Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Value8 in de bocht

Value8 in de bocht

 

Het kan zijn dat er een soort van collectieve consensus op de handelsvloer is dat AmsterdamTrader leeggetrokken moet worden :-)

 

 

Geintje, maar als we het dan toch over shorten hebben: zie rechtsboven in dit plaatje van Interactive Brokers. De deur is dicht.

 

 

Goed, het dit jaar zo aangeslagen Value8 (-30%) laat Opmerkelijk Herstel Zien. Gisteren +9,2% en u ziet weer een monsterscore op het bord op redelijk volume. Nu kom ik er niet langer onderuit: waarom? Helaas, geen idee. Er is geen nieuws en er zijn geen geruchten. Op het forum roept iemand voorkennis en dat is het.

U moet u pas echt zorgen maken als bij zo'n beweging niemand dat roept. Misschien is het technisch herstel, of misschien reactie op die versnelde beweging omlaag vorige week. Zie dat recente dipje op meer dan gemiddeld volume. Dat kan een uitkotsmomentje zijn, in minder keurig, maar duidelijk beursjargon.

 

 

 

Ik denk niet dat u aan een short squeeze moet denken. Het is niet de gewoonte op de beurs om kleine fondsen met vaak weinig free float en handel te verkopen. Als je dan vast komt zitten, ben je de pisang. Dat risico is veel te groot. Ik heb het hem niet gevraagd, maar AmsterdamTrader zal weten wat hij doet. Lees: behapbare positie.

Full disclosure: Value8 is grootaandeelhouder van IEX Group. Daarom schrijven we geen analyses of opinies over het aandeel, maar beperken we ons tot het vermelden van de feiten. Uw begrip en instemming graag :-)


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. sjaak1918 24 augustus 2016 13:46
    Volledig begrip dat IEX zich beperkt tot de feiten als het over Value8 gaat, maar als we van iemand openheid en toelichting naar aandeelhouders mogen verwachten, dan is het wel Peter Paul de Vries. Ook als hij verbaasd is over de recente koersontwikkeling is dat een feit en lijkt mij dat IEX dat als eerste meldt.
    Hebben jullie zijn telefoonnummer?
  2. [verwijderd] 24 augustus 2016 16:00
    quote:

    JoeSixpack schreef op 24 augustus 2016 13:53:

    Foute tent dat Value8; hangt van boekhoudtrucs aan elkaar, ondoorzichtig en dat voor een CEO die vroeger voor de VEB op de barricades stond. Schaamteloos, tijd om te shorten
    Helemaal gelijk Joe.

    Peter Paul stond vroeger voor transparantie en terecht, als directeur van de VEB.

    kijk je puur en alleen naar de koersbewegingen van dit aandeel, dan heb je het idee dat je belegt in de zoveelste bananenrepubliek.

    Dat kan niet de bedoeling zijn Paul.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links