Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voor half miljard short Shell?!

Voor half miljard short Shell?!

 

Dit blog is van gisteravond 21:18 uur en van onze voorpagina gevallen. Ik zet hem op vandaag 07:00 terug ivm BAVA Shell om 10:00 uur.

AJK


 

Dit is pas huge, 32 miljoen aandelen keer nu 18,09 euro is 578,89 miljoen euro. Ja, dik een half miljard euro! Dit is nog eens short gaan, zeg, maar... dit is nog maar halve verhaal. Letterlijk. Lees mee.

 

 

Shortsell net aan de lijn, want hoe zit dat met die 15 januari? Volgens eigenaar Henk-Jan Faber is de melding op 20 januari bij de Britse toezichthouder gedaan, beetje aan de late kant. Het gaat daarij om Royal Dutch Shell B, de Britse notering. Hoofdnotering is echter Amsterdam

Wellicht dat de Britse toezichthouder FCE een bejaarde postduif naar de AFM in Amsterdam heeft gestuurd en daarom dus nu die melding. Onder voorbehoud dit uiteraard, dit is wat Henk-Jan er nu van bakken. Veel belangrijker is: waarom zit dat Davidson Kempner zó short?

Lees mee en dan vooral die laatste opmerking van Sander Stortenbeek. Davidson Kempner zit waarschijnlijk dito long in BG Group, dat Shell wil overnemen. Die trade Royal Dutch Shell B - BG Group las u vorige week al in een stukje van mij, U kunt nu zelf uw sommen maken.

Kortom, dit is wss niet om met heel veel en groot geld te speculeren op een neergang van Shell, maar om premie te pakken. Maar huge is het! Oh ja, morgen is aandeelhoudersvergadering Shell en donderdag BG Group hierover. De eer is voor Martijn Kok die weer eens het beste heeft opgelet.

En oh ja, houd voortaan ook maar die internationale noteringen van Shell, Unies, AF-KLM etc op Shortsell bij. 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links