Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gratis Optiecursussen NYSE Liffe

Dit is een oud bericht. Voor een actueel aanbod of zelf studie kijkt u op:

http://www.aex.nl/optiecursussen/cursusaanbod

NYSE Liffe Optiecursussen

De optiebeurs in Amsterdam, NYSE Liffe, organiseert in het najaar weer op een groot aantal plaatsen in Nederland basiscursussen over opties. Die zijn bedoeld om beginnende optiebeleggers en andere geïnteresseerden basiskennis op te laten doen over opties. Er zijn twee cursussen: Basiscursus opties 1 en Basiscursus opties 2. De cursussen zijn zowel in combinatie als apart te boeken. De toegang is gratis.

Beide cursussen kennen een interactief karakter en bieden de gelegenheid vragen te stellen over de lesstof. Elke cursus duurt maximaal 2 uur.

Basiscursus opties 1

Deze cursus is bedoeld voor hen die in een avond zich een beeld willen vormen over het veelzijdige instrument optie. Wij gaan ervan uit dat deelnemers aan deze cursus geen kennis hebben van opties, maar wel enige kennis bezitten over aandelen en de effectenbeurs.

In de cursus leert u onder andere wat een optie is, welke soorten opties er zijn, wat de rechten en plichten zijn van de diverse partijen die bij een optietransactie zijn betrokken en nog veel meer. Daarnaast krijgt u aan de hand van cijfervoorbeelden een uitleg van een aantal optietoepassingen, zoals het beschermen van aandelen tegen de gevolgen van koersdaling, het creëren van extra rendement op aandelen en het behalen van koerswinst bij stijging of daling van het onderliggende aandeel.

Basiscursus opties 2

Wie na het volgen van Basiscursus opties 1 meer kennis over de beginselen van opties wil opdoen, kan terecht bij Basiscursus opties 2. In die cursus komt een aantal technische zaken aan de orde (stijlen, fysieke levering en verrekening), vergelijken we indexopties met aandelenopties en behandelen we aantal strategieën (onder andere spread, straddle, strangle en butterfly).

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links