Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dit is de jury van de Gouden Stier 2016

Jury Gouden Stier 2016

De genomineerden voor de Gouden Stier 2016 zijn sinds vorige week bekend. Maar wie zijn de juryleden die uit deze genomineerden uiteindelijk - voor negen van de tien categorieën - de winnaars zullen kiezen? We zoomen in op de juryleden en vroegen juryvoorzitter Marcel Tak waar hij in het bijzonder op gaat letten dit jaar.

Voor het samenstellen van de vakjury is dit jaar, naast uiteraard expertise, extra gelet op het niet gebonden zijn van juryleden aan mogelijke genomineerden. Maak kennis met de Gouden Stier-juryleden van 2016:

Marcel Tak

Van 1987 tot 1997 werkte Tak voor het agentschap van het ministerie van Financiën. Sinds 1997 is hij actief als zelfstandig beleggingsspecialist. Tak is onafhankelijk financieel adviseur en schrijft als columnist voor diverse media, waaronder IEX. Hij wordt gezien als autoriteit op het gebied van special products, denk aan garantiecertificaten, notes en clickfondsen.

"Het belangrijkste waar ik op ga letten is of het product of de dienst werkelijk van toegevoegde waarde is voor de belegger. Daarbij spelen zaken als kosten, maar ook de constructie van het product of de dienst een belangrijke rol."

"Verder is het voor mij van belang of het product onderscheidend is ten opzichte van de concurrentie. Daarnaast spelen de informatievoorziening en transparantie een rol. Is het product of de dienstverlening zodanig dat de belegger ook kan begrijpen waar hij in belegt? En wordt dat door de aanbieder goed uitgelegd?"

Philip de Koeijer

Als founding partner van AF Advisors neemt Philip de Koeijer dit jaar voor het eerst plaats in de vakjury van de Gouden Stier. Opvallende projecten waar De Koeijer bij AF Advisors aan heeft meegewerkt zijn de aanvraag voor een licentie voor een beleggingsfonds en de daarmee gepaard gaande structurering van de organisatie en de ontwikkeling van verschillende beleggingsfondsen voor een Nederlandse verzekeraar en voor een vermogensbeheerder.

Voordat De Koeijer aantrad bij AF Advisors werkte hij bij Robeco Asset Management en bij ING Investment Management. Bij beide asset managers was hij verantwoordelijk voor een groot gedeelte van het productaanbod. Ook ontwikkelde hij verschillende producten. De Koeijer studeerde Banking & Insurance in Eindhoven en heeft een master in Bedrijfseconomie, die hij behaalde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Stephan Freelink

Stephan Freelink studeerde Financiële Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ging daarna aan de slag bij Robeco, eerst als investment advisor, later als sales manager. In 2012 richtte Freelink beleggingsmatch.nl op. Deze site vergelijkt banken, brokers en vermogensbeheerders en is inmiddels de grootste vergelijkingssite voor beleggers van Nederland.

Freelink: "Als grootste vergelijkingssite hebben wij dagelijks contact met zowel beginnende als ervaren beleggers. We zien successen, maar er worden ook misstanden blootgelegd. Deze klantervaringen kan ik meenemen in mijn beslissingen als jurylid."

Pascal Spelier

Pascal Spelier treedt dit jaar voor het eerst toe in de vakjury van de Gouden Stier. Pascal Spelier is tegenwoordig werkzaam bij Capgemini Consulting, maar combineert die baan met het zelfstandig ondernemerschap. Met zijn passie voor innovatie in de financiële sector – terug te vinden op zijn blog Finno.nl – is hij een zeer mooie toevoeging aan de vakjury voor 2016.

Spelier werkte voorheen bij ABN Amro als senior online marketeer. Na in totaal zestien jaar gewerkt te hebben bij ABN Amro maakte Spelier in 2012 de overstap naar Capgemini Consulting, waar hij helpt bij het creëren van een onderscheidende (digital) customer experience.

 

Nieuwe prijscategorieën

Dit jaar zijn er voor de jury twee nieuwe prijscategorieën bijgekomen om te beoordelen: Beste crowdfundingplatform en Beste online vermogensbeheerder.

"Crowdfunding en online vermogensbeheer zijn relatief nieuwe en sterke opkomende fenomenen", zegt Marcel Tak. "Met de toevoeging van beide categorieën willen we als jury de naar onze ogen goedwerkende crowdfundingplatforms en online vermogensbeheerders in het zonnetje zetten. Vooral ook natuurlijk om een goede ontwikkeling van beide vormen van financiële dienstverlening te stimuleren."

Klik hier voor een overzicht van de genomineerden

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 12:30 Sentiment onverminderd positief, Adyen en Galapagos floppers 2
  2. 26 feb Intrinsieke waarde Value8 stijgt 13,7 procent
  3. 05 feb ‘Wegblijven van alle emotie levert uiteindelijk het meeste op’

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare