Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

M7: "Dik verdienen"

"Crisis, what crisis?" Volgens Ivan Nyssen (Capital at Work) hoeft u zich geen zorgen te maken. Jorik van den Bos (ING/Postbank) legt uit hoe u rijk wordt met dividend en Microsoft en Ad Schellen(Ohra) belicht de zonnige zijde van de medische technologie.


Ivan Nyssen: Het gaat prima zo
"Het sentiment holt achteruit, maar er is geen enkele reden om het vertrouwen te verliezen. Vier pilaren ondersteunen beurs en economie en moeten een garantie zijn voor een mooie zomer."

"Wat opvalt is de stabiliteit in de winstcijfers van de bedrijven in onze portefeuille. Er zijn geen grote tegenvallers. Volgens CNBC rapporteerde na drie weken cijferseizoen 70% van de bedrijven beter dan verwachte cijfers, 20% volgens ramingen en 10% slechter."

"Het is duidelijk dat het sentiment de laatste maanden is verslechterd. Dat is voor ons als contraire beleggers goed nieuws voor de middellange termijn, want het kortingsmechanisme slaat toe. Veel slechte verwachtingen zitten na de jongste correctie al in de koersen en de verwachtingen..." Lees meer.


Jorik van den Bos: Dow Jones: 80.000
"Misschien verrassend, maar wij hebben Microsoft ondanks het aangekondigde superdividend van drie dollar nog niet in het ING Hoog Dividend Aandelenfonds. Wel staat ze nu op de nominatie. Grappig genoeg hebben studies uitgewezen dat bedrijven met de hoogste pay out-ratio ook de hoogste winstgroei vertonen."

"Gevoelsmatig verwacht je dat bedrijven die veel van de winst herinvesteren in het bedrijf, sterkere winstgroei vertonen dan ondernemingen die cash gebruiken om dividend uit te keren. Dat is dus niet zo. Wie veel geld te spenderen heeft, investeert minder kritisch en vernietigt zo een deel van het kapitaal. Wie weinig te investeren heeft doet dat zorgvuldiger."

"Daarom is Microsoft nu aantrekkelijker voor ons. In eerste instantie vanwege het verhoogde dividend, maar ook omdat de kaspositie kleiner wordt en ze niet zo snel geldvernietigende X-Boxen meer in de markt zet. Dat is een beter vooruitzicht dan wanneer er 50 miljard dollar in kas zit en dat in de zak brandt."

"Met een gemiddeld dividendrendement van 4 à 5% dat onze portefeuille kent, hebben wij maar 2 of 3% rendement op aandelen nodig om de markt te verslaan. Het meest waarschijnlijke scenario voor de aandelenbeurzen in de komende drie jaar is dat er niet meer dan zo’n 7% rendement wordt gemaakt..." Lees meer.


Ad Schellen: Medtech in trek
"Medische technologie deed het goed in het eerste halfjaar. Natuurlijk rijst dan direct de vraag op: is dat vol te houden tot in het oneindige? Nee. In de afgelopen weken hebben aandelen uit bepaalde subsectoren binnen de medische technologie een scherpe correctie laten zien."

"Dat neemt niet weg dat er enkele aantrekkelijk aandelen zijn met goede perspectieven. Kansrijke bedrijven zijn:

 • St. Jude Medical (Pacemakers, hartkleppen en icd’s),
 • Boston Scientific (Producent van veertjes tegen dichtslibbende adertjes. Hoge cashflow),
 • Noble Biocare (Zweedse wereldmarktleider in tandtechniek),
 • Smith & Nephew (Orthopedische producten zoals kunstheupen)."

  "Veel meer jonge mensen krijgen kunstheupen of ondergaan vergelijkbare ingrepen, alles in het kader van de trend om vitaal oud te worden. Een interessante groeier is verder Inamed. Dat bedrijf is actief op twee gebieden: cosmetische chirurgie en overgewicht. Met andere woorden: siliconen en botox. Ja, de markt voor cosmetische chirurgie is hot."

  "Het aantal ingrepen nam tussne 2002 en 2003 met 32% toe.. Vooral de babyboom-generatie is een grote afnemer. Bovendien profiteert Inamed van het overgewichtprobleem in met name de VS. Buikbandjes en maagballonnetjes zijn helemaal in. De afzet van deze producten steeg in 2003 met 50%, voor dit jaar wordt minimaal 30% verwacht..." Lees meer.


  The Magnificent Seven
  Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste fondsbeheerders
  Klik hier voor de IEX.nl Beleggingsfondsen Sectie
  Klik hier om te reageren en te discussiëren

  Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl • Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl

  Auteur: The Magnificent Seven

  It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

  Meer over The Magnificent Seven

  Recente artikelen van The Magnificent Seven

  1. aug '04 M7: Campingironie
  2. jul '04 M7: "Dik verdienen"
  3. jul '04 M7: Felix vertrekt

  Reacties

  Plaats een reactie

  Meedoen aan de discussie?

  Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

  Dagelijkse nieuwsbrief

  Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

  Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

  Gesponsorde links