Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kluitjesvoetbal

Untitled Document Als de markt ineens met onverwacht nieuws wordt geconfronteerd, vliegen de aandelen vaak in het wilde weg in het rond. Vandaag was het zo ver met Versatel. Optimisten hoopten op een overname door Belgacom. Op de eerdere geruchten hierover was de koers aardig opgelopen.

Het fonds opende vandaag bijna 10% lager, nadat pas om 8:49 uur het gewraakte persbericht in de mailboxen opfloepte. Hoe kon de reactie zo snel en heftig zijn, denkt u misschien. Wisten anderen iets dat u niet wist?

Ik denk het niet. Dit heeft meer te maken met de voortschrijdende stand van de techniek. Zeker handelaren, maar ook meer en meer particulieren zien het nieuws meteen en reageren er direct op - zeker beleggers en speculanten in Versatel zitten boven op het nieuws.

Met een goed, snel en efficiënt handelsplatform leggen zij met een simpele druk op de knop een order in. Of deze snelle en misschien wel minder doordachte transacties ook goed zijn voor onze vriend en Versatel-grootaandeelhouder John de Mol is even de vraag. Het bewijst mij eens te meer hoe speculatief dit aandeel is.


Klik hier voor Frank van Dongens IEX.nl Lage Landenportefeuille (+4,63%)
Klik hier om te reageren en te discussiëren

Frank van Dongen is het pseudoniem van de bekende Amsterdamse handelaar Cees Smit. Hij is algemeen directeur van de hedendaagse vennootschap Today’s Beheer bv. Van Dongen schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today’s Beheer is een actieve vermogensbeheerder en is als vergunninghouder geregistreerd bij de AFM en staat als deelnemende instelling ingeschreven bij het DSI. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links