Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dood of de Veolia

De beurs is niet stuk te krijgen. Of Google nu stijgt of daalt, het enthousiasme van de beleggers kan niet kapot. Ik vind het allemaal prima. Helaas heb ik het meer dan druk, druk, druk op mijn werk.

Daardoor kwam ik helaas niet toe aan turbo’s short op Google kopen voor het ABN Amro Turbotournooi. Nota bene, terwijl ik wist dat de cijfers niet konden voldoen aan de fantasie van de beleggers.

Over fantasie gesproken, de laatste tijd hoor ik veel over schoon water en door experts wordt dit zelfs als een hernieuwde trend gezien. Onze kroonprins moet dit erg aanspreken.

Nu zijn in Nederland geen echte waterfondsen van betekenis en ik moet daarom uitwijken naar het land van mijn financiële stiefvader: Frankrijk. Aldaar is er een leuk fonds met de prachtige naam Veolia Environ.

Meer in het watervat
Het is reeds opgelopen, maar er zit nog veel meer in het vat. Voor de IEX lage Landenportefeuille doe ik mijn eerste, officiële Euronext aankoop. Ik koop voor 100.000 euro van dit fonds. Zakelijk zit ik al long in Veolia Environ.

Nu ik toch in Frankrijk ben aanbeland, koop ik ook wat Franse autoaandelen. Dit is voor mij een hele stap, omdat ik liever Duits of Italiaans rijd. Ik zou persoonlijk nog niet dood gevonden willen worden in een Franse auto, maar met dit in het achterhoofd schaf ik voor 25.000 euro aandelen Peugeot en voor 25.000 euro aandelen Renault aan.

In laatstgenoemd aandeel heb ik zakelijk een longpositie. Wie alleen naar de Eurostoxx 50 Auto Index kijkt deelt mijn enthousiasme niet, maar gelukkig liggen beide Franse aandelen er technisch gezien een stuk beter bij.

Laurus is los
Vanuit Frankrijk is het via Casino een kleine stap naar Laurus. Eindelijk worder er drastische maatregelen genomen. Ik denk dat het aandeel hierdoor een ritje kan maken. Technisch is het op de korte termijn in ieder geval los.

Ook als ik naar de lange grafiek van Laurus kijk, zie ik nog wat ruimte omhoog. Ik koop 25.000 stuks op opening en ik heb zakelijk een longpositie.

Verdere rages
Om mee te doen aan de vraag naar staal en het overnamecircus binnen deze sector, koop ik ook 20.000 aandelen Corus op opening. In dit aandeel heb ik zakelijk ook een longpositie.

Om de zaak helemaal af te maken, neem ik voor 50.000 euro een positie in Nutreco in.

Dit bedrijf heeft ook verdere kansen omhoog. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die nu denken dat ik long ga op het hoogtepunt, maar ik heb nog een ruim voldoende banksaldo en puts die voldoende bescherming bieden bij een daling.

Klik hier voor Frank van Dongens IEX.nl Lage Landenportefeuille (2,06%)

Klik hier voor Frank en Ronald van Dongens IEX.nl Trading Twins Portefeuille (-1,42%)


Frank van Dongen is het pseudoniem van de bekende Amsterdamse handelaar Cees Smit. Hij is algemeen directeur van de hedendaagse vennootschap Today’s Beheer bv. Van Dongen schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today’s Beheer is een actieve vermogensbeheerder en is als vergunninghouder geregistreerd bij de AFM en staat als deelnemende instelling ingeschreven bij het DSI. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

72 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. williamcor 2 februari 2006 12:10
    Al jaren handel ik behoorlijk contrair aan hetgeen een aantal zogenaamde deskundigen zoals Middelkoop en van Dongen adviseren. Mijn rendementen liggen daardoor ook stukken hoger dan hetgeen van Dongen ons aanbeveelt zoals puts Corio en puts Apple en dat soort flauwekul op exact het verkeerde moment.
    Ik heb zelf Nutreco sedert een jaartje of zo. Van Dongen zit nu blijkbaar aan de koopkant van dit aandeel Ergo: Ik ga serieus denken on mijn Nutreco's in de etalage te zetten!
  2. linsen 2 februari 2006 13:40
    Beste Frank,
    Je schrijft:
    'Nu ik toch in Frankrijk ben aanbeland, koop ik ook wat Franse autoaandelen. Dit is voor mij een hele stap, omdat ik liever Duits of Italiaans rijd. Ik zou persoonlijk nog niet dood gevonden willen worden in een Franse auto, maar met dit in het achterhoofd schaf ik voor 25.000 euro aandelen Peugeot en voor 25.000 euro aandelen Renault aan.
    In laatstgenoemd aandeel heb ik zakelijk een longpositie. Wie alleen naar de Eurostoxx 50 Auto Index kijkt deelt mijn enthousiasme niet, maar gelukkig liggen beide Franse aandelen er technisch gezien een stuk beter bij.'

    Wat me opvalt is dat de enige motivatie die je geeft voor je aankoop van Peugeot en Renault is dat deze twee er technisch een stuk beter bijliggen dan de Eurostoxx 50 Auto Index. Maar kan ik dat zien en checken in je stuk? Nee. Bovendien zijn er wel meer aandelen die er een stuk beter bijliggen dan de Eurostoxx 50 Auto Index. Kortom: je onderbouwing is flinterdun. Bij andere acties en opinies (in dit stuk en in andere van jou) is dat ook vaak zo. Ik zou het waarderen als je voortaan met meer onderbouwing komt van wat je doet en vindt. Niet zo indicatief dus.
    groet,
    Lex

  3. Mr Greenspan 2 februari 2006 14:02
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Dood of de Veolia

    Frank van Dongen - 2 feb, 09:30

    "Ik pik wat op: Franse waterbedrijf Veolia, rammelbakken Peugeot en Renault, Corus en Laurus..."

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    9:30 was dat niet precies (of op enkele minuten na) het hoogtepunt van de beurs in jaren? Dit wordt nu wel erg oppassen. Ik had eigenlijk niet gedacht dat de beurs vandaag de min in zou gaan, met VS in de plus gisteren, de euro lager vanmorgen/gisteravond, Japan in de plus etc. maar ja de draai van Frank verklaart een hoop.
  4. forum rang 7 ffff 2 februari 2006 15:06
    Het was voor mij ook even schrikken.....Cees gaat ineens aan het kopen....en nog wel Veolia, die ik hier in de KK al JAREN heb voorgesteld en gevolgd.... Enfin: Cac-40 "uitgekakt" visie is dus duidelijk overboord gezet. Dat is al een plus.

    Maar met anderen verbaas ik mij over de timing. Ikzelf ben daar ook niet sterk in , in die timing, maar NU kkoop ik toch echt niet. En zeker geen Nutreco, Veolia....daar komt gegarandeerd nog wel weer een dip!

    Peter
  5. [verwijderd] 2 februari 2006 23:11
    Nu zijn in Nederland geen echte waterfondsen van betekenis en ik moet daarom uitwijken

    Maar waarom uitwijken ? Als er in nederland wel fondsen zijn die in watertechnologie investeren ?
    Duurzame energie (30%).
    Waterbehandeling (50%).
    Recycling (20%).
    En sinds begin dit jaar 11,24 % in waarde gestegen zijn......ASN Milieu & Waterfonds

  6. [verwijderd] 3 februari 2006 00:13
    Tja, begin je een lage landen portefeuille

    "Frank van Dongen koopt Hollandse waar en beheert een portefeuille van Nederlandse aandelen, opties en fondsen."

    En dan koopt Frank Frans. Het is niet eerlijk.

    Ik begrijp al dat negativisme niet over Franks columns. Die Lage Landenprotefeuille doet het beter dan die van andere redacteuren en Frank is er lekker actief mee in de weer - ter lering en vermaak van ons allen.

    Frank handelt strikt rationeel, dat vind ik erg te waarderen. Ik denk wel dat hij dieper graaft in de materie dat hij in zijn stukjes tot uiting laat komen. Stock picken in een vak apart en ik vind Franks stukjes over hoe hij dat aanpakt wel verhelderend.

    En kijk nou zelf, de AEX daalt en Franks Lage Landen portefeuille stijgt. Zo willen we dat toch hebben
  7. [verwijderd] 4 februari 2006 18:16
    hoezo komt er een dip bij Nutreco ? Weet je dan niet dat Marine Harvest naar de beurs gaat binnen 5 maanden? Weet je niet dat hun de winstprognose hebben verhoogt naar minimaal 50% winstgroei ipv 15% ?

    Van Dongen wordt eindelijk wijs, na vele zeperds met putjes (Corio met name ) kiest hij eieren voor zijn geld. Laurus vind ik dubieus, waarom zou die de Boer wel winst gaan draaien ? Hoe weinig zal de opbrengst zijn van verlieslatende toko's als Edah en Konmar ?
    Nee putjes is beter. Apple heeft nog meer in petto , zeker calls kopen!
    Water is met de nieuwe technieken straks echt niet schaars mensen. laat je niets wijs maken. Olie is ook op zijn retour , allemaal vuile en vunzige politiek hieromtrent zeg maar.

    succes allen !

    A.R.
72 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links