Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onduidelijke verhuisregeling

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ivanrybkin 8 april 2016 10:57
    In het artikel wordt het beleid van Rabo geproblematiseerd op basis van een samenvatting van het beleid van de rabobank in de woorden van de schrijver.

    Vervolgens wordt naar de samenvatting verwezen alsof het de letterlijke tekst van de voorwaarden van de Rabo betreft.

    Een check bij de rabobank of het probleem daadwerkelijk optreedt lijkt te ontbreken.

  2. forum rang 5 theo1 8 april 2016 11:31
    @Ivan: er zijn heel veel mensen met een hypotheek bij de Rabobank. En die zullen echt wel eens verhuizen voor hun rentevast periode is afgelopen. Dit soort situaties moeten zich honderden keren per jaar voordoen. Het zal in de echte wereld dus best wel loslopen. Maar het is natuurlijk toch altijd goed om daar van tevoren al over na te denken, zeker nu ultralange rentevast perioden populair worden door de lage rente.

    Traditioneel was 10 jaar vast ongeveer standaard. Aangezien mensen gemiddeld ook ongeveer om de 10 jaar verhuizen, zullen de meeste verhuizingen redelijk in de buurt liggen van de expiratie van de rentevast periode. Met een periode van 30 jaar is die kans veel kleiner. Dat is wel degelijk een nieuwe situatie.
  3. WelNiet 8 april 2016 15:02
    @Bovenstaande reageerders: Uiteraard zullen mensen met een hypotheek bij de Rabobank verhuizen. Maar ik vermoed dat ze geen gebruik maken van de verhuisregeling (rente meenemen) aangezien de rente de laatste jaren alleen maar is gedaald.

    Pas als de rente weer is gestegen en mensen gaan verhuizen komt de aap uit de mouw.
  4. Ivanrybkin 10 april 2016 20:57
    @welniet. Dat is inderdaad denk ik de belangrijkste reden.
    Ikzelf heb rabo hypotheek en ben pas verhuisd. Geen seconde nagedacht over de verhuisregeling, want nieuwe hypotheek met nieuwe rente was vanzelfsprekend.
    (nieuwe huis werd 10 maanden eerder opgeleverd dan oude was verkocht).

  5. ch@rter 12 april 2016 10:46
    Jos doelt op voorwaarden in de hypotheek .. veelal kun je met een budget/basis/compact hypotheek geen kant op mocht je dat willen. Kortom goedkoop = duurkoop als er onverwachts iets verandert in je leven. Korting op zus en zo krijg je niet voor niets moet je maar denken.
    Neem nou de obvion rakkers, die maken reclame met rentemiddeling (de nwe sigaar uit eigen doos hype) maar kan Niet worden toegepast op de basis en compact variant van obvion (de voor velen onbekende kleine lettertjes)
    Enfin vroegah was alles betah klopt niet altijd, zeker niet voor de oudere garde, die als zij willen verhuizen echt de nwe hut niet meer verplicht willen aflossen, dus zijn juist gebaat bij een goede verhuisregeling waarbij ze de oude "zooi" in stand mogen houden.
  6. ecohenk 23 december 2016 05:44
    Totale onzin, je hoeft bij rabo echt je huis niet te verkocht te hebben alvorens je je hypotheek kunt meeverhuizen. Ik ben het met Ivanrybkin eens. Doe eerst navraag.
    Daarnaast is het in het geval van bijvoorbeeld een spaar of bankspaarhypotheek vaak erg interessant juist de hoge(re) rente mee te verhuizen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links