Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kennispartner Gouden Stier: Finno

Kennispartner Gouden Stier: Finno

Finno.nl  - hét blog over innovatie in de financiële sector gaat als officiële kennispartner van de Gouden Stier 206 bijdragen in het nominatieproces van twee prijzen: Beste beleggingsinnovatie en Beste crowdfundingplatform.

De Gouden Stier, ook wel de Oscar van de financiële wereld, wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Op donderdag 10 november worden liefst tien Gouden Stier-beeldjes uitgereikt aan bedrijven of personen die zich onderscheiden met hun beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod aan particuliere beleggers.

Dit jaar zijn er meer kennispartners dan ooit aangetrokken om de kwaliteit en objectiviteit van deze prijzen te waarborgen. Een van deze kennispartners is dus Finno.nl.

Selectieproces Gouden Stier

Finno.nl zal onder andere het nominatieproces voor Beste crowdfundingplatform begeleiden. Daarvoor zijn the big nine onder de Nederlandse crowdfundingplatforms onder de loep genomen.

In de beoordeling speelden onder andere transparantie en duidelijke uitleg over de risico's een belangrijke rol. Daarnaast speelden de manier van presenteren van de investeringen een belangrijke rol. Hoe goed wordt het ondernemingsplan omschreven? En hoe zit het met de achtergrond van de onderneming en de financiële gegevens?

Verder is onder andere gekeken naar het aantal succesvolle financieringen, het aantal investeerders dat actief is via het platform, het totaal geïnvesteerde vermogen, de doorlooptijd tot financiering en het percentage defaults.

Voor Beste beleggingsinnovatie is gekeken naar vernieuwende initiatieven in de beleggingswereld. Welke relatief nieuwe beleggingsinitiatieven vallen op en maken beleggen meer toegankelijk voor de particulier? Onder andere met die vragen in het achterhoofd zijn de genomineerden in deze categorie geselecteerd.

Over Finno.nl

Finno is een blog dat volledig draait om innovatie in de financiële sector. Pascal Spelier (tevens jurylid van de Gouden Stier 2016) begon de site ooit als zijn persoonlijke blog. Inmiddels is Finno uitgegroeid tot een platform voor bloggers met passie voor innovatie binnen de financiële sector.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 19 apr Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links