Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Aftellen

AEX en Damrak morning call

Compleet strak in de stoel: wat nu allemaal weer? Het lijkt wel alsof er sinds de zomer iedere dag wel wat is op de beurs: hetzij een fonds met weet-ik-veel-wat-voor nieuws of ernorme koerszwiepers her en der. En toen wat is het stil... Of...? Oh, niet beursgenoteerd, maar toch:

 

 

Amazon is het beste grote Amerikaanse aandeel dit jaar. Dik verdubbeld uit mijn hoofd. Misschien dat dit iets zegt over de veranderende wereld, want niet normaal in ons eigen retailland: Macintosh, V&D, Halfords, al die kleding- en schoenenketens, Hema dat het slecht doet et cetera.

Verder is TMG er met een trading update, het bedrijf bevestig een verlies in 2015 en wil meer met radio gaan doen. Delta Lloyd verkoopt voor maar liefst 278 miljoen euro aan winkelpanden. Winkelpanden? Goede timing... Serieus: balans oppoetsen, lees die beruchte solvabiliteit versterken..?

Verder was er nabeurs Dow Jones-fonds Nike als állerlaatste met hele mooie KW3-cijfers. KW3! Over een week of drie begint het KW4-cijferseizoen alweer.

Zolang die olieprijs zo laag blijft en zelfs verder daalt, blijft Royal Dutch Shell in principe verder desinvesteren:

 

 

De agenda is die naam amper waardig. Eén ding: olievooraaden VS! Verder nog een paar cijfertjes daar: consumentenvertrouwen en huizen. Veel heeft het niet om het lijf. Morgen is het al helemaal stil en gaan de beurzen hier al om 14:00 uur dicht en aan de overkant om 19:00 uur.

Aardige futures. Hou vol, AEX. Die kerstrally hebben we al op ons buik geschreven, maar wie weet komt er nog een eindejaarsrally :-) Olie trekt nu aan en maar verder zie ik geen gekke koersen. Japan is dicht. Verder is Azië wisselend. De Hang Seng doet +1,2% en de Shanghai Composite -0,4%

Excuses dat ik zo laat ben. Brandweer, monteurs aan de deur vannacht: gaslek in mijn flat - niet erg, maar nu uit voorzorg afgesloten - dus niet zo lekker geslapen... Mijn vader is ook nog eens 85 geworden. Hartstikke gezond, wat een held. Succes vandaag!

De markt nú:

 

Agenda

  • 10:30 VK BBP KW3 (cons. 0,5%)
  • 14:30 VS orders duurzame goederen nov (cons. 0,1%)
  • 14:30 VS PCE prijzenindex nov (cons. 0,1%)
  • 14:30 VS Personal income and outlays nov (cons. 0,2% en 0,3%)
  • 16:00 VS consumentenvertrouwen Michigan (cons. 92,0)
  • 16:00 VS verkopen nieuwe woningen nov (cons. 505K)
  • 16:30 VS weekrapport olievoorraden

 

Tweets

Wie zou dat nou zijn? Delta Lloyd.

 

 

Goed nieuws zowaar:

 

 

Nog meer van het CVS: verontrustende neergaande trend :-)

 

 

Lukas nog met de grafieken:

 

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Da Freeze 23 december 2015 09:06
    De retailmarkt is een wonderlijke wereld. Dat V&D vandaag uitstel van betaling vraagt komt wellicht als een verrassing, maar het is toch geen verrassing dat dit V&D zou overkomen? Ik had alleen verwacht dat ze de feestdagen nog wel door zouden komen.

    Wat de overige zaken betreft die het allemaal zo moeilijk hebben, kennelijk willen mensen alleen maar koopjes of exclusief. Een middenkader lijkt weg te vallen. Ga eens naar een Primark en welke je ook bezoekt, je kan er op de koppen lopen. Een Action, lange wachtrijen voor elke kassa zeker in deze periode.

    De Lidl is zaterdags drukker dan de Jumbo of Albert Hein. En dat ligt niet alleen aan de prijs. Kennelijk is het aanbod ook aantrekkelijker voor de consument.

    Ik ben benieuwd of er nog een nieuwe keten gaat opstaan. Misschien nog een schoendiscounter of Blokker alternatief?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links