Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Geen beweging

Zoals mocht worden verwacht, was de zone rond 463,50 vooralsnog een treetje te hoog voor de AEX . Na een zijwaartse dag met slechts een volatiel laatste anderhalf uur, sloot de index wederom nagenoeg onveranderd.

De graadmeter blijft dus nog steeds worstelen met de zone 450 – 460. Een nieuwe poging om tot aan 463,50 te reiken, lijkt echter niet te mogen worden uitgesloten. Al moet direkt worden opgemerkt dat deze poging hoogstwaarschijnlijk zeer stroef zal gaan verlopen.

Zolang de index zich boven het niveau 459,50 weet te handhaven, krijgt een verdere stijging naar 463,50 het voordeel van de twijfel. Onder de 459,50 mag worden aangenomen dat de index snel wegduikt naar de eerder deze week besproken zone tussen 458,00 en 457,50.

Of de index vanavond op slotbasis serieus afstand heeft genomen van de handelszone 450 – 460 durf ik wederom te betwijfelen.

Wessanen
De koersgrafiek van Wessanen laat sinds de bodem van begin november 2005 een patroon zien dat duidt op verdere stijging van de koers. Het gaat hier om een ascending triangle. Dit koerspatroon kenmerkt zich door een combinatie van hogere bodems en min of meer gelijke toppen.

De achtereenvolgende hogere bodems impliceren koopgedrag op hogere niveaus, zodat dit patroon gezien mag worden als een fase waarin momentum wordt opgebouwd voor een stijging. Wanneer de horizontale weerstandszone van het patroon wordt doorbroken, mag worden aangenomen dat de koers aan de stijging begint.

Vorige week heeft de koers zich langzaam maar zeker ontdaan van de horizontale barrière die ontdekt kan worden rond de 13,15. Deze breuk geeft aanleiding om rekening te houden met hogere koersen. Aan de hand van de basis van het patroon kan een richtpunt worden berekend rond 14,35. Dit impliceert een test van de vorige top uit september vorig jaar.


Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert Jan Nikken is technisch analist bij Fortis Bank Global Markets. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken mag niet handelen in de aandelen waarover hij schrijft. Fortis Bank en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op nikken@iex.nl.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Meer over Geert-Jan Nikken

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

  1. apr '07 TA: Adieu 168
  2. mrt '07 TA: Kou in de lucht 280
  3. mrt '07 TA: Verrassing 271

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links