Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

KW1-dobbelseizoen

KW1-dobbelseizoen

Prachtige data van Bespoke.com, maar ik vind het blog altijd een tikje slordig met het vermelden van essentiële data, zoals valuta et cetera. In dit geval is mij niet duidelijk over hoeveel jaar deze trackrecords gaan. Ik dacht tien jaar, maar sommige fondsen zijn nog niet zo lang genoteerd.

Niettemin is het denk ik wel een handig lijstje voor iedereen die zo graag met een optie, turbo of CFD op de KW1-cijfers van een of meerdere namen wil gokken en dobbelen. Vanavond is er al een leuke: Netflix. Ja, het is vooral technologie wat vaak heftig regeert op rapportages.

Mooie figuurzaaggrafiek trouwens:

 

 

Dat geldt zelfs, of misschien wel juist, voor grootmachten als Alphabet, Microsoft, Facebook, Amazon en Apple. Er wordt niet op een procentje meer of minder gekeken - en dat is al gauw een paar miljard dollar bij deze namen - in de handel (na- of voorbeurs) als de cijfers verschijnen.

Deze week zijn denk ik de leukste en lucratiefste namen om mee te dobbelen:

 • Netflix
 • IBM en omzet zeperds, het is me wat ... Hier doe ik even een grafiekje van Zero Hedge bij.  Dat is denk ik voor het eerst dat ik dat doe :-)

 

 

Dat wil niet zeggen dát. U ziet het. Jee, wat een herstelrally zeg. Moet u nou long of short gaan? Ik heb géén idee, ga u ook niet adviseren, maar dit is nou precies het verslavende en de adrenaline aan het gokken op KW-cijfers. Want met beleggen en handelen heeft dit niks te maken.

 

 

Ga ik verder met mijn lijstje:

 • Yahoo!
 • Alphabet
 • Microsoft
 • Waarom niet? ASML!
 • Schlumberger, het eerste zeg maar oliebedrijf uit dit rondje

Genoeg namen om uit te kiezen, maar als u groen of rood wil dobbelen met een optie, turbo of CFD, let dan wel op of het een beetje liquide is en dat de spread behapbaar is. Vandaar dat ik ook de grote namen geef. Daar kan u tenminste uw kop en kont nog keren als u scheef zit.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 10:30 Fugro, Alfen en BAM hebben de geest en PostNL even niet
 2. 08:10 Rustige start, weinig nieuws, maar hier zijn Shell en bitcoin
 3. 13 jun What a time to be alive! Zeker met zulke beurzen

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ASML Holding 577,700 17:35
  +4,100
  +0,71%
 2. IBM 142,250 01 jun
  -2,750
  -1,90%
 3. Netflix 488,770 11 jun
  +1,500
  +0,31%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links