Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winnaar Turbo TA Battle: "Je moet er vol in durven gaan"

Winnaar Turbo TA Battle: "Je moet er vol in durven gaan"

De Turbo TA Battle zit erop! Vier weken lang gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan om door middel van de handel in turbo’s een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Wie is de laatste weekwinnaar en vooral: wie is de winnaar van de hele competitie en wint maar liefst 5000 euro?

Wij belden met de heer Van Heesen uit Helden. Hij is niet alleen de weekwinnaar, maar ook wist ook overall het hoogste rendement behalen met 160,62%. Hij wint daarmee de hoofdprijs van 5000 euro, en de weekprijs in de vorm van een Apple Watch.

Van harte gefeliciteerd met uw prijzen! Wat is uw tactiek geweest?

“Het is altijd lastig om een richting te kiezen, maar als je dat eenmaal gedaan hebt, moet je daar aan vast blijven houden. En kijk dan wat de hardlopers zijn: bijvoorbeeld ING. Kijk naar de aandelen die net wat harder gaan dan de andere, zowel negatief als positief. En zet daar dan ook volledig op in. Je moet er vol in durven gaan, anders kun je nooit winnen. Natuurlijk zit er een groot gokelement bij: ik heb ook gewoon flink geluk gehad!”

Neemt u vaker deel aan beursspellen?

“Ja, ik heb dit jaar zelfs al een keer eerder een beursspel gewonnen! Daarnaast loopt er een nog een competitie waar het lekker gaat.”

U heeft dus talent! Belegt u ook 'in het echt'?

“Nee, heb ik weleens gedaan, maar nu niet meer. Met echt geld is het toch heel anders en dan zou ik nooit deze keuzes durven maken.”

U stopt de 5000 euro dus niet in uw beleggingsportefeuille?

“Nee, ik heb er nog geen speficiek doel voor. Het gaat voorlopig nog even op de spaarrekening, voor zover je dat nog een spaarrekening kunt noemen tegenwoordig!”

Overige winnaars

Prijzen zijn er ook voor de nummer twee en drie. De heer van Andel is in het algemeen klassement op de tweede plaats geëindigd. Hij sleept daarmee een iPad Air in de wacht. De heer Gaus uit Zandvoort wint met zijn derde plaats een een iPad Mini.

Guy Boscart beste coach

Last but not least: hoe hebben de coaches gepresteerd? Guy Boscart mag zichzelf de meest succesvolle coach van de Turbo TA Battle noemen. Hij behaalde niet alleen zelf het beste rendement, maar ook zijn team heeft het beste gepresteerd én de winnaar komt uit zijn team.

In de strategie van Boscart en de winnaar komt een belangrijk element overeen: ze houden vast aan hun plan. Boscart: “De deelnemers uit mijn team kennen de tactiek. Als ik er ergens in zit, blijf ik daar in zitten. Maar dat betekent ook dat je op tijd afscheid moet nemen als een positie niet doet wat je gehoopt had. Ik zag bij andere coaches dat ze soms het verlies te veel lieten oplopen.” 

“Dat ik vasthoud aan mijn plan blijkt uit het feit dat ik van de coaches het minste transacties heb uitgevoerd. Dat heb ik ook naar mijn teamleden gecommuniceerd: stick to the plan en houd je verlies binnen de perken.”


Turbo TA-Battle gemist? Meld u aan voor de Slimste Belegger-competitie waarin u het hele jaar door kunt meespelen. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 06 mei Volvo-rijders bungelen onderaan in Turbocompetitie
  2. 05 mei Leer in zes weken traden als een professional 2
  3. 04 mei Experts: mei wordt dubbeltje op zijn kant, alle ballen op Shell 8

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare