Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weekslot -0,78%

Weekslot -0,78%

Nee, zelfs na die enorme sloot cijfers en data die we deze week 24/7 te verhapstukken kregen, zit de beursweek er nog niet op. Om 22:00 uur is er nog de uitslag van de Europese bankenstresstest van de European Banking Authority (EBA). Dan kunnen alleen EUR/USD en eventueel de VS futures er nog op reageren.

Zeg maar wat het wordt, maar ik gok er op dat ze één of hooguit twee banken pootje flippen. Als ze half Zuid-Europa en Deutsche Bank op de strafbank zetten, is het dikke paniek maandag. Daar zit niemand op te wachten, op de hardcore shorters na. Ik blog wel om 22:00 uur en verder dit maar:

 

 

Recorddrukte of niet deze week, de koersen zijn redelijk dicht bij huis gebleven. Onthoud die maar, het zijn vaak de dagen of weken dat u het minste verwacht, die de meeste beweging geven. OK, vrijdag en dan krijgt u weekoverzichten op IEX. Eerst onze geliefde edoch wispelturige diva van het Damrak, de AEX:

  • Vandaag: +0,45%
  • Deze week: -0,78%
  • Deze maand: +4,59%
  • Dit jaar: +1,81%
  • AEX herbeleggingsindex (inclusief herbelegd dividend): +4,31%

Eh ja, het zijn de verkeerde dingen die stijgen deze week: volatiliteit, goud en de euro, die vandaag vol en en plein publique uit haar panty klapt. Plus of min, de indices blijven redelijk dicht bij huis. Olie en rentes zijn de grootste dalers.

 

 

Voor ik naar AEX, AMX en AScX door rol, Bolero heeft een handig overzichtje van...

 

 

Bij ArcelorMittal kan de pret niet op. Mooie cijfers vandaag. Verzekeraars herstellen, banken liggen moeilijk en Shell betaalt de prijs voor dalende olie en bagger-KW2's. Opvallend dat Vopak en Boskalis zo goed liggen en KPN daalt dik, mede door tegenvallende KW2's. AholdDelhaize begint met een min.

 

 

ArcelorMittal-dochter Aperam doet het ook al zo goed op KW2's. Go West, is het motto bij Refresco, dat beloond wordt voor lef. TomTom heeft weer de geest en u ziet meer mooie stijgers. Arcadis is weer terug bij af na rotcijfers en ASMI krijgt een pak slaag voor haar teleurstellende outlook KW3.

 

 

Binck! Eindelijk weer eens weekwinnaar op goed ontvangen KW2's. Bols, Heijmans ook goed, net als Accell dat momentum heeft. Grappig, Ordina gaat iedere dag hard, maar per saldo... Het zijn weer de bekende kneuzen onderaan: TMG, Value8 en Fagron.

 

 

Tot zover, tot vanavond nog en anders zondag bij mijn vooruitblik. Volgende week iets minder cijfers (onder andere Heineken, ING en DSM), een BoE-renteverhoging (?!), Japanse stimuli, inkoopmanagersindices en jaaahaaa, het Payroll Report!


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juli 2016 13:08
    AEX:
    Vandaag: +0,45%
    Deze week: -0,78%
    Deze maand: +4,59%

    Het schijnt erg moeilijk te zijn om een eenvoudige rendementsberekening uit te voeren op deze site en dat is niet de 1e keer.
    Ik doe het maar stap voor stap even voor.
    Deze maand:
    AEX 30-6 435.88
    AEX nu 449.83

    Je trekt de waarde van de AEX van 30-6 af van de huidige waarde.
    Dan krijg je 449.83 - 435.88 = 13.95.
    Dit laatste getal wordt gedeeld door de waarde van 30-6.
    Nu krijg je 13.95 / 435.88 = 0.0320.
    Om een percentage te krijgen vermenigvuldig je het laatste bedrag mat 100% met als resultaat 3.20%.

    Dat is dus een heel ander percentage dan 4.59 !
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links