Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggingsmatch partner Gouden Stier

Beleggingsmatch partner Gouden Stier

Voor de organisatie van de Gouden Stier 2016 krijgen IEX.nl en Belegger.nl opnieuw de hulp van de onafhankelijke vergelijkingswebsite beleggingsmatch.nl. Als officiële kennispartner van de Gouden Stier zal beleggingsmatch.nl de organisatie van de Gouden Stier bijstaan in het nominatieproces voor Beste vermogensbeheerder, Beste broker en Beste online vermogensbeheerder. 

De Gouden Stier, ook wel de Oscar van de financiële wereld, wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Daarom worden er op donderdag 10 november maar liefst tien felbegeerde Gouden Stier-beeldjes uitgereikt aan bedrijven of personen die zich onderscheiden met hun beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod aan particuliere beleggers.

Dit jaar zijn er meer kennispartners dan ooit aangetrokken om de kwaliteit en objectiviteit van deze prijzen te waarborgen. Een van deze kennispartners is beleggingsmatch.nl, die in die rol zorg zal dragen voor het selectieproces van de genomineerden in drie van de tien prijscategorieën.

Selectieproces

Voor het selectieproces voor Beste broker is een beleggersprofiel opgesteld op basis van de gemiddelde bezoeker van IEX. Vervolgens zijn brokers aan de hand van de voor dit profiel belangrijke criteria (denk aan de kosten, voorwaarden van de beleggingsrekening, gewenste tools en de handelsmogelijkheden et cetera) langs de meetlat gelegd.

Voor Beste vermogensbeheer is net als vorig jaar een casus opgesteld waar alle vermogensbeheerders voor zijn uitgenodigd. Om mee te dingen naar deze prijs moeten vermogensbeheerders voor een fictief echtpaar dat met een erfenis wil instappen op de beurs, een beleggingsvoorstel maken. Over de exacte criteria volgt in verband met het wedstrijdaspect pas meer informatie na het bekendmaken van de nominaties.

Een nieuwe prijscategorie dit jaar is die voor Beste online vermogensbeheerder. Deze prijs is in het leven geroepen voor de grote groep consumenten die hun geld eenvoudig en online wil laten beheren en een kleinere beurs ter beschikking hebben. Ook hiervoor heeft beleggingsmatch een casus opgesteld.

Om de inzendingen voor zowel Beste vermogensbeheerder als die voor Beste online vermogensbeheerder te beoordelen, wordt de beoordelingsmethode voor vermogensbeheerders van beleggingsmatch.nl gebruikt. Voor deze methode wordt gekeken naar 72 punten op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid.

Aanvullend op deze methode worden de inzendingen beoordeeld op bijvoorbeeld de communicatie, begrijpelijkheid, presentatie en transparantie. Ook dit jaar zal achteraf alles rondom het proces en de selectiecriteria inzichtelijk worden gemaakt.

Over beleggingsmatch.nl

Op beleggingsmatch.nl kunnen beleggers eenvoudig ruim 160 Nederlandse brokers, adviseurs en vermogensbeheerders vergelijken. Als onafhankelijke partij controleert en beoordeelt beleggingsmatch.nl bijvoorbeeld de kosten, rendementen en voorwaarden van deze partijen. Als belegger kunt u bij beleggingsmatch zelf vergelijken of kiezen voor persoonlijke begeleiding.

Beleggingsmatch.nl werd in 2012 opgericht door Bart Spronk en Stephan Freelink. Hun doel? Beleggers helpen door de bomen het bos weer te zien. Inmiddels is beleggingsmatch uitgegroeid tot de grootste vergelijkingssite voor beleggers van Nederland.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:30 Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links