Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tips: Olie, DSM, Shell, AEX, Apple en meer

In het kader van de Turbo TA Battle (een speciale thema-editie van de Slimste Belegger) vond dinsdagavond 17 mei het Turbo TA-webinar plaats. Daarin was er voor alle vier de Turbo TA-coaches ruimte om iets te vertellen over hun strategie en om alvast enkele aantrekkelijke posities te tippen om in te nemen tijdens het spel. Bent u klaar voor de strijd?

 

Wij hebben enkele van de tips van Royce Tostrams, Edward Loef, Guy Boscart en Nico Bakker voor u verzameld.

De tips van Royce Tostrams

Tostrams noemde de olieprijs als goed voorbeeld van een belangrijke trend. De olieprijs weet volgens Tostrams telkens weer de stijgende trend te valideren en hij heeft zelf recent dan ook een turbo long op olie ingenomen. Op onderstaande sheet vindt u de steun en weerstand volgens Tostrams. 

Heineken vindt Tostrams momenteel juist niet interessant om in te stappen en hij noemt het dan ook een voorbeeld van een aandeel dat zich aan de bovenkant van het potentieel bevindt. “Het potentieel is ongeveer 4% maar het risico is veel groter. Deze situatie is daardoor niet geschikt om een longpositie op in te nemen."

"In een stijgende trend ben je dus niet altijd long, want soms is het zo dat er gewoon te weinig potentieel is ten opzichte van een te hoog risico op dat moment.” 

Tostrams tipte verder Royal Dutch Shell: "Royal Dutch Shell staat op dit moment aan de onderkant van dat opwaartse trendkanaal. Het risico ligt momenteel op ongeveer 2,5% en het potentieel op een kleine 10%. Het is dus een geschikte longkandidaat.”

De grafieken van Loef

Edward Loef tipte onder andere een turbo long op DSM. De koers heeft volgens hem steun iets boven 51 euro en weerstand op 54,69. 

Ook Vopak is volgens hem een kandidaat voor een turbo long. Het aandeel heeft volgens hem steun op 43,32 en weerstand op 49,18. “Ik zie een positief momentum dus Vopak is in principe een kandidaat waar ik met een turbo long iets mee kan doen.”

TomTom daarentegen is juist een aandeel dat zich leent voor een turbo short, verwacht Loef. “De koers beweegt zich onder het 20-daags en 120-daags gemiddelde, en de gemiddelden zijn dalend dus dit is een shortkandidaat.”

De onderstaande grafiek van Apple toont een interessante situatie volgens Loef. “De gele overdrijvingscandles hebben de afgelopen dagen een neerwaartse overdrijving gemeten. Ik krijg hier dus een contrair koopsignaal."

Guy Boscart over olie

Boscart signaleert een stabiele uptrend voor Brentolie. De uptrend kan volgens hem doorzetten tot ongeveer 50-51 dollar. Het is waarschijnlijk dat olie daar een top zal zetten en vervolgens toe is aan een daling. 

Voor de AEX-index verwacht Guy Boscart een daling richting de 410-412 punten.

De visuele parel van Bakker

Bakker tipt onder andere DSM, waarvan hij verwacht dat we in een uptrend zitten en een rally kunnen gaan zien van 51 naar krap 55 euro. 

Voor Air France-KLM verwacht de analist een daling naar 7,07/6,68. 

ABN Amro is technisch gezien een visueel pareltje, aldus Bakker. Er lijkt zich voor het aandeel een mooie instapkans voor te doen, al staan nog niet alle lampjes op groen op het dashboard van Nico. 

Speelt u al mee?

Meer weten over de (andere) handelskansen van Bakker, Boscart, Loef en Tostrams? Kijk dan het webinar van dinsdagavond 17 mei terug en meld u meteen aan voor de Turbo TA Battle. U mag dan in het team van een van de vier technisch analisten plaatsnemen en ontvangt dan dagelijks gratis handelskansen en inzicht in de strategieën van uw coach. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links