Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Het oog van de storm?

Het oog van de storm?

De kans op een Britse exit wordt steed groter gezien de anti-Europa stemming in Europa. Ook de Nederlanders die eigenlijk tot de pro-Europa groep horen, worden steeds meer anti Europa. Kijkt u maar naar de Nee-uitslag van het Oekraïne-referendum. 

Binnenkort zijn er onder meer Duitse en Spaanse verkiezingen en daarna zijn er waarschijnlijk nog meer landen anti Europa. Hoe goed is dit voor Europa?

Even focussen op een Britse exit, het pond is reeds fors gedaald en blijft verkoopsignalen geven.

Grafiek valutapaar EUR/GBP

 

Verder blijft het vluchtelingenprobleem ook heel belangrijk. Dit is een belangrijk probleem in het sentimentsdebat in de Verenigd Koninkrijk. Maar ook voor de Grieken is dit een belangrijk ding en het gaat al tijden niet goed met de Grieken.

Het IMF dreigde afgelopen week met opstappen uit het noodprogramma maar dat haalde nauwelijks de kranten laat staan de voorpagina’s.

Een deel van de kloof gedicht

Dan hebben we nog de problemen tussen arm en rijk. De Panama Papers gaven aan dat het verschil tussen rijk en arm in belasting betalen heel klein is. Of eigenlijk hoe rijk en arm op elkaar lijkt.

Immers de ene heeft geen geld om belasting te betalen en betaalt daarom weinig tot niets, de andere groep is zo rijk dat ze door de constructies via allerlei bananenrepublieken ook geen belasting betalen.

Alle gekheid op een stokje; het is natuurlijk bizar dat de samenleving (de belastingbetaler) eerst banken moet redden en deze banken vervolgens mee helpen aan allerlei belastingontwijkingen. Ook is de ontwijking van de rijke 1% olie op het vuur van onvrede van de overige 99%.

We lopen de kans een volkswoede op te wekken. Want het gaat al tijden niet goed met die 99%. Ook ons voorland Japan gaat nog steeds niet lekker. Zo doet de dollar-yen wat ik verwachtte en is bezig met de downflag. Iedereen die mijn columns leest weet dat ik de dollar-yen als indicator zie.

Grafiek valutapaar USD/JPY

 

De dollar-yen daalt dus en dat is een belangrijke indicator voor de aandelenmarkt. De yen beweegt vanuit het ontwinden van oude carry trades (op lage rente gestoelde leningsconstructies). Er worden door de Japanse overheid mega-interventies gepleegd maar die hebben totaal geen effect.

Het koersdoel is nu 105.

Een sterke yen zorgt voor slechtere concurrentie van Japanse bedrijven en dus verkoopsignalen in de aandelen. De Twindicator op de Nikkei geeft al verkoopsignalen.

Grafiek Japanse Nikkei 225 Index

 

De Amerikaanse economie is op heel veel vlakken aan het verslechteren, zo was er de afgelopen week de Pfizer Allergan-deal die afketste op belastingdruk. Een slecht verhaal voor toekomstige overnames.

Ook gaat het helemaal niet goed met toenemende schulden bij studenten, meer voedingsbonnen, meer schuld bij de overheid, hogere gezondheidskosten, et detera. Op Zerohedge las ik er een leuke column over met duidelijke plaatjes die meer zeggen dan duizend woorden.

De schulden nemen toe
Bron Zerohedge.

 

De euro-dollar is zoals verwacht sterk aan het worden en als de koers van dit valutapaar door de weerstand heen gaat, is het spreekwoordelijke hek van de dam.

Grafiek valutapaar EUR/USD

 

Hoewel de productie nog onverminderd voort draait, ging de olie afgelopen week op verminderde voorraden ineens hard omhoog. Nu verbaasde me de heftige positieve reactie, want we hebben eerder dit soort voorraadcijfers gezien en ook vraag ik me af wat tot de voorraden gerekend wordt.

Een tanker of olietrein telt waarschijnlijk niet mee. Maar hoe dan ook; olie draait naar een koopsignaal in de Twindicator en geeft daarmee een gemixt signaal.

Grafiek WTI-olieprijs

 

De point of figure-grafiek van de AEX geeft aan dat een verdere daling waarschijnlijk is.

Grafiek AEX Index

 

De AEX EB-indicator heeft een verkoopsignaal gegeven. En ook in de Twindicator hebben we verkoopsignalen.

Grafiek EB-indicator AEX Index

 

Ook op de Duitse DAX hebben we gewoon verkoopsignalen in de Twindicator.

Grafiek DAX Index

 

De Amerikaanse techindex, Nasdaq, geeft nog geen signalen die wijzen op een draai.

Grafiek Nasdaq Index

 

En ook de Dow Jones Index geeft nog geen officiële verkoopsignalen.

Grafiek Dow Jones Index

 

De EB-indicator op de Dow Jones Industrial Average geeft het eerste waarschuwingssignaal. Maar het is nog zeker geen verkoopsignaal.

Grafiek EB-indicator Dow Jones Index

 

Snel maar naar wat losse aandelen. Ik ben uit het mega-gehypte Tesla en ik kan bijna niet wachten op een verkoopsignaal.

Grafiek aandeel Tesla Motors

 

Ook mijn lievelingsshort Amazon heeft nog geen officieel signaal gegeven.

Grafiek aandeel Amazon

 

Theoretisch moet de biotechindex last hebben van het afketsen van de Pfizer-fusie, maar dat is niet te zien. Aan de andere kant deed de biotechsector niet mee aan de rally van februari en maart. Pas in april is de koers iets aan het herstellen. Officieel hebben we koopsignalen. Zelf durf ik ze niet te volgen.

Grafiek Biotech Index

 

In tegenstelling tot de biotechindex hebben de financials bijna allemaal verkoopsignalen. Citigroup heeft een verkoopsignaal.

Grafiek aandeel Citigroup

 

Ageas (oude Fortis) heeft ook een verkoopsignaal. Eerder gaf ik al aan dat ik niet geloofde in dit aandeel.

Grafiek aandeel Ageas

 

Het Duitse Allianz was ook al eerder een verkoopkandidaat een heeft recent ook officiële verkoopsignalen gegeven.

Grafiek aandeel Allianz

 

Op de langetermijngrafiek ziet u dat we mogelijk met een dubbele top te maken hebben en dat het dus nog veel verder omlaag kan. Ervan uitgaande dat de steunlijn niet houdt.

Langetermijngrafiek aandeel Allianz

 

Deutsche Bank is ook al een tijdje een verkoopsignaal.

Grafiek aandeel Deutsche Bank

 

Het Duitse Commerz is een soortgelijk verhaal.

Grafiek aandeel Commerzbank

 

En zelfs het kwalitatief goede InterActive Brokers heeft een verkoopsignaal

Grafiek aandeel InterActive Brokers

 

Kortom, bijna alle financiële waarden liggen slecht. Niet iets wat een rally aankondigt. Dan maar verder met Linkedin.

Het is u waarschijnlijk ontgaan maar in de weekgrafiek ziet u mooi hoe dramatisch de afgelopen tijd is geweest voor dit soort veel te dure aandelen. In vele webinars en columns heb ik er voor gewaarschuwd. Overigens is het aandeel nog steeds te duur.

Grafiek aandeel Linkedin

 

Facebook is ook te duur is in mijn ogen. We kregen vrijdag een verkoopsignaal dus kijk eens naar een turbo short of een andere manier om dit aandeel short te gaan.

Grafiek aandeel Facebook

 

Mijn lieveling First Solar heeft even bescherming nodig want de markt heeft zich tegen dit aandeel gekant. Op lange termijn blijft het een mooi aandeel maar op de korte termijn moeten we onszelf even beschermen.

Grafiek aandeel FirstSolar

 

Om vrolijk af te sluiten: chipproducent van de camera’s van Gopro, Ambarrella, heeft wel weer een koopsignaal gegeven. Voor de optimisten onder ons kan dit wellicht leuk zijn als koopkandidaat.

Grafiek aandeel Ambarella

 

Per saldo is de markt dus heel gevaarlijk aan het worden, maar nog niet echt aan het dalen. Wellicht zitten we in een soort oog van de storm en hebben we slechts een beetje windrichtingverandering nodig om in de ernstige problemen te komen. Ik vertrouw de markt niet en blijf spreekwoordelijk dicht bij huis.


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Gerelateerd

Ambarella

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

financials

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

indices

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
PS

Tevens door de bank genomen grosso modo globaal toegespitst met name gelet op het gedeelte

“het is natuurlijk bizar dat de samenleving (de belastingbetaler) eerst banken moet redden en deze banken vervolgens mee helpen aan allerlei belastingontwijkingen.”.

Aangezien dit in een aaneenschakeling van financiële, monetaire, economische, sociale en last but not least humanitaire crises die de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaken een bizar feit van de eerste orde is:

zie hiervoor het eveneens zeer leeswaardige “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan” artikel in de “kwaliteits” krant het nrc van 9 april 2016 van Joris Luyendijk

“Panama mag, dus wat houdt ze tegen” over

“Hoe kun je met jezelf leven, vroeg Joris Luyendijk de bankiers die het ontwijken van belasting faciliteren. Hij sprak diepgelovige mensen die hun moraal op kantoor zonder morren uitschakelen.”

op

blendle.com/i/nrc-handelsblad/panama-...

en het op 9 april 2016 in deze “kwaliteits” krant eveneens zeer leeswaardige “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan” artikel

“Het verdriet van Holland” van Tom Lanoye over

“Begin jaren negentig legden alle Vlaamse politici een cordon sanitaire rondom het extreemrechtse Vlaams Belang. Met succes, constateert Tom Lanoye. Waarom doen de Nederlanders niet hetzelfde met Wilders en zijn PVV?”

op

blendle.com/i/nrc-handelsblad/het-ver...
[verwijderd]
0
PS

Om de simpele reden dat alle probleempjes in de wereld binnen 1 minuut kunnen worden opgelost:

iedereen gaat naar zijn of haar buurman en buurvrouw en zegt “Hallo, ik ben de buurman/de buurvrouw.”

En de buurman/buurvrouw zegt dan

I)

Hallo, het is me allemaal wat hoor, dan weer in een aaneenschakeling van crises met Amerika met de een of andere WikiLeaks dit en dan weer met Amerika met de een of andere Panama leaks dat, het is voor de mensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone met die olifant die in de kamer staat eigenlijk niet meer te behappen, omdat er dus altijd wat is, en hoe is het met u? Wilt u er misschien een kopje thee? Nou, graag. Nu u het zo zegt, het is me allemaal wat hoor, dan weer in een aaneenschakeling van crises met Amerika met de een of andere WikiLeaks dit en dan weer met Amerika met de een of andere Panama leaks dat, het is voor de mensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone met die olifant die in de kamer staat eigenlijk niet meer te behappen, omdat er dus altijd wat is.

of

II)

Dat weet ik ook wel, maar u stemt op de verkeerde partij, u stemt op de democraten, en die schiet ik wegens het in de Grondwet verankerde recht op zelfverdediging min of meer gelijk van mijn backyard, want zoals de Engelsen op de camping zeggen mijn tent/huis of whatever is mijn kasteel, is mijn backyard mijn land en op de camping dus bijvoorbeeld niet van de Indianen. En uiteraard niet van andersdenkende met hun vlaggen zwaaiende patriotten, communisten, socialisten, kapitalisten, fanatische fundamentalisten, zelfmoordterroristen en dergelijke uit al die andere schurkenstaten die op deze plek van de camping op onze backyards in ons hoekje niets te zoeken hebben, en al helemaal niet van de mensen met een andere kleur die hier in de kantine voor een veel te hoog loon de hamburgers op je bord kwakken en dan verder zitten te niksen, en voor de rest zoeken ze het op de camping maar uit, dus ga van mijn land af!

Ik zie u iedere dag de vlag hijsen, dus ik weet ook wel dat u van de Republikeinse partij bent waar ze altijd de vlag hijsen, je bent in Amerika immers òf Republikein òf Democraat. Hoe komt u daarbij, ik ben van de Teaparty tegenpartij die vastgoedmagnaat Trump helemaal op de kaart van de wereld gaat zetten,

waar dan de Nederlands Chinese schrijfster Lulu wang in het hoofdstuk Tussen de Almachtige en een dictator alles over geschreven wat er in de geschiedenis van de mensheid over te schrijven is, namelijk

Door de promotie van het stamhoofd tot het wereldhoofd kwam men in de knel,

maar dat is nu juist precies de bedoeling omdat niemand hier iets te zoeken heeft. Dus ik bedoel dus niet zo maar de een of andere zondebokken scorende eenmanssekte, maar de onmogelijke eisen stellende Teaparty tegenpartij die dus de Republikeinse partij en de rest van de wereld in een verlies-verlies situatie met onmogelijke eisen heeft gegijzeld, dus zoals ik al zei ga van mijn land af!

Maar ik kwam alleen maar zeggen dat ik met u in goede orde een agreement to disagree wil overeenkomen, dus uiteraard het enige dat de mensheid nog rest. Dus dat er verder niets aan de hand is, zodat u wat mij betreft mij dan ook niet van uw land hoeft te schieten, en ik ook u niet van mijn land hoef af te schieten, zodat we eigenlijk in de gewapende vrede de wapens neer kunnen leggen, zeg maar een soort uiteraard niet letterlijke vredespijp kunnen roken en gewoon zoals in de meeste landen van de wereld waar de mensen liever niet met welk wapen dan ook in aanraking komen met een pilsje of wat dan ook gewoon naar de voetbal of whatever op de tv kunnen gaan kijken, u blij en de rest van de wereld blij.

Dat is wat mij betreft uiteraard helemaal ok, dat is het enige belangrijke programmapunt van de Teaparty partij, dus laat ons in de gewapende vrede met rust, laat ons gewoon in onze backyards in ons hoekje van de camping in ze War on Terror de vlag hijsen en onze rondjes over de camping marcheren voor het geval dat, wat maakt het nou uit, ik ga in goede orde ermee akkoord.

Het gaat dan ook in een mega-gehypte Koude Oorlog 2.0 zonder de deskundige veiligheidsdiensten met de deskundige James Bonds helemaal om niks, men probeert van ca. 7 miljard mensen via die pruts telefoons van iedereen de gangen na te gaan, wat dus in geen 2000 jaar gaat lukken. Dus waarom niet iedereen even in een minuut in goede orde een agreement to disagree overeenkomt, iedereen op de wereld in goede orde de wapens neerlegt, zodat hierdoor de wereld weer in balans komt en de centjes voor de verreweg grootste al dan niet geheime wapenindustrie for the toys for the boys en girls van het Pentagon in goede orde gebruikt kunnen worden voor zaken waar de mensen WEL iets aan hebben, en de gebouwen van het Pentagon gesloopt of omgebouwd kunnen worden voor een bestemming dat de wereld WEL een toegevoegde waarde kan geven,

en dan eindelijk in goede orde zonder bemoeienissen van de hiervoor opgerichte organen van de VN de Veiligheidsraad en het Vredespaleis in Den Haag tot het einde der tijden de vrede aanbreekt, en iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone nog lang en gelukkig leefde, mag Joost weten?!?

Behalve dat dit uiteraard niet in het belang is van de mensen in de bureaucratische ivoren torens die uiteraard i.h.k.v. de werkgelegenheid in een oerwoud van wetten en regels de wetten en regels over de mensen moeten uitstorten zodat niemand het oerwoud meer kan zien!?!
[verwijderd]
0
PS

Om de simpele reden dat op grond van de wet van Everitt over de thermodynamica:

De verwarring in de maatschappij neemt almaar toe. Alleen als iemand of iets buitengewoon hard werkt, kan deze verwarring in een beperkt gebied tot orde gereduceerd worden. Toch zal deze inspanning de totale verwarring in de maatschappij als geheel verder vergroten.

kan de verwarring in de verschillende maatschappijen almaar toenemen, met name in de hoge lonen landen waar de mensen in het oerwoud van wetten en regels die in het oerwoud vanuit de ivoren torens over hen wordt uitgestort het oerwoud niet meer kunnen zien.

Om de simpele reden dat olie op het vuur gooien nog nooit 1 (één) probleempje in de geschiedenis van de mensheid heeft opgelost, dient de constatering van de auteur

“Ook is de ontwijking van de rijke 1% olie op het vuur van onvrede van de overige 99%”

dan ook met een korreltje zout te worden genomen.

Maar misschien is dat niet zo, en beslissen de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders in de hoge, lage en hongerloontjes landen in het westen voor het in de westerse wereld gebruikelijke recept om olie op het vuur van de onvrede te gooien en gewoon zonder mandaat van de VN en het Vredespaleis in Den Haag voor de derde keer een door westerse mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende wereld oorlog te beginnen, wie zal het na twee door westerse mogendheden begonnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen in de geschiedenis van de mensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone zeggen.

Om de simpele reden dat 99,99 % van de probleempjes in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone niet stoppen bij een streepje op de kaart van een landsgrens, zoals het mondiale probleempje van de opwarming van de aarde wegens bijvoorbeeld het tanken van het zwarte goud van de fossiele brandstoffen, en het tot het einde der tijden op een menselijke manier zo snel mogelijk op te lossen probleempje met de vluchtelingenstromen, zullen de streepjes op de kaart rond verschillende eilanden dat men Het Verenigd Koninkrijk noemt 99,99 van de probleempjes in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone niet oplossen.

Om de simpele reden dat 99,99 % van de probleempjes in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone niet stoppen bij een streepje op de kaart van een landsgrens, zal een paranoïde populistische anti-Europa stemming,

- van o.m. in naam van de vrijheid van een permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige, permanent verontwaardigd verongelijkte ultra rechtse xenofobe zondebokken scorende eenmanssekte in de zondebokken godsdienstoorlog met een tsunami van meer dan 1 miljard over 1 kam te scheren Moslims moeten de grenzen dicht,

achter iedere boom staat een zelfmoordterrorist -

in Europa dan ook 99,99 procent van de probleempjes in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone niet oplossen, en dient dan ook een volksraadpleging hierover door een aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleider voor een exit van het continent Eurazië als een brevet van onvermogen dienen te worden beschouwd.

Daarentegen is een populistische anti-Europa stemming dan ook, zoals de garagehouder van Herman Finkers dit geheel terecht stelt, hetzelfde als oorlog, waar uiteraard velen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone niet op zitten te wachten.
[verwijderd]
0
PS

Het is dan ook tussen de beraadslagingen in de zichzelf met parlementaire enquêtes controlerende Tweede kamer van de soeverein bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand betrokken “soevereine” lidstaat van de EU Nederland tussen de beraadslagingen over de hoofddoekjes in naam van de vrijheid van een permanent verontwaardigd verongelijkte ultra rechtse xenofobe eenmanssekte door in dubieuze afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren,

die een sigarenwinkel die langer dan een week sigaren wil verkopen uiteraard niet zou veroorzaken,

voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen in een aaneenschakeling van financiële, monetaire, economische, sociale en last but certainly not least humanitaire crises bijna niemand in de hoge, lage, en hongerloontjes in de eurozone en daarbuiten ontgaan dat dit sinds de scheiding der machten van Montesquieu in een crisis van de Trias Politica,

zie voor de historische tekst

users.skynet.be/historia/montesq.html

na o.m. de uitroeiing van inheemse volkeren als de Indianen, Aboriginals en de Maori’s,

twee door westerse mogendheden begonnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen,

de zinloos bloedvergietende dekoloniale oorlogen in bijvoorbeeld Indonesië en Vietnam met het bijverschijnsel in het buurland Cambodja, dat door de VS als aanvoerroute werd gebruikt met de ontwrichtende werking van een machtsvacuüm van dien, in deze chaos door Pol Pot en de zijnen aangerichte killing fields,

de verplaatsing van de productie naar de lage en hongerloontjes landen,

de niet door de VN gemandateerde, als een van de weinige landen door Nederland politiek ondersteunde oorlog in Irak met het gevolg van een in de Veiligheidsraad ontstaan machtsvacuüm waarin chief commander Bush na de order

“Wie in ze war on terror niet voor ons is, is tegen ons”,

een geloofsgroep van de ene op de andere dag buiten de orde plaatste,

met het gevolg dat in deze chaos de terreur organiserende organisatie IS de touwtjes in handen kreeg, in welke chaos het regeringsleger van de door Washington als schurk aangewezen dictator Assad met man en macht in een burgeroorlog van iedereen tegen iedereen bezig is law and order te herstellen, met de niet meer in de eigen regio op te vangen vluchtelingenstroom en het als schietschijven voor een terreur organiserende organisatie blootstellen van mensen van dien,

en de burgeroorlog in Libië van iedereen tegen iedereen, waarin de terreur organiserende organisatie IS de terreur ongestraft kan organiseren, aangezien het westen na het verwijderen van de door het westen als dictator aangewezen kolonel Ghaddafi die met de hand op de oliekraan kennis van zaken van de verschillende bevolkingsgroepen had in de chaos van de rondvliegende kogels op een formeel verzoek van de regering die er uiteraard nu eenmaal in de chaos van een burgeroorlog van iedereen tegen iedereen niet is wacht,

het probleem is van de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders, die de probleempjes die zij hebben met andere aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders met een “Gezeik, in verlies-verlies situaties niemand rijk” politiek niet in het orgaan dat hiervoor is opgericht,

het Vredespaleis in Den Haag,

in no-time oplossen.
[verwijderd]
0
PS

Zodat de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders dan ook dienen toe te zien dat de mensen in het land dat op de streepjes op de kaart Amerika wordt genoemd in deze crisis van de Trias Polica in een door Coca Cola, McDonald’s, Google, Apple, Microsoft, de sex-industrie, gokpaleizen, en de bierbrouwerijen gesponsorde hap-snap internet en televisie cultuur op de televisie kunnen zien dat degene die in het land dat met de streepjes op de kaart Amerika wordt genoemd veel centjes heeft, hij of zij dan ook de meeste zendtijd op de televisie kan kopen waarin hij of zij in het democratische verkiezingscircus onder het duurzame motto “The winner takes it all” de tegenstander voor rotte vis uitmaakt,

zodat het nu niet lang meer kan duren dat het populistisch opgewonden standje met een te kort lontje van de vast niet goed magnaat Trump als de populistisch populaire nummer 1 van Amerika annex populistisch populaire chiefcommander van de verreweg sterkste politie-agent van de wereld met de verreweg grootste al dan niet geheime wapenindustrie van de boys en girls van het Pentagon als het populistisch populaire Almachtige hoofd van de wereld ondanks deskundige niet populistisch populaire adviezen om eerst tot tien te tellen in een woedeaanval op het knopje van de atoombommen kan gaan drukken, en het voor iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone einde oefening is.
[verwijderd]
0
PS

Om de simpele reden dat er maar 1 de beste van de hele wereld kan zijn en alles nu eenmaal z’n voor- en nadelen heeft en het dan ook dit keer dan geen 4 à 5 jaar van een door westerse mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende wereldoorlog hoeft te duren, kan niemand in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone hier uiteraard bezwaar tegen hebben!

Om de simpele reden dat een sigarenwinkel die langer dan een week sigaren wil verkopen, in een aaneenschakeling van financiële, monetaire, economische, sociale en last but certainly not least humanitaire crises uiteraard geheel anders dan de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders,

voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden en vertrouwenscrisis geen dubieuze afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren zou kunnen veroorzaken,

is het uiteraard voor de meeste mensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone duidelijk dat de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders van het duidelijke recept van de beroemde Engelse econoom Keynes, de beroemde Nederlandse professor Heertje, en de beroemde Japanse econoom Koo afzien om het inkomen in tijden van oppottingen en schuldsaneringen op 100 te stellen,

zodat bij een gecontroleerde deflatie een implosie van een uit de hand gierende hyperinflaties wordt voorkomen, zoals in de Grote Depressie tussen twee door westerse mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen in gebeurde, waarin bijvoorbeeld Amerika ca. 48% van het inkomen verloor, dat het inkomen afglijdt naar 90, 80, 70, 60, 50, 40, 30, 20, 10, 0.

Zodat het uiteraard beter is dat de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders in het orgaan dat hiervoor is opgericht, het Vredespaleis, de schulden die zij over en weer hebben, tegen elkaar strepen, waarna de aan de lopende band problemen makende regeringsleider alle oorlogophitsende taal verder achterwege laten.

Dus dit uiteraard maar dan ook geheel in de plaats van het voeren van een door de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders namens de Verenigde Vereniging Van Aan De Lopende Band Problemen Makende Touwtrekkers uitgeschreven touwtrek wedstrijd annex onzinnige valutaoorlog, waarbij uiteraard het land dat met streepjes op de kaart Amerika wordt genoemd met de

***gouden dollar***

onder het duurzame motto

“The Winner takes it all”

aan het langste eind trekt, waar uiteraard niemand in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de euro zone bezwaar tegen kan hebben, om de simpele reden dat de in de kamer staande olifant de bezwaren niet in behandeling zal nemen!?!
[verwijderd]
0
***BREAKING NEWS***

???????????????????????????????????????
Ruim 1800 bootvluchtelingen gered

????????????????????????????????????????
?? Op de Middellandse Zee tussen Tunesië
en Sicilië zijn 1850 bootvluchtelingen
gered.Er werden acht reddingsoperaties
uitgevoerd in de Straat van Sicilië.

Nu het warmer weer wordt,proberen weer
meer vluchtelingen de oversteek naar
Sicilië te maken in de hoop Europa te
bereiken.Vier dagen geleden werden in
hetzelfde gebied 300 vluchtelingen uit
zee opgepikt.Die waren in Egypte op de
boot gestapt om naar het Italiaanse
eiland te varen.

Italië heeft nog niet bekendgemaakt
waar de mensen vandaan komen die
vandaag werden gered.Ze gaan voor
eerste opvang naar kampen op Sicilië.
????????????????????????????????????????

???????????????????????????????????????
Opnieuw EU-subsidie voor schoolmelk

????????????????????????????????????????
?? De Europese Unie trekt 250 miljoen
euro uit voor een nieuw programma voor
het verstrekken van melk en fruit op
scholen.Alleen Nederland en Hongarije
stemden tegen.

Nederland vond in 2013 al dat zaken als
schoolmelk beter door de lidstaten zelf
kunnen worden geregeld.Ondanks de
tegenstem zal de Europese subsidie hier
wel worden gebruikt,vooral voor het
propageren van gezond eten.

De EU-ministers van Landbouw hebben
besloten het hele programma van melk en
fruit voor scholen te combineren.Het
geld kan ook worden besteed aan zaken
als een bezoek aan een boerderij.
????????????????????????????????????????
[verwijderd]
0
Met name op aandringen van de gidslanden Nederland en Hongarije is in het EU besluit een clausule opgenomen dat het besluit met terugwerkende kracht voortaan gecombineerd zal zijn met alle zaken die op enigerlei wijze met wapens te maken heeft, welke besluit dezelfde dag door de gezamenlijke regeringsleiders unaniem is ondertekend, en welk besluit de gezamenlijke regeringsleiders dezelfde dag in een aansluitend effectief bezoek aan Washington mondeling hebben toegelicht, waarna Washington dezelfde dag effectief heeft besloten om exact hetzelfde te doen.

Toen kwam er dezelfde dag een olifant met een lange snuit die blies het hele verhaaltje uit, waarna iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in de eurozone en daarbuiten sindsdien middels programma's die de mensen o.m. met het drinken van melk, het eten vab fruit en het bezoeken van boerderijen zelf zonder wapens, vlaggen en al het overige dat tot zinloos bloedvergietende (wereld)oorlogen leidt kunnen inkleuren nog lang en gelukkig leefden, waar uiteraard niemand in de hoge, lage en hongerloontjes landen in de eurozone en daarbuiten al dan niet in naam van de vrijheid al dan niet in retorische zin al dan niet met agreements to disagree bezwaar tegen kan hebben!
[verwijderd]
0
"(...) welk besluit dezelfde dag door de voorheen gezamenlijk aan de lopende band problemen makende regeringsleiders unaniem is ondertekend, en welk besluit de voor het eerst in de geschiedenis unanieme gezamenlijke regeringsleiders dezelfde dag in een aansluitend gezamenlijk effectief bezoek zonder gedoe of wat verder dan ook aan Washington mondeling hebben toegelicht, waarna Washington dezelfde dag zonder gedoe of wat verder dan ook effectief heeft besloten om exact hetzelfde te doen.(...)"
[verwijderd]
0
www.kinderliedjes.info/de-fabeltjeskr...

DE FABELTJESKRANT
29 oktober 2015 Laat een reactie achter

Hallo meneer de Uil waar brengt u ons naar toe?
Naar Fabeltjesland?
Eh, ja, naar Fabeltjesland
En leest u ons dan voor uit de Fabeltjeskrant?
Ja, ja, uit de Fabeltjeskrant
Want daarin staat precies vermeld hoe het met de dieren is gesteld
Echt waar?
Echt waar
Echt waar meneer de Uil?
Mmm
Want dieren zijn precies als mensen
Met dezelfde mensen wensen
En dezelfde mensen streken
Dat komt allemaal in de krant van Fabeltjesland
Van Fabeltjesland van Fabeltjesland
Bronvermelding
Tekst en muziek: —
Uitgebracht op: —
© afbeelding: Fabeltjeskrant

Jiskefet - Debiteuren Crediteuren - Rampenplan
www.youtube.com/watch?v=IjcO43lE_MQ
easy56
0
haha,ja soms lijkt t wel of al die beurs/economische berichten uit de fabeltjeskrant komen.

De ene dag STIJGT de beurs doordat de olieprijs HOGER is,en iedereen knikt ja.

De andere dag DAALT de beurs en dan wordt er gezegd dat dit door de HOGERE olieprijs komt,en iedereen knikt weer trouw ja:-)
easy56
0
Europese banken stijgen doordat in ITALIE een badbank opgericht wordt.

Gaan ze €5 miljard instoppen die dan €360 miljard slechte leningen moet opvangen!

Zouden ze dat zelf geloven?

Maar voorlopig knikt iedereen weer ja,juicht een ieder en alles omhoog.

De kleren van de keizer........:-)
Broke Even
0
Cees, goed verhaal. Het is sowieso weer bijna mei, dat is tijd om de boeken te sluiten. Maar What about grondstoffen?
Mijn Arcelortjes gaan best lekker...
Schalke 04
0
Leuk dit verhaal na een paar dagen te lezen.
Allemaal verkoopverhalen hier. Alles gaat down.
Echter, alles ging als een raket omhoog.......
35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Frank van Dongen (Cees Smit)

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today&rs...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente columns van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. mrt '17 Barsten in Trumps bolwerk 22
  3. mrt '17 Wat maakt het uit? 20

Gesponsorde links