Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Is het opkomende sprookje uit?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Rob Stallinga

Rob Stallinga is sinds maart 2015 redacteur van IEXProfs. In 2004 werd hij hoofdredacteur van het beleggingsblad Safe. Daarnaast schreef hij voor Quote en andere financiële titels.

Meer over Rob Stallinga

Recente artikelen van Rob Stallinga

  1. 22 apr Slotcall: Alles in het groen behalve de chippers en goud 1
  2. 18 apr Slotcall: Gelukkig bestaat de AEX uit meer dan chippers
  3. 11 apr Slotcall: Rentegevoelige financials duwen AEX in de min 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 februari 2016 13:19
    Quote uit artikel: "Ook met de zorgwekkende situatie van China valt het reuze mee. De economie van het land verandert van een ouderwetse productie gedreven exporteconomie naar een moderne economie, waarin diensten en de binnenlandse consument belangrijker worden.

    Beijing heeft in zijn laatste vijfjarenplan de jaarlijkse economische groei verlaagd van 7 naar 6,5%. Dat duidt niet op crisis. Het belangrijkste voor de Chinese regering is om de bevolking aan het werk te houden. Zolang dat lukt, is er niets aan de hand."

    Mijn vraag aan jou: Uit welk ei kom jij? Heb je je wel eens wat meer verdiept in de economische situatie van China? Je geeft hier namelijk geen blijk van.

    1. China heeft een exorbitant hoge schuld opgebouwd van meer dan 250% van het bruto binnenlands product. Deze schuld is nog maar zeer kortgeleden ontstaan.
    2. China heeft in haar bouwdrift (30% van de Chinese economie wordt gevormd door de bouwindustrie) net zoveel beton verbruikt over de afgelopen 4 jaar dan de VS heeft gedaan in de afgelopen 100 jaar.
    3. Water (eerste levensbehoefte) Het water in China vervuilt in rap tempo. De Chinese economie verbruikt voor overeenkomstige productie eenheden tussen de 4 a 10 keer meer water dan vergelijkbare economieën. 90% van het grondwater is sterk vervuild en 25% van het water in de rivier kan geeneens meer gebruikt worden voor land en akkerbouw.
    4. De verandering van productie gedreven naar consumptie gedreven economie, mag dan wel een wens zijn Van China, maar er zijn amper tastbare veranderingen aanwijsbaar.

    Nu jij weer Rob

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links