Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Optimisme is een bijzonder ding

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 andre68 25 april 2016 10:47
    Kijk de aflevering van "Tegenlicht" van zondag 24 April nog maar eens.

    De honden lusten er geen brood van, van het gemanipuleer door de EU i.s.m. de financiële wereld.

    Als je dit gezien hebt wil iedereen een grexit, brexit, nexit, duxit, bexit,fixit......kortom een DING FLOF BIPS-xit.

  2. Maan Arkenbosch 25 april 2016 10:54
    Ik zie een grote W formatie in de Dow en dat geeft te denken. Iedereen moest feitelijk op dehoogte zijn van marge verkrapping, maar dat werd verdoezeld via uitgifte van zeer laag rentende obligaties waarmee aandelen opgekocht werden om zo bonussen via kunstmatige koers verhogingen bonussen veilig te stellen.Dit gemanipuleer, waar de Fed, Japan en ECB patent op heeft, begint zoals ieder medicijn ernstige bijwerkingen te vertonen. Zoals eerder gestelt, de langzame kapitaalmarkt rente verhogingen zijn bezig aanhun destructief werk. Dan vallen vele kaartenhuizen in elkaar. De schuldenberg wordt een gezwel wat weggesneden moet worden. Sociale onrust, ook al door de onbeheersbare hordes gelukzoekers ligt op?de loer.Ik herhaal het nog maar eens een keer: Koop Poor mens gold endat is ZIlVER. Dat kan Draghi niet na persen!!!!!!
  3. [verwijderd] 25 april 2016 10:56
    leuke foto. euforie omtrent voetbalcapaciteiten bleek uiteindelijk een stilstand te geven van pakweg 20-30 jr, hoorde ik. Fransen schijnen zich intussen bewust te zijn van hun tekortkomingen, nu de nedelanders nog. Een mooie dalende toppenlijn te trekken bij apple. de euforie is over, goede producten die iedereen intussen weet na te maken maar goedkoper. vluchtelingen als onderhandelingsobject, bij khadaffi was dat al zo en nu weer bij erdogan: flipflop.
  4. [verwijderd] 25 april 2016 14:46

    Hoewel ik geen voorstander ben van de EU als politieke unie was Tegenlicht" weer ouderwets suggestief.

    Mij is bij voorbeeld volkomen onduidelijk wat bijvoorbeeld milieuproblemen in een Spaans dorp te maken hebben met de EU.
    Wat ook opvallend was dat ze het steeds hadden over Griekse steun gaat naar de banken. Daar hadden ze even bij moeten vertellen dat de banken daarmee als uitlener ter financiering van de jarenlange Griekse splitzucht hun geld terugkregen.

    Dat geeft een wat ander perspectief. Linksom (schuldafschrijving) of rechtsom (Griekenland uit de EU en devaluatie) zal die Griekse spilzucht ons hoe dan ook veel geld gaan kosten alle mooie linkse worden ten spijt.

    Groet, Jonas
  5. Geen Gezeik, iedereen rijk 25 april 2016 14:55
    Interessant dat die veel te dure vooral Amerikaanse tech nu dus verkoopsignalen geeft. Mogelijke kandidaten voor sterke daling? Voor al onze negatieve Nederlandse particuliere beleggers die al jaren zo negatief zijn op onze eigen speelgoedbeurs: wat is de koers/winstverhouding van Netflix en van Facebook? U kunt het lezen in het stuk van Cees.

    Nog een ander puntje: waarom stijgt de olieprijs? Ik hoorde vanmorgen dat dat te maken zou hebben met het uit produktie nemen van veel schalie-olie en schaliegas produktie in de VS.

    Zoals u waarschijnlijk inmiddels wel weet ben ik zeer sceptisch over de zogenaamde superflexibele en zeer gezonde Amerikaanse economie. Die stijging van schalie-olie en schaliegasproduktie was een van de weinige fundamentele verbeteringen van de laatste jaren in de Amerikaanse economie (uiteraard niet voor het milieu, maar goed). Denk er maar eens over na wat het voor de VS betekent als die produktie nu grotendeels weer wegvalt.
  6. Moneyball 25 april 2016 20:45
    Al jaren is de teneur van deze stukjes negatief. Ooit komt die crash en dan ben je de visionair...Negativisme is ook een bijzonder ding Cees. Je zoekt de feiten bij jouw visie. Een wetenschapper zou dit observer bias noemen.

    O ja, wat betreft de uitzending Tegenlicht; Europa en het kapitalisme zijn verre van perfect, maar de aangedragen 'oplossingen' voor het falen van het huidige politieke en economische model zijn geen oplossingen. Het ontstijgt nauwelijks het niveau 'het moet anders' en is vooral gebaseerd op de illusie dat er zoiets als een juiste oplossing bestaat. De werkelijkheid kent echter geen juiste oplossing, maar simpelweg winners en losers. Het is een resultante van een belangenspel in een dynamisch krachtenveld waarbij perceptie en positie bepalend zijn. Of dat zo zou moeten zijn is een andere vraag, maar het niet onderkennen ervan getuigd van een naïviteit die enkel resulteerde in onbegrip en frustratie.
  7. Moneyball 25 april 2016 22:13
    quote:

    holenbeer schreef op 25 april 2016 21:01:

    AB Moneyball. Het zal je vermogensbeheerder maar wezen.
    Ach Holenbeer, het blijft natuurlijk wel leuk om te lezen nietwaar? En voor Cees is het toch enkel een verkapt marketing stukje.

    Met vermogensbeheerders laat ik me persoonlijk niet in. Ik zie niet hoe die mijn belang dienen. Maar ieder zijn keuze daarin.
  8. Brokie Even 26 april 2016 07:52
    quote:

    andre68 schreef op 25 april 2016 10:47:

    Kijk de aflevering van "Tegenlicht" van zondag 24 April nog maar eens.

    De honden lusten er geen brood van, van het gemanipuleer door de EU i.s.m. de financiële wereld.

    Als je dit gezien hebt wil iedereen een grexit, brexit, nexit, duxit, bexit,fixit......kortom een DING FLOF BIPS-xit.

    Ik heb het gezien, maar ze vertelde toch niets nieuws? Dat de steun aan Griekenland een verkapte bankensteun was en dat die Grieken daar geen cent van hebben gezien. Sorry, maar dat wist ik al vanaf dag één...
  9. forum rang 6 andre68 26 april 2016 08:44
    quote:

    Broke Even schreef op 26 april 2016 07:52:

    [...]Ik heb het gezien, maar ze vertelde toch niets nieuws? Dat de steun aan Griekenland een verkapte bankensteun was en dat die Grieken daar geen cent van hebben gezien. Sorry, maar dat wist ik al vanaf dag één...
    Weet ik, het was ook een geheugenopfrisser. We hebben de neiging te vergeten. Daar rekenen de politici en financiële sector op. Traineren, uitstellen etc.

    Zie het uitstel van Rutte om de uitslag van het referendum te behandelen....

    Zie het uitstelgedrag van de fin.sector om mistanden (als b.v. de woekerpolissen) op te lossen.......

    Als je maar lang genoeg uitstelt en traineert zijn een hoop critici het vergeten of milder in hun oordeel of-in het geval van de woekerpolissen-liggen ze op een metertje of 2 diep de graszoden van onderen aan te staren. Hoe minder klagers hoe beter!
  10. Moneyball 26 april 2016 21:52
    quote:

    andre68 schreef op 25 april 2016 10:47:

    Kijk de aflevering van "Tegenlicht" van zondag 24 April nog maar eens.

    De honden lusten er geen brood van, van het gemanipuleer door de EU i.s.m. de financiële wereld.

    Als je dit gezien hebt wil iedereen een grexit, brexit, nexit, duxit, bexit,fixit......kortom een DING FLOF BIPS-xit.

    Sorry, maar dit is in meerdere opzichten een kortzichtige reactie. Het gebrek aan moraliteit in een groot deel van de financiële sector, het leen-/consumptiegedrag van particulieren en overheden en het tekortschieten van toezicht heeft geen enkele relatie met de Europese Unie als politieke eenheid. De gesuggereerde Grexit, Nexit etc. oplossing bestrijd ook totaal niet de oorzaak terwijl dat wel de enige weg naar duurzame verbetering kan zijn. Daarbij komt dat het de verworvenheden van de EU, die vooral zichtbaar zullen worden als het pad van scheiden daadwerkelijk wordt bewandeld, ernstig tekort doet.

    Ook ontbreekt het logica. In een wereld die al decennia lang wordt gekenmerkt door toenemende globalisering, individualisering en automatisering, trends waarvan de gevolgen steeds directer merkbaar zijn in onze samenleving, geeft splitsing, afscheiding en het hernieuwd trekken van lijnen hooguit het valse idee van toegenomen controle. Het is jezelf voor de gek houden. Uitdagingen op het gebied van economie, veiligheid, privacy, et cetera. veranderen er niet door en besluitvorming over aanpakken daarvan wordt er alleen maar verder door gecompliceerd. Alsof afhankelijkheden afwezig zijn. Een dergelijke stap terug in de 20e eeuw kan wellicht een uitkomst zijn voor het beteugelen van politieke instabiliteit en maatschappelijke onrust maar het is geen vooruitgang die past bij de principes en waarden die ten grondslag liggen aan Nederland en andere Europese landen.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links