Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEXLiveblog: DB & banken, goud en olie

IEXLiveblog: DB & banken, goud en olie

 


Update 17:10 uur: Olie

Olie gaat er vandoor. Reuters zegt: oil jumps on OPEC production cut speculation.

 

 

(Nick)

 


Update 16:00 uur: Bedrijfsvooraden

De bedrijfsvoorraden uit de VS zijn uit en zijn volgens verwachting. 

 

 

(Nick)

 


Update 15:50 uur: Bankenlijstje 

Vandaag wat tekenen van herstel, maar het zijn voornamelijk de banken die in zwaar weer zitten dit jaar. Bloomberg heeft een mooi year-to-date lijstje met banken.

 

 

(Nick)

 


Update 14:40 uur: Deutsche Bank

De banken trekken aan omdat DB (+7,5%) vertrouwen probeert terug te winnen:

 

 

(Arend Jan)

 


Update 14:30 uur: Retail sales

De detailhandelsverkopen uit de VS zijn uit en beter dan verwacht.

 

 

(Nick)

 


Update 13:45 uur: Goud versus olie

WSJ Moneybeat over de goudprijs in vaten olie.

 

 

(Nick)

 


Update 11:30 uur: Goud versus aandelen

Goud versus aandelen. Zeker nu goud weer fors oploopt zien we de goldbugs uit hun bunkers kruipen. Ik zie op Twitter alweer berichten voorbij komen zoals: In een bearmarket geld verdienen? Koop goud. 

Maar hoeveel is daar eigenlijk van waar? Uit Reuters datastream de jaarlijkse procentuele stijging in dollars. Let wel, bij van de S&P 500 bedrijven krijgt u nog een jaarlijks een dividendje uitgekeerd en die is op dit moment 2,85%.

 

 

(Nick)

 


Update 11:15 uur: Griekenland

Ondertussen in Griekenland... 

 

 

(Nick)

 


Update 09:20 uur: Goud

Iedereen wil weer goud kopen volgens Bank of America: 

 

 

(Nick)

 


Update 09:10 uur: ABN Amro

ABN Amro zakt fors, maar we hebben nog geen nieuws kunnen vinden. Hier is de headline uit Reuters. Het gemiddelde dagelijkse volume is er in de eerste toen minuten handel wel doorheen.

  • ABN AMRO GROUP SHARES DOWN 7.1 PCT AT EUR 15.67 IN MORNING TRADE - RTRS

 

 

Heeft een handelaar met een dikke vinger misschien een nulletje te veel ingetikt, zoals Nico suggereert?

 

 

(Nick)

 


Update 08:30 uur: NSI en Eurocommcerical

De resultaten van NSI staan online en ook de KW4-cijfers van Eurocomercial zijn uit, in de linkjes staan de cijfers.

 


Update 08:20 uur: Adviezen

Goedemorgen, hier zijn de analistenadviezen voor vandaag:

  • AkzoNobel: naar 58 van 66 euro (houden) - HSBC
  • AkzoNobel: naar 65 van 75 euro (kopen) - Société Générale
  • SBM Offshore: naar 16 van 17 europ (kopen) - Société Générale
  • Heineken: naar 84 van 88 euro (kopen) - Citigroup
  • Heineken: naar 74 van 77 euro (houden) - Kepler Cheuvreux
  • Aperam: naar 35 van 37 euro - Bank of America Merril Lynch

 

(Nick)

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bangizwe 12 februari 2016 14:57
    Het zou anders wel het meest logische zijn. Aandelen reflecteren op geen enkele manier nog de risico's .En obligaties en vastgoed is huilen met de pet op. Goud heeft niet alleen het meeste stijgingspotentieel. Het is dan ook nog eens het veiligst op lange termijn. Wat je moeilijk van al de rest kan zeggen.
  2. Voc 12 februari 2016 17:38
    Ik heb het al een paar keer gezegd hier op sommige fora; De ECB, Fed etc moeten zorgen dat grondstoffen en olie gaan stijgen... Is alle leed voorbij en bereiken ze wat ze willen:
    Groei, stijgende koersen, oplopende inflatie etc... ilv van dat domme geld pompen in de economie.

    Je ziet het Olie stijgt... alles wordt blij, zelfs banken worden blij in de VS

    Maar ja ze luisteren niet altijd naar mij he... :-) lol
  3. TA=verlies 12 februari 2016 19:04
    De algemene consensus is, dat er een blok van ongeveer 20 bij 20 bij 20 meter aan goud op de wereld is, that´s it. Het over grote deel hiervan is niet te koop. er is dus maar een heel klein beetje goud wat er echt verhandeld kan worden, en dat kleine beetje is al door duizenden gekocht-verkocht-beleend enz. Laat je niets wijsmaken over goud, als de echte waarheid boven komt en de handelaren in papiertjes enz. met de billen bloot moeten, komt de prijs van goud boven. Ik hoop dat het er ooit van komt.... kijk dus maar niet naar de goudprijs, die is net zo corrupt als het gehele financiële wereldje.
    Hoe gek zijn we eigenlijk met zn allen(kwantitatieve verruiming! )
  4. TA=verlies 12 februari 2016 19:16
    Het financiële systeem is net als de democratie verrot en gaat ten onder, is een kwestie van nog even geduld. We moeten op zoek naar een nieuwe vorm van lands/wereldbestuur en financiële regelgeving. De mens is nl. van nature een graaier, met dit feit moeten we gewoon rekening houden... Het communisme werkte niet, ik voorspel het kapitalisme ook niet. Als je kijkt wat voor meest gekke maatregelen er al zijn verzonnen om het systeem te redden, het zal nooit genoeg zijn, en de waarheid komt een keer boven, je kunt nl. niet altijd groeien en allemaal rijk zijn. Amen
  5. Bangizwe 12 februari 2016 19:29
    TA=verlies: Dat er heel wat corruptie is geloof ik graag. Dat zie je wel aan de fraudeschandalen die bijna dagelijks aan het licht komen. Maar waarom zou de goudprijs corrupt zijn. Ik koop mijn munten en staafjes toch tegen de marktprijs. En de goudmijnen verkopen hun goud ook ongeveer tegen de marktprijs. Dat laat niet veel ruimte voor corruptie. Kan nog moeilijk eenvoudiger. En die papieren handel is gewoon speculatie, daar komt geen fysiek goud aan te pas.
  6. [verwijderd] 13 februari 2016 00:22
    quote:

    TA=verlies schreef op 12 februari 2016 19:16:

    Het financiële systeem is net als de democratie verrot en gaat ten onder, is een kwestie van nog even geduld. We moeten op zoek naar een nieuwe vorm van lands/wereldbestuur en financiële regelgeving. De mens is nl. van nature een graaier, met dit feit moeten we gewoon rekening houden... Het communisme werkte niet, ik voorspel het kapitalisme ook niet. Als je kijkt wat voor meest gekke maatregelen er al zijn verzonnen om het systeem te redden, het zal nooit genoeg zijn, en de waarheid komt een keer boven, je kunt nl. niet altijd groeien en allemaal rijk zijn. Amen
    Daar ben ik het niet mee eens, we kunnen wel allemaal rijk zijn, maar we moeten waarde toekennen aan waarde en zaken die ons vooruit helpen en niet prullaria. We zijn niet apen die blij zien met glimmende dingen.
    Daarom moet het competitieve er toch uit, zelfs al heeft het ons al eeuwen geholpen. We zijn nu op een dusdanig niveau dat we zouden moeten kunnen samenwerken zonder dat daar de factor beter dan de ander in zit, we moeten op zoek naar een gezamenlijk doel. De bijdrage van een persoon moet naar capaciteit zijn. Eendracht maakt kracht. De wereld bestaat niet uit een elftal met alleen maar Ronaldos en Messies.
    Het zal nooit gebeuren denk ik, genen veranderen bij de mens is misschien wel het beste middel. Ook is er een apensoort die super sociaal met elkaar samenleeft, kunnen wij dan nog wat van leren. Het probleem van de mens zit hem in het alsmaar meer willen, beter dan de ander zijn en macht hebben. Dat zit in het oerbrein.
    De oplossing zoals hij nu in werking is getreden bestaat uit robotisering van de mens en total control. Over een paar honderd jaar als we dan nog bestaan als levend wezen, zijn we eigenlijk gewoon machines geworden. Ofwel gewoon dood. En dat is nu net de cru, dan is de mensheid opgehouden te bestaan en we doen dat gewoon door steeds meer erachter te komen wie en wat we zijn net zolang totdat we onszelf kunnen namaken. Wordt allemaal te filosofisch, komt er op neer dat

    1 alles al bestaat
    2 tijd niet bestaat, maar tijd ontstaan is door waarnemen en daaraan gekoppelde emotie
    3 Wij alles creëren, tot het heelal aan toe, maar het in onze beleving creëren.
    4 Dat het heelal een voorstelling is door ons gecreëerd, dat alle natuurkundige wetten kloppen, omdat wij ze zelf verzinnen
    5 Dat de wereld wordt zoals wij dat willen

    Maar als de mens niet meer voelt en emoties heeft, gerobotiseerd, wat maakt alles dan nog uit, bestaan we dan nog?
    Als er niets ie dat het heelal kan waarnemen of vastleggen en zoiets ook nooit meer zal bestaan, bestaat het dan nog wel? Is het niet dat je alleen bestaansrecht hebt als je ook kan vertellen en waarnemen en voelen.

    Wat een lulkoek op deze site, slaap lekker
  7. Henri Nostradamus 13 februari 2016 16:08
    Vandaag goede analyse van Richard Koo (econoom USA) in de NRC over de totale waanzin van QE-beleid van de FED en ECB en over het faliekant verkeerde beleid van Dijsselbloem. Gaat leiden tot de Grote Depressie - we staan op het randje. Voor het eerst iemand die duidelijk het grote gevaar van QE uitlegt: t.co/6UH4sfVUZO

    Instorten van de beurs is een kwestie van tijd concludeer ik uit het artikel. En Draghi blijkt nog erger dan Bernanke.

    Ben benieuwd hoe hard de Chinezen maandag op de rem gaan staan. Wall street is maandag dicht, dus Europa zal op eigen kompas moeten varen dinsdag.

    HN
  8. TA=verlies 14 februari 2016 20:18
    @ Bob.B. Je goud is meer waard, de prijs komt nu tot stand d.m.v. vraag en aanbod op papier (digitaal), door handelaren en speculanten, banken fondsen, hefbomen enz. Maar alles wat er verhandeld wordt, bestaat nl. niet, die handel is zo groot helemaal niet. Dus als je alles fysiek maakt, blijkt de schaarste ervan. Er wordt wel wat goud gedolven, maar er verdwijnt ook goud in producten die niet herwinbaar zijn. Per saldo is die kubus van 20x20x20 dus vrij stabiel. De opgeblazen handel waarmee handelaren ( banken ) zich verrijken komt pas aan het licht wanneer kopers het metaal dus ook daadwerkelijk opeisen (en zelf bewaren).
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links