Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA NY: Express yourself

Ondanks dat de glijders die de indices in de afgelopen week maakten in de spotlights staan, zijn er fondsen die kansen bieden voor de opwaarts gerichte helden. Er schijnen in de laatste tijd zelfs goede derde kwartaalcijfers te zijn uitgekomen.

Vandaag is American Express aan de beurt las ik. Wat vertelt mij de grafiek over dit aandeel? De opwaartse trend is al lange tijd van kracht en beleggers vallen hogere toppen en bodems ten deel. Daar is geen verandering in gekomen en mijn verwachting is dat dit zo blijft.

Waarom dan? Nou wel hierom: de trend bleef intact tijdens de laatste correctie, waarbij een serieuze aanval werd gedaan op de trend en die het aandeel tot aan 47 dollar deed dalen.

De koersen van de handelssessie van vandaag geven een indicatie voor het einde van deze correctieve daling. Zodra het aandeel zich boven 49 dollar weet uit te worstelen, is hervatting van de opwaartse trend een feit.

Korte termijn koersdoel
Het proces in oversold-gebied duidt op positieve divergentie, waarbij de lagere bodems in de koersgrafiek niet bevestigd worden door de hogere bodems in de Relatieve Sterkte Indicator (RSI). Tegelijkertijd betekende de daling een correctie van 61,8% van de meest recente stijging. Aan de hand hiervan bereken ik een korte termijn koersdoel van 55 dollar.

Ik denk dat dit niet het einde is, omdat op dit moment de bovenzijde van de trend zich boven 60 dollar bevindt, maar dat is van latere zorg. Mijn stoploss voor American Express leg ik op 46,50 dollar.

Klik hier om te reageren en te discussiëren

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Gökhan Erem is senior technisch analist bij Rabo Securities. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Rabo Securities kan op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van zijn columns. Erem belegt niet in items waar hij over schijft. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op erem@iex.nl.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links