Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Spookadvies TomTom?!

Spookadvies TomTom?!

 

Het is weer eens ouderwets gezellig op het TomTom forum. Zal ik maar direct met het heetste hangijzer beginnen. Een advies vandaag van Theodoor Gilissen voor TomTom: een sell met als koersdoel 6 euro. Veel ophef op het forum, want het advies zou niet kloppen...?!

Ik heb Jos Versteeg gebeld en hij ontkent dit advies (die sell en koersdoel 6 euro) te hebben afgegeven. Zijn opinie is nog steeds niet aanbevolen en koersdoel 9 euro. De onderstaande info van de site van Binck klopt niet. Hier is een screenshot. Klikken voor groot.

 

 

Uiteraad hebben we Binck ook gebeld en dat zegt het uit te zoeken. Afwachten of de broker nog met een verklaring komt. Dat mag best, want op zo'n dag, zo'n advies, voor toch al zo'n volatiel fonds... De rapen zijn gaar op het forum. Theodoor Gilissen reageert zelf met een tweetje:

 

 

Binck heeft zelf ook gereageerd:

 

 

 

De productpresentatie op de IFA

TomTom presenteerde vandaag op de IFA maarliefst 7 nieuwe producten. Dat lijkt heel veel, maar 2 daarvan zijn verbeterde sporthorloges en eentje is een nieuw sporthorloge speciaal voor de outdoor-sporter. Zo, dan hebben we alweer 3 van de 7 gehad, dus dat gaat snel zo.

TomTom presenteerde ook een navigatie voor de scooter. Op het forum zijn de meningen zwaar verdeeld over dit nieuwe product. Heb je dit namelijk wel echt nodig als je op je scooter rijdt? Ikzelf kom namelijk alleen op bekende plekken met de scooter. Andere kant van het verhaal is dat de markt voor scooters in bijvoorbeeld Azië nog een stuk groter is dan de automarkt.

Er is ook een nieuw navigatiesysteem met Wifi-verbinding en stemherkenning. Dan kunt u voortaan tegen het apparaat van TomTom zelf tekeer gaan in plaats van op het forum :-)

TomTom presenteert ook de TomTom CURVER. Dat is een apparaat wat je in je auto kan monteren en dan alles registreert. Hoe hard je rijdt, hoe je bochten neemt enzovoorts... Zo kun je dus besparen op de brandstof, banden en noem zo maar op. Ik zie zelf de meerwaarde van zo'n apparaat niet in, want als ik mijn rechtervoet wat minder laat zakken op het moment dat het kan zou ik ook die besparingen kunnen verwezenlijken.

Het laatste wat TomTom presenteerde was de TomTom Touch. Dit is een polsbandje dat de concurrentie met de bandjes van FitBit aan moet gaan. Het polsbandje heeft een touchscreen en wat nieuw is, is dat het je spiermassa en vetpercentage kan meten.

Of dit innovatieve producten zijn waarmee TomTom de wereld gaat veroveren laat ik aan u. Het TomTom forum komt er namelijk niet uit en beleggers zetten het aandeel nu +1,8% hoger, dus die heb ik ook wel eens enthousiaster gezien bij dit aandeel...


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

 1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
 2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
 3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 1 september 2016 15:03
  Wat die lui nodig hebben is een harde klap tegen het hoofd met een koperen ketel bijvoorbeeld om bij zinnen te komen. Het is niet 1997 en je gaat niet slapend multimiljonair worden met een tech aandeel dat de hele markt gaat domineren. Het is 2016 en die tijden zijn voorbij en komen ook niet meer terug, voor ons niet in ieder geval. Hoeveel particulieren zijn er trouwens rijk geworden van de tech boom vraag ik me af..
 2. [verwijderd] 1 september 2016 15:27
  quote:

  Paulus29 schreef op 1 september 2016 15:13:


  Het signaal is duidelijk.

  Shortende partijen hebben de markt volledig in handen. Niets is wat het lijkt en toezicht door AFM blijkt een wassen neus.


  Tuurlijk, Tomtom kan 3 triljard winst maken maar als ze shorten.. ja, dan begin je niks.

  Jammer dat de longende partijen de markt niet in handen hebben he, dan steeg het, los van wat tomtom als bedrijf doet.
 3. [verwijderd] 1 september 2016 15:34
  Het is geen publiek geheim dat Versteeg TomTom helemaal niet ziet zitten.."Het was niets, het is niets en het wordt niets"

  En of andere grapjas heeft wat geknipt en geplakt, en dat op een dag als vandaag met de nieuwe presentaties....

  Heb wel de indruk dat al die stagiares en werkstudenten bij Binck vrij diep in de systemen kunnen poeren, best wel een eng idee!
 4. forum rang 4 Nait Soesen 1 september 2016 17:49
  Hallo Nick, Is dit niet iets voor de AFM om te zoeken, is dit foutje "per ongeluk" op de site van de binckbank terecht gekomen en heeft Versteeg de herhaling van 9 euro voor TT , een bericht laten plaatsen in de media vandaag?
  Hoogst kwalijk! En het heeft er alle schijn van dat het TT aandeel al maanden gedrukt wordt door de shorters, met welk doel? terwijl de onderliggende waar van TT minstens 5 miljard is.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TomTom 7,080 30 jul
+0,115
+1,65%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links