Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Mannetjes van de radio

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 31 augustus 2006 13:51
  Jasper, als ik zo eens die grafieken bekijk, zou je pas echt wat te vertellen hebben, als je dit stukje een maand of 8 geleden had gepost. Nu is het maar de vraag, of het nog zo rap door naar beneden gaat. Ik zie er zelf ook helemaal niets in, in zo'n betaalradio. Dat zoiets uberhaupt van de grond komt,..maar ja, de States he, rare jongens die Amerikanen.
 2. [verwijderd] 31 augustus 2006 14:20
  Geachte lezers,
  De redactie heeft mijn disclaimer verkeerd overgenomen, ik heb zakelijk noch prive positie in deze aandelen. Dit wordt zo gecorrigeerd.
  Even los hiervan: de insinuatie over business class praktijken gaat wel erg ver. Aan de ene kant probeer ik vanuit publiek bekende informatie een genuanceerde mening te vormen aan de hand waarvan een positie ingenomen zou kunnen worden. U overschat iex als u denkt dat een column op deze site invloed zou hebben op de koersvorming van een bedrijf met een kapitalisatie van meer dan een miljard. Als het nou een klein aandeel aan de NL beurs was ok, maar die vermijd ik juist om deze reden.
 3. Nederdeel 31 augustus 2006 14:26
  Jasper en mede IEX lezers,

  Enige geur van Business Class borrelt vanuit dit verhaal. Wat voor USA geldt, hoeft hier (nog) niet aan te slaan.
  Marktaandeel betaal TV versus vrije TV is hier (ook) klein.
  Verbaas mij over eigen (long) bezit van deze betaal radiozenders. Je terughoudendheid in het artikel deel ik.
  Zolang als Jeroen Wielaart en duo van radio Bergeijk vrij via NOS zijn te horen heb ik weinig behoefte aan betaal (radio-)entertainment.
 4. [verwijderd] 31 augustus 2006 15:36
  fundamenteel is het een goed stuk, het is alleen jammer dat het min of meer herhalingen zijn van feiten die in de amerikaanse financiele pers al jaren worden besproken, niet echt iets nieuws voor beleggers die verder kijken als NL en Europa.

  Er zijn alleen twee items die niet kloppen in het verhaal, een niet echt relevant en de ander wel. #1 TIVO is geen betaald kabelkanaal zonder reclames- vergelijkbaar met Canal Plus, zoals geschreven het stuk. TIVO is niets meer als een DVR service waar je voor betaald die ervoor zorgt dat je al je TV shows kan opnemen en later kan bekijken zonder de reclames, net zoals bij meneer Kapteijn in huis. TIVO maakt geen programmas en zend niets uit. Maar goed niet echt relevant voor het verhaal, simpelweg een feit.

  #2 de 100 miljoen dollar die Howard Stern zogenaamd als "salaris" krijgt is niet alleen salaris voor hem, alle productie kosten e.d. voor zijn show komen uit die 100 miljoen, bijelkaar houdt hij waarschijnlijk net iets meer dan 35 miljoen over, niet slecht maar even net iets anders als 100 miljoen op je loonstrookje.

  wat hier ook nog de vermelding waard is, is dat Howard en zijn manager in hun contract met Sirius hadden staan dat als Sirius bepaalde doelstellingen zou halen qua luisteraars doordat Howard bij Sirius ging werken, ze met z'n tweeen aandelen ter waarde van 250 miljoen zouden krijgen. Het heeft ze met een beetje hard werk, toch wel 4 hele maanden gekost om de doelstellingen te halen en dus konden Howard en zijn manager in de lente van 2006 samen 250 miljoen verdelen in aandelen. dat zie ik Edwin Evers nog niet doen!!
 5. [verwijderd] 1 september 2006 11:03
  Volg deze aandelen al aantal jaar en ik kan me echt niet indenken dat nu nog het moment is om puts op te pakken,grote zakenbanken geven koersdoelen richting de 8dollar dit jaar en het vierde kwartaal is traditiegetrouw het sterkste kwartaal waarin de koersen flinke bokkensprongen kunnen maken.
  Oh ja en cashflow positief kan ook nog plaats vinden dit jaar,lijkt me niet echt het moment voor puts wel 7 maanden geleden.
 6. forum rang 4 theo1 1 september 2006 11:23
  Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo gek dat dit soort digitale radiozenders van de grond komt. Denk eens aan de voordelen:
  1- goede kwaliteit ontvangst
  2- geen reclame
  3- ruime keuze aan kanalen met jouw voorkeur muziek, non-stop muziek of met DJ, wel of geen nieuws enz. enz.

  Daar betaal je dan een paar centen abonnement voor, maar je hebt nooit meer de irritatie dat je tussen je huis en je werk alleen maar 2 reclameblokken, het nieuws en wat jingles hebt gehoord en niet of nauwelijks muziek. Ik denk dat daar best wel een markt voor zou moeten zijn, hoewel er natuurlijk heel veel mensen zijn die liever naar gratis shitradio luisteren dan dat ze iets betalen voor kwaliteit. Hetgeen natuurlijk hun goed recht is, maar ik hoor wel vrij regelmatig vanuit de states dat als je eenmaal zo'n ding hebt, je nooit meer anders wil.

  Maar dat maakt de aandelen nog niet aantrekkelijk. Ze zijn bizar hoog gewaardeerd voor bedrijven die nog nooit een cent winst hebben gemaakt en waarvan het maar helemaal de vraag is of en zo ja wanneer ze dat stadium gaan bereiken. Zoals ze op CNBC plegen te zeggen: "buy the radio, sell the shares".
 7. [verwijderd] 1 september 2006 16:33
  digitaal is echt fantastisch, precies om alle redenen die theo1 aangeeft. het grootste probleem is gewoon, hoe verdien je er geld mee. iedereen weet dat je in media het merendeel van je inkomsten uit advertentie ruimte krijgt, subscription inkomsten zijn niet meer dan een pleister op de wond. Die $13 per maand die je nu betaalt voor digitaal kunnen ze niet ineens naar $30 of $40 gooien per maand, het blijft tenslotte toch alleen maar radio!! dan luisteren de mensen liever naar de AM/FM en vullen ze hun tank liever nog een keerjte vol om die V8 te laten draaien.

  In de VS zijn er al geruchten dat sirius misschien intresse heeft om XM over te nemen, ligt een beetje moeilijk omdat ze dan een echt monopolie zouden hebben. Toen de CEO van Sirius (Mel Karmazin, de legende) er direct naar werd gevraagd ontkende hij de geruchten niet eens. De hoeveelheid debt die nodig zal zijn voor een eventuele overname zal het aandeel alleen nog maar meer schaden.

  Als je dan ook nog eens kijkt naar het percentage aandelen wat in de "short" staat van sirius, bijna 10% op meer dan 1 miljard aandelen, denk ik dat dit aandeel voorlopig niks goeds te bieden heeft. 10% short is echt een koers drukker als bedrijf, je rijdt tenslotte toch ook niet met je boot anker aan je trekhaak naar de shell om dan te gaan klagen dat je verbruik zo slecht is!!

  Sirius blijft volgens mij voorlopig gewoon als een jojo op en neer gaan totdat ze de stekker eruit trekken of totdat ze meer waarde uit het bedrijf kunnen halen. als ik iets in Sirius zou doen, zou ik lekker korte ritjes maken tussen de $4/$5 en misschien lekker die 10% short joinen om wat te hedgen, maar niks lang alleen maar kort. wat er dan ook gebeurd met Sirius wordt jij als kleine jongen eens een keertje niet genaaid op de beurs.
  Vgr
 8. [verwijderd] 2 september 2006 15:56
  ik ken XMSR al vele, vele jaren en heb daar voornamelijk in gehandeld tussen U$ 25 en U$ 40 en met geschreven calls behoorlijk geplust; ik vind uw aandacht voor het aandeel een beetje laat; ik nam een jaar geleden al afscheid van de stock; kijk eens naar CHS.....
  wel een ander verhaal.
  vr.gr. MB
 9. [verwijderd] 3 september 2006 23:39
  Met de huidige koers van XM lijkt mij dit een interessante overnamekandidaat voor Sirius; helaas is hier ondanks meerdere oproepen nog geen gehoor aan gegeven.

  Mocht de overname er niet komen dan zie ik evenals de auteur van dit artikel weinig toekomstmuziek in beide aanbieders.
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Jasper Oeberius Kapteijn

Vermogensbeheerder Jasper Oeberius Kapteijn bedient van technische, fundamentele, statistische en sentiments-analyse en belegt in aandelen, maar ook derivaten. Hij is van oorsprong jurist, maar hee...

Meer over Jasper Oeberius Kapteijn

Recente columns van Jasper Oeberius Kapteijn

 1. nov '07 Retourtje telco 5
 2. nov '07 Top of the Flops 2008 13
 3. nov '07 Lichtpuntje Legg Mason 2

Gerelateerde instrumenten

 1. Sirius XM Holdings 5,840 02 jul
  -0,050
  -0,85%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare