Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

April pool

Proficiat, u begint het door te krijgen. Columnist Onno mocht vandaag veel mail ontvangen waarin hij werd gefeilicteerd met een bijzonder geslaagde 1 aprilgrap. Want dat was Poolen met Onno natuurlijk. Zeker, we hebben zelf ook wel eens het Onno-effect gesignaleerd.

Fondsen die door Onno gunstig worden besproken laten op maandag wel eens een sprongetje omhoog zien. Wat zou het leuk zijn om een fondsje te hebben waarmee je leuk kon vooruitlopen op dat Onno-effect. Gelukkig wist de meerderheid van de IEX-ers wel te herkennen dat dit idee op zijn minst op gespannen voet met de regelgeving staat.

Maar er waren er nog genoeg die deze buitenkans maar al te graag aangrepen om eens even lekker mee te liften – en er bij deze gloeiend bij zijn.

Paar ton
Het merendeel van u kent onze 1 april-strapatsen goed genoeg om ons niet meer, zoals ooit met de fictieve beursintroductie van F/Rite Air (spreek uit fried air), blindelings 30 miljoen toe te vertrouwen. Maar toch wisten we met deze – we dachten toch wel vrij doorzichtige – grap binnen een paar uur een paar ton uit de markt te sleuren van enkele tientallen beleggers met dollartekens in de ogen.

Voor die mensen: helaas, het feest gaat niet door. U bent voorlopig gedoemd om maandagochtend uw order op de grote hoop te gooien, in de hoop dat u nog een beetje gunstige koers krijgt. De sponsoring door Euronext had bij u wellicht al een lichtje kunnen doen branden. Onno’s aandacht voor de lokale markt zal de beurs best op prijs stellen, maar het besluit om meteen maar over te gaan het betalen van uw transactiekosten zal niet snel de notulen van de bestuursvergadering op het Damrak halen.

Toch meedoen met Onno?
Maar goed, het is goed te zien dat de IEX-lezer anno 2005 overwegend kritisch en met een scherp oog voor het absurde deze site leest. Of komt het gewoon omdat u tegenwoordig met grote letters “IEX” in uw agenda zet als 1 april nadert? Mede namens Onno in ieder geval bedankt voor de complimenten. We vonden het zelf ook weer leuk om te bedenken en uit te voeren.

Dank voor uw suggesties voor de naam van het fonds. Een paar van de leukste:

  • April Fool Fund
  • Onnoviteiten
  • Onno´s Opportunities
  • Onnozelenfonds
  • Full house
  • Frontrunners Up

    Oh, en een eervolle vermedling als april fool van de dag gaat naar de lezer die 15.000 euro inlegde, om vervolgens terug te mailen dat dat natuurlijk een vergissing was: het moest 150.000 euro zijn. Helaas, u zult uw smart money elders moeten parkeren.

    Oh, en voor alle mensen die nu sip naar het scherm kijken omdat ze realiseren dat ze er in zijn getrapt: dit blijft tussen ons, we zullen niets verder vertellen en er is alle kans dat u in de toekomst alsnog de gelegenheid om mee te doen met Onno. Daar vertelt hij u vast in de komende periode zelf een en ander over. Helaas voor u wordt dat wel volkomen legaal.


    Klik hier om te reageren en te discussiëren



    Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX/Debeurs.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

  • Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Pieter Kort

    Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

    Meer over Pieter Kort

    Recente artikelen van Pieter Kort

    1. 18:00 Slotcall: ASMI en Tesla heersen, maar de AEX laat de winst glippen 1
    2. 23 apr Groene koersen op het bord, AEX-fondsen met cijfers en een volle agenda
    3. 10 apr Slotcall: Inflatie- en rentepaniek, maar AEX zet stoïcijns zijn recordreeks voort 1

    Gerelateerd

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links