Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BUX, DeGiro en Care IS winnaars Gouden Stier 2015

BUX, DeGiro en Care IS winnaars Gouden Stier 2015

Tijdens een feestelijke avond zijn donderdag voor de negende maal de Gouden Stieren uitgereikt. In totaal werden er acht prijzen vergeven aan bedrijven die zich in 2015 onderscheiden in hun beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod voor particuliere beleggers.

Nico Pantelis sleepte de publieksprijs voor beste beleggingsexpert in de wacht, terwijl DeGiro en Care IS vermogensbeheer er vandoor gingen met de Gouden Stieren voor respectievelijk beste broker en beste vermogensbeheerder van 2015. Verder won BUX de prijs voor beste beleggingsinnovatie. 

Op de publieksprijs voor beste beleggingsexpert na, werden de winnaars van de andere zeven prijzen bepaald door een deskundige vakjury die dit jaar bestond uit Corné van Zeijl, Peter Verhaar, Jaap Koelewijn, Stephan Freelink en Marcel Tak.

De winnaars

Er is dit jaar weer massaal gestemd op vijf genomineerden en Nico Pantelis bleek de populairste beleggingsexpert. De man achter beurssite Slim Beleggen liet eerdere prijswinnaars als Bas Heijink en Martine Hafkamp achter zich.

De prijs voor beste vermogensbeheerder ging dit jaar voor het eerst naar Care IS vermogensbeheer. De Volendamse vermogensbeheerder was al tweemaal eerder genomineerd, en mocht dit jaar de Gouden Stier dan ook daadwerkelijk in ontvangst nemen. Care gaf daarmee meervoudig prijswinnaar Theodoor Gilissen het nakijken.

DeGiro ging er met de Gouden Stier voor beste broker vandoor. De jury was vooral te spreken over de lage kosten, "omdat kosten uiteindelijk toch afdoen aan het rendement".

Hieronder vindt u alle prijswinnaars met een kort juryoordeel.

Beleggingsexpert

Nico Pantelis 

Vermogensbeheerder

Care IS vermogensbeheer

"Care IS had een uitermate compleet voorstel, heldere communicatie over het beleggingsbeleid, risicobeleid en conservatieve (rendements-)verwachtingen. De uitgangspunten en de borging van het beleggings- en risicobeleid waren goed toegelicht."

Broker

DeGiro

"Uiteindelijk hebben we besloten dat de uitgebreide handelsmogelijkheden in combinatie met lage kosten doorslaggevend waren. Kosten gaan immers ten laste van het rendement." 

Beleggingsinnovatie

BUX

"BUX springt eruit omdat het echt heel anders is: het meest innovatief. Het is wel het minst ‘echt’ beleggen, maar het vernieuwingsaspect weegt hier gemakkelijk tegenop."

ETF

db x-trackers MSCI Euro Small Cap Index UCITS ETF

"Die moeilijkheidsgraad is voor een index bestaande uit kleinere fondsen, gevolgd door db-X trackers MSCI Europe Small Cap, relatief hoog. De opgegeven kosten (TER) van 0,4% en vooral de werkelijke totale kosten van 0,67% van dit fonds zijn niet veel hoger dan van ETF's op makkelijker te volgen indices."

Beleggingsfonds

BlackRock European Special Situations Fund

"In een neergaande markt weten de fondsmanagers de schade beperkt te houden en in een opgaande markt behaalt het fonds extra rendement."

Groene Stier

ASN Duurzaam Aandelenfonds

"Goede prestaties in combinatie met een duidelijk duurzaamheidsbeleid."

Mixfondsen-range

NN Dynamic Mix Funds

"De kosten liggen fractioneel boven de 0,6% en met een jaarrendement van dik 8% over de afgelopen vijf jaren staat het fonds aan de top."


Op GoudenStier.nl vindt u meer informatie over het nominatieproces. Wilt u meer weten over het oordeel van de vakjury? Download dan hier het Juryrapport 2015

Klik hier voor de foto's die Kuikens.com maakte tijdens de Gouden Stier 2015.

Een selectie van de foto's van de feestelijke avond: 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

 1. 21 sep Hollandse Aandelenavond: Jos Versteeg
 2. 17 sep Hollandse Aandelenavond: Jim Tehupuring 1
 3. 17 sep IEX Magazine nr. 18: Instappen bij Uber

Gerelateerd

Gouden Stier 2015

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ffff 13 november 2015 15:55
  Diede,

  Wij lopen al heel wat jaren mee in de beleggerswereld. Het eerste wat een mens doet is gaan opzoeken welke adviezen, controleerbaar, door de winnaaar zijn gegeven en uiteraard welk rendement hij dan behaald heeft. Er is altijd een " expert" die het beste rendement heeft gehaald.

  Het zal wel weer aan mij liggen: mar ondanks zoeken en zoeken: ik kan NIETS verifieerbaars vinden. Dus heel simpel: Adviseerde een jaar geleden zus of zo en dan volgen.

  Wat ik aantref is de bekende commerciële wereld van het beleggen: Neem nu maar een abonnement en wij maken je rijk.

  Het zou IEX sieren als ze nu eens verifieerbare gegevens geven of hebben de mensen die de winnaar hebben uitgekozen een abonnement en daaruit bleek dat.....door elkaar genomen....daar goede adviezen werden gegeven.

  Vroeger, let wel vroeger, was Rienk Kamer ook vaak zo'n expert. Alleen zo vreemd dat als je zijn verwachtingen van een jaar geleden las, die tegengesteld waren aan wat er zich voorgedaan had en toch...zulke goede resultaten.

  Ik zou het graag eens willen verifiëren. HOE bepalen ze dat: de beste expert. Moet toch niet zo moeilijk zijn daar een helder antwoord op te geven.

  Peter
 2. forum rang 7 holenbeer 13 november 2015 16:08
  quote:

  ffff schreef op 13 november 2015 15:55:
  Ik zou het graag eens willen verifiëren. HOE bepalen ze dat: de beste expert. Moet toch niet zo moeilijk zijn daar een helder antwoord op te geven.

  Peter


  Heel simpel, het is een publieksprijs, de meeste stemmen gelden, net zo iets als Idols. Daar is winnen ook geen garantie voor commercieel succes.
  Staat overigens gewoon in het artikel.
 3. [verwijderd] 13 november 2015 17:03
  Onbegrijpelijk! DeGiro een Gouden Stier? Bijna twee jaar kende ik daar alleen maar kommer en kwel, zowel met mijn privé portefeuille als de portefeuille van ons beleggingsclubje. Onbetrouwbaar en niet integer bedrijf waar goedkoop alleen maar duurkoop betekent.
  De jury moet ook eens te rade gaan bij (ex)klanten voordat ze een oordeel geven. Ik ben er weggelopen en blij dat ik van alle frustraties af ben die ik opliep bij DeGiro. Deze broker heeft voor mij afgedaan.
 4. Pieter Kort 13 november 2015 17:29
  Beste Diede en ffff,

  Jullie lopen inderdaad al jaren mee in de beleggingswereld, dus dan hebben jullie ook geleerd om je even ergens in te verdiepen voor je oordeelt.

  Lees alsjeblieft even over het selectie- en juryproces op www.goudenstier.nl voor je hier dingen gaat roepen.

  @Diede: We hebben onafhankelijke partijen de nominaties laten vaststellen en een jury, met leden die stuk voor stuk een reputatie te verliezen hebben, de prijzen laten toekennen. Wat is daar fake aan? Of gekocht?
  @ffff: HOE bepalen we dat? Beste beleggingsexpert is de enige PUBLIEKSPRIJS. Het is het resultaat van een stemming onder lezers van o.a. deze site.

  Hoop jullie daarmee van wat bruikbaar feitenmateriaal te hebben voorzien.

  Vriendelijke groet,
  Pieter Kort
 5. [verwijderd] 15 november 2015 02:58
  We delen onze kennis graag en houden je op de hoogte van tips en ontwikkelingen bij beleggen.

  Je ontvangt vanaf nu maandelijks onze nieuwsbrief over beleggen. Met de beste tips en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de laatste rendementen van vermogensbeheerders. Of hoe je slim periodiek kunt beleggen voor je (klein)kind.
 6. forum rang 7 haas 15 november 2015 06:54
  quote:

  Pieter Kort schreef op 13 november 2015 17:29:


  Beste Diede en ffff,

  Jullie lopen inderdaad al jaren mee in de beleggingswereld, dus dan hebben jullie ook geleerd om je even ergens in te verdiepen voor je oordeelt.

  Lees alsjeblieft even over het selectie- en juryproces op www.goudenstier.nl voor je hier dingen gaat roepen.

  @Diede: We hebben onafhankelijke partijen de nominaties laten vaststellen en een jury, met leden die stuk voor stuk een reputatie te verliezen hebben, de prijzen laten toekennen. Wat is daar fake aan? Of gekocht?
  @ffff: HOE bepalen we dat? Beste beleggingsexpert is de enige PUBLIEKSPRIJS. Het is het resultaat van een stemming onder lezers van o.a. deze site.

  Hoop jullie daarmee van wat bruikbaar feitenmateriaal te hebben voorzien.

  Vriendelijke groet,
  Pieter Kort


  0.
  Ik ben gestart 11 jaren geleden met dummy beleggen:12 mnd lang: per adviseur/belegger 'n dummy van 100K,elke dag lezen.elke keer orderen namens de adviseurs
  Na 12 mnd stonden die dummy's allemaal zwaar in het rood
  Ik heb ze niet meer,maar zo weet ik dat als ene Cees Smit schreef put kopen moest ik eigenlijk put schrijven om winst te maken:):)
  Toen wist ik dat ik ZELF alles moest doen,aldus geschiede na 12 mnd dummy draaien (kan ik iedereen die start aanbevelen !)

  En VERKOOP adviezen is/was not done in de wereld van adviseurs !
  Het laatste jaar MG gevolgd(OOK BIJEENKOMST BIJGEWOOND IN 2014) en waar over werd geschreven in dummy port gezet: Ik ben niet enthousiast

  DE laatste 10 jaren enkele keren Business class gekeken: kan er geen geld mee maken.

  PS: de enigste abo-verkoper,die ik ken, met portefeuille sinds 20 jaren die ik ken = www.beurstips.com
  results ongeveer 1000%


  BELEGGINGSEXPERT:
  1.winnaar worden is niet hetzelfde als winnaar zijn op winsten voor klienten !

  PS: in het artikel wordt bij elke winnaar wat toegelicht,behalve bij belegexpert Pantelis ? Oja, MEEST POPULAIRE: dat is niet hetzelfde als MEEST WINSTGEVENDE expert ?
  PS: Elsevier publiceerde onlangs de top100 belegfondsen !
 7. Lu. 15 november 2015 10:13
  Nogal wiedes dat er geen toelichting bij Nico Pantelis staat: die is niet gekozen door de jury, maar door het publiek. En dan wint meestal degene die de meeste familie, vrienden en bekenden kan optrommelen om op hem te stemmen.
  Anders moet het publiek toch wel erg kort van geheugen zijn. Want een paar jaar geleden, toen de beurs fors herstelde van de kredietcrisis (ik dacht 2012), wist Nico het slechtste rendement van alle deelnemende voorspellers te behalen. Als ik me goed herinner, ruim 50% negatief!
 8. forum rang 7 haas 15 november 2015 14:08
  leeswaardige analyse ?
  ==========================
  Onze conclusie

  Beleggers dienen zich te realiseren dat de Gouden Stier een door de sector georganiseerde show is. Het is opvallend hoe vaak dezelfde partijen geselecteerd worden waarvan wij weten dat de prestaties ondermaats zijn. Of het nu gaat om de beste beleggingsexpert, de allerbeste vermogensbeheerder of het allerbeste beleggingsfonds, als de belegger zich maar realiseert dat de Gouden Stier een prachtig voorbeeld is van hoe de beleggingsindustrie probeert u te misleiden, dan hebben wij onze taak voldaan.
  www.devriesinvestmentservices.nl/psyc...
 9. forum rang 7 ffff 18 november 2015 12:57
  Beste Pieter Kort,


  Oprechte dank voor uw toelichting! U hebt gelijk als U zegt dat ik de regelementen van de verkiezingen had moeten inkijken. Dat heb ik niet gedaan maar ging natuurlijk onmiddellijk op zoek naar de blijkbaar voortreffelijke resultaten van de winnaar en zoals ik al schreef: Ondanks hard zoeken: NIKS, NADA, verifieerbaars te vinden.

  U komt nu met het verlossende antwoord: gewoon gekozen door....het publiek.....!

  Tja, tja.......Ik zal er niet te veel woorden aan vuil maken: Maar dat vind ik wel een enorm magere onderbouwing. Want inderdaad, dan zou je aan iedere stem van dat publiek moeten vragen: waarop is jouw keuze nu eigenlijk gebaseerd?

  Verbaast mij , echt waar, Pieter dat jullie voor zo'n verkiezing door " publiek" zoveel heisa maken! Want zegt toch echt....niet veel .

  Al jaren probeer ik zo kritisch mogelijk te volgen wat financieel deskundigen adviseren en nog veel beter wat zij in werkelijkheid doen.....en daar dan een winnaar bepalen.

  Dus eigenlijk simpel: Start een beleggingsportefeuille volgens je eigen inzicht en kijk na precies een jaar, twee jaar, etc wat die portefeuille gedaan heeft.

  Zoiets is verifieerbaar en heeft NIETS, maar dan ook niets met stemmingmakerij van zoiets wispelturigs als " publiek" te maken.

  Met veel belangstelling zal ik publikaties lezen waarin zulke portefeuillebeheerders met elkaar vergeleken worden. Zeg maar zoiets zoals Hythloday, jaaaaaren geleden, in de KK van IEX deed met fondsen. In MIJN ogen heb je daar 1000 maal meer aan.

  Vriendelijke groet,

  Peter
18 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: Gouden Stier 2015
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare