Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De kanshebbers voor de Gouden Stier 2016

Genomineerden Gouden Stier 2016

De genomineerden voor de Gouden Stier 2016 zijn bekend. Dit jaar worden de prijzen voor de tiende keer toegekend. Vandaar ook dat we geheel in stijl dit jaar tien felbegeerde Gouden Stieren weggeven. In negen van de tien categorieën bepaalt een vakjury wie de Gouden Stier mee naar huis neemt. De categorie Beste beleggingsexpert is een publieksprijs.

Naast de categorie Beste beleggingsexpert zien we dit jaar de vertrouwde categorieën Beste beleggingsfonds, Beste broker, Beste ETF en Beste vermogensbeheerder terug. Daarnaast zal er weer een Groene Stier uitgereikt worden aan het beste duurzame beleggingsfonds.

Ook behoren Beste beleggingsinnovatie en Beste mixfondsen-range net als vorig jaar weer tot de categorieën waarin prijzen worden vergeven. Nieuwe categorieën dit jaar zijn Beste online beleggingsoplossing en Beste crowdfundingplatform.

Vakjury Gouden Stier

De organisatie van de Gouden Stier mocht vorig jaar tijdens het nominatieproces al rekenen op de hulp van AF Advisors en beleggingsmatch.nl, die voor deze tiende editie in zeven categorieën de nominaties vaststelden op grond van vooraf opgestelde criteria. Dit jaar behoort ook Finno.nl tot de kennispartners van de Gouden Stier. Finno draagt zorgt voor het nominatieproces voor Beste crowdfundingcampagne en Beste beleggingsinnovatie.

Uiteindelijk zal de vakjury - bestaande uit Stephan Freelink, Philip de Koeijer en Pascal Spelier, onder leiding van voorzitter Marcel Tak - voor negen van de tien categorieën bepalen wie er met een Gouden Stier-beeldje naar huis gaat.

Publieksprijs

Voor één categorie mag u bepalen wie de Gouden Stier in de wacht sleept. Na een voorronde, waarbij een selecte groep beursexperts is gevraagd naar hun voorkeur, zijn vijf experts met de meeste stemmen overgebleven. Welke dat zijn ziet u hieronder. Wie is uw favoriet? Laat het ons hier weten. Op 10 november zullen tijdens een een feestelijke avond alle prijzen worden uitgereikt.

Dit zijn alle genomineerden voor de Gouden Stier 2016:

Beleggingsfonds ETF
ASN Duurzaam Aandelenfonds iShares Core MSCI World
JP Morgan European Strategic Growth iShares Core S&P 500
Fidelity Emerging Markets Fund SPDR S&P 500 ETF
Parvest Equity Europe Small Cap SPDR S&P US Dividend Aristocats ETF

UBS (Lux) European Opportunity Unconstrained

Vanguard S&P 500 ETF
Duurzaam beleggingsfonds Mixfondsen-range
ASN Duurzaam Aandelenfonds ABN Amro Multi Managers Profiel Fonds 1 t/m 6
Candriam Equities L Sustainable Emerging Markets BlackRock Mix Fonds 1 t/m 5

Pictet European Sustainable Equities

NN Dynamic Mix Fund I t/m V

Broker Online vermogensbeheerder
Binckbank Axento
Degiro Evi van Lanschot
Lynx Knab
Saxobank Pritle

Tradersonly

Rabobank
Vermogensbeheerder Beleggingsexpert
Blu Asset Management Bob Homan
Care IS Cees Smit
IVM Caring Capital Corné van Zeijl
Van Lanschot Jim Tehupuring
Van Lieshout & Partners Jos Versteeg
Crowdfundingplatform Beleggingsinnovatie
Collin Crowdfund

Dexxi  

Geldvoorelkaar Doelbeleggen 
Horeca Crowdfunding Nxchange

Kapitaal Op Maat  

Pritle

Symbid

Rabobank Beheerd Beleggen Basis

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 12:30 Sentiment onverminderd positief, Adyen en Galapagos floppers 2
  2. 26 feb Intrinsieke waarde Value8 stijgt 13,7 procent
  3. 05 feb ‘Wegblijven van alle emotie levert uiteindelijk het meeste op’

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare