Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De hoge hoed van Abe

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Youri Sleutel

Youri Sleutel kwam al vroeg in aanraking met beleggen dankzij zijn vader. Van hem kreeg hij een aandeel IBM. Hij is altijd geïnteresseerd gebleven in beleggen, deed een studie Finance aan de VU en werkt sinds 2012 bij Lynx en Lynx Vermogensbeheer. Twitter: @YouriSleutel

Meer over Youri Sleutel

Recente artikelen van Youri Sleutel

  1. feb '17 Profiteren van stijgende volatiliteit 21
  2. dec '16 2017: Het wordt spannend 5
  3. nov '16 Verdienen met uitbraak AEX 12

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 6 april 2016 02:04
    Het zal Draghi een zorg zijn zolang hij maar een manier vindt om goedkoop geld naar het zuiden te sluizen. Het is toch van de gekke dat de noordelijke Eurolanden geld toe moeten geven als ze geld bij de ECB stallen en dat als de zuidelijke daar geld lenen zij daar extra geld als bonus bijkrijgen (ze mogen tegen negatieve rente lenen bij de ECB - dus maximaal lenen maar Italië zou ik zo zeggen - mooi export product dat met niets doen geld oplevert!)

    Al iemand me kan vertellen hoe we van die Draghi af kunnen komen dan hoor ik dat graag. Volgens mij zit hij er nog minstens 2 jaar met volledig vrij mandaat over al het ECB-geld en heeft niemand de bevoegdheid om hem te ontslaan - prima geregeld allemaal!

    HN
  2. [verwijderd] 7 april 2016 13:51
    Wat de auteur stelt in het gedeelte "Abe, Kuroda en vele beleggers zullen allemaal met afkeer naar dit koersverloop hebben gekeken. Om het tij te keren en de boel aan te jagen, verrasten de Japanners vriend en vijand met het introduceren van negatieve rente." kan niet juist zijn.

    Het enige waar Japan, de VS en de eurozone middels de heer Draghi, in een valutaoorlog mee bezig zijn is hetgeen wat de beroemde econoom Keyes, de beroemde Nederlandse professor Heertje en de beroemde Japanse professor Koo in tijden van oppottingen en schuldsaneringen als eenvoudig recept op een presenteerblaadje aanreiken:

    stel het inkomen vast op 100, zodat in een gecontroleerde deflatie voorkomen wordt dat het inkomen in een implosie van een uit de hand gierende hyperinflatie afglijdt naar 90, 80, 70, 60, 50, 40, 30, 20, 10, 0, en het land dus hetgeen gaat meemaken wat in de Grote Depressie van de dertiger jaren van de vorige eeuw tussen twee door westerse mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen in gebeurde, waarin bijvoorbeeld Amerika ca. 48% van het inkomen verloor.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links