Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe longs en dubbele shorts

De rente is blijvend laag door matig economisch herstel en een lage inflatie. We verwachten dan ook een herstel van de vastgoedaandelen na een correctie van 5-10%. Binnen onze Steengoed Portefeuille voeren we enkele veranderingen door. Op de eerste plaats verdubbelen we de shortposities in beide Belgische aandelen Cofinimmo en Befimmo.

De fondsen zijn de afgelopen maanden weliswaar achtergebleven bij de rest van Europa, maar hebben nog nauwelijks last gehad van de huidige correctie. In Wereldhave nemen we winst en halveren de long positie. De koers is blijven doorlopen ondanks beperkte investeringen en een zwakke dollar. Hierdoor komt de winst per aandeel onder druk te staan.

Verder verdubbelen we onze short in Corio. De 60.000 euro in liquiditeiten die hiermee vrijkomen investeren we evenredig in:

  • Bail Investissement,
  • Rodamco Europe,
  • Nexity en
  • Kaufman et Broad.

    Bail zien we als een goede high yield hedge tegen de Belgische fondsen en Rodamco compenseert onze short in Corio. K&B en Nexity zijn twee woningontwikkelaars in Frankrijk. Op deze sector zijn we positief vanwege aanhoudend lage rente en de (nog) relatief aantrekkelijke prijzen van woningen in Frankrijk.

    Bovendien spelen we met deze twee fondsen in op onze voorkeur voor ontwikkelaars (boven beleggers) en kleinere ondernemingen.


  • Remco Vinck & Ward Kastrop houden zich bij Kempen & Co bezig met de structurering van niet-beursgenoteerde onroerend goedfondsen en het analyseren van de Nederlandse onroerend goedfondsen. Vinck en Kastrop hebben zelf een breed gespreide portefeuille van verschillende vastgoedfondsen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Ward Kastrop & Remco Vinck

    Remco Vinck en Ward Kastrop zijn analist bij Kempen & Co, waar zij zich bezighouden met de structurering van niet-beursgenoteerde onroerend goedfondsen en het analyseren van de Nederlandse onroerend goedfondsen.

    Meer over Ward Kastrop & Remco Vinck

    Recente artikelen van Ward Kastrop & Remco Vinck

    1. feb '05 Nieuwe longs en dubbele shorts
    2. jan '05 Superdividend Unibail

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links