Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Op scherp

Langzaam maar zeker begint de verwachte hogere top in de AEX steeds verder gestalte te krijgen. Zoals ik deze week steeds schreef, is het huidige technische beeld onveranderd aanleiding om op korte termijn deze hogere piek te verwachten.

Met de hoogste slotstand sinds jaren bevestigt de index opnieuw de onderliggende opwaartse trend van de afgelopen maanden. De graadmeter staat op scherp. Het neerwaartse risico wordt in eerste instantie afgeschermd door de zone 507.

Net als ik aan het begin van de week al zei over bewegingen tot aan 504, kan ik ook nu weer vertellen dat fluctuaties tot aan 507 het verzamelen van krachten is voor de uiteindelijke doorbraak van 509.

Ik neem aan dat u als vaste lezer inmiddels weet dat ik mijn blik bij een doorbraak van de Amsterdamse hoofd-graadmeter van deze horizontale zone in eerste instantie richt op 512.

Philips: 33,75 euro
Op 22 januari definieerde ik het kritieke niveau van Philips op 29,50 euro. Ik dacht er toen niet zozeer aan dat deze prijs werd gebroken, maar meer hoe lang het duurde voordat het aandeel deze horizontale barrière achter zich liet. Inmiddels heeft de Amsterdamse gloeilampenfabrikant zich uitgewerkt boven dit eerste obstakel.

De koersontwikkeling in de achterliggende dagen is aanleiding om het fonds nog een keer onder de aandacht te brengen en om mijn destijds berekende richtpunt van 33,75 euro nog eens te herhalen:

  • De oude horizontale zone is in de achterliggende periode namelijk gaan fungeren als nieuwe steun,
  • Hierdoor lijkt een klassieke opzet te zijn gevormd voor de drie-eenheid: Uitbraak, Pullback & Go,
  • De eerste twee stappen heeft het aandeel reeds doorlopen, zodat de koers zich op kan maken voor de stijging.
  • Ik geef in de grafiek aan dat zich een ascending triangle heeft ontwikkeld. De terugtest op de oude toppen kan ik daarom ook omschrijven als de pullback op dit koerspatroon.

    Kortom, de technische indicaties voor Philips ogen onveranderd goed.


    Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

    Geert Jan Nikken is technisch analist bij Fortis Bank Global Markets. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken mag niet handelen in de aandelen waarover hij schrijft. Fortis Bank en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

  • Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

    Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Geert-Jan Nikken

    Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

    Meer over Geert-Jan Nikken

    Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

    1. apr '07 TA: Adieu 168
    2. mrt '07 TA: Kou in de lucht 280
    3. mrt '07 TA: Verrassing 271

    Gerelateerd

    Reacties

    205 Posts
    Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
    1. [verwijderd] 8 februari 2007 09:36
      @ clown niet zo narrig hoor.. een vrolijke clown is veel leuker!
      Er staat op dit moment een heel licht mannetje op de trampoline, het inveren en de amplitude zijn gering.. er kunnen echter elk moment een paar mannetjes bij komen, en wat het doek dan doet.. scheuren of katapulteren
    205 Posts
    Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links