Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beleggingsmatch partner Gouden Stier

Beleggingsmatch partner Gouden Stier

Voor de organisatie van de Gouden Stier 2016 krijgen IEX.nl en Belegger.nl opnieuw de hulp van de onafhankelijke vergelijkingswebsite beleggingsmatch.nl. Als officiële kennispartner van de Gouden Stier zal beleggingsmatch.nl de organisatie van de Gouden Stier bijstaan in het nominatieproces voor Beste vermogensbeheerder, Beste broker en Beste online vermogensbeheerder. 

De Gouden Stier, ook wel de Oscar van de financiële wereld, wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Daarom worden er op donderdag 10 november maar liefst tien felbegeerde Gouden Stier-beeldjes uitgereikt aan bedrijven of personen die zich onderscheiden met hun beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod aan particuliere beleggers.

Dit jaar zijn er meer kennispartners dan ooit aangetrokken om de kwaliteit en objectiviteit van deze prijzen te waarborgen. Een van deze kennispartners is beleggingsmatch.nl, die in die rol zorg zal dragen voor het selectieproces van de genomineerden in drie van de tien prijscategorieën.

Selectieproces

Voor het selectieproces voor Beste broker is een beleggersprofiel opgesteld op basis van de gemiddelde bezoeker van IEX. Vervolgens zijn brokers aan de hand van de voor dit profiel belangrijke criteria (denk aan de kosten, voorwaarden van de beleggingsrekening, gewenste tools en de handelsmogelijkheden et cetera) langs de meetlat gelegd.

Voor Beste vermogensbeheer is net als vorig jaar een casus opgesteld waar alle vermogensbeheerders voor zijn uitgenodigd. Om mee te dingen naar deze prijs moeten vermogensbeheerders voor een fictief echtpaar dat met een erfenis wil instappen op de beurs, een beleggingsvoorstel maken. Over de exacte criteria volgt in verband met het wedstrijdaspect pas meer informatie na het bekendmaken van de nominaties.

Een nieuwe prijscategorie dit jaar is die voor Beste online vermogensbeheerder. Deze prijs is in het leven geroepen voor de grote groep consumenten die hun geld eenvoudig en online wil laten beheren en een kleinere beurs ter beschikking hebben. Ook hiervoor heeft beleggingsmatch een casus opgesteld.

Om de inzendingen voor zowel Beste vermogensbeheerder als die voor Beste online vermogensbeheerder te beoordelen, wordt de beoordelingsmethode voor vermogensbeheerders van beleggingsmatch.nl gebruikt. Voor deze methode wordt gekeken naar 72 punten op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid.

Aanvullend op deze methode worden de inzendingen beoordeeld op bijvoorbeeld de communicatie, begrijpelijkheid, presentatie en transparantie. Ook dit jaar zal achteraf alles rondom het proces en de selectiecriteria inzichtelijk worden gemaakt.

Over beleggingsmatch.nl

Op beleggingsmatch.nl kunnen beleggers eenvoudig ruim 160 Nederlandse brokers, adviseurs en vermogensbeheerders vergelijken. Als onafhankelijke partij controleert en beoordeelt beleggingsmatch.nl bijvoorbeeld de kosten, rendementen en voorwaarden van deze partijen. Als belegger kunt u bij beleggingsmatch zelf vergelijken of kiezen voor persoonlijke begeleiding.

Beleggingsmatch.nl werd in 2012 opgericht door Bart Spronk en Stephan Freelink. Hun doel? Beleggers helpen door de bomen het bos weer te zien. Inmiddels is beleggingsmatch uitgegroeid tot de grootste vergelijkingssite voor beleggers van Nederland.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Column door: IEXProfs Redactie

De centrale redactie van IEXProfs bestaat uit: Fleur van Dalsem

Meer over IEXProfs Redactie

Recente columns van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Nederlandse economie in de rebound
  2. 26 feb Must read: Inflatie-angst sloopt beursvertrouwen
  3. 25 feb Must read: Dat was de techrally?

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare