Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Beleggen in veiligheid

Beleggingsstrategie BNP Paribas Obam

Het vinden van die ene parel die nog niet in het blikveld van de wereldwijde belegger is verschenen, dát is het beleggingssucces waar iedereen die in aandelen belegt op aast.

Sander Zondag verwacht dat op het gebied van internetsecurity een of meerdere bedrijven zich succesvol zullen ontplooien en ook op de beurs flinke klappers zullen maken. Desondanks belegt hij (nog) niet direct in een van de spelers op de markt van internetveiligheid.

Nieuwsberichten zoals over de miljoenen gestolen creditcardgegevens bij de Amerikaanse retailgigant Target kunnen grote gevolgen hebben: als dit soort problemen vaker voorkomt, worden consumenten voorzichtiger met bijvoorbeeld het doen van aankopen op internet.

Ook voor de overheid en het bankwezen, die een scala aan gevoelige gegevens opslaan, vormen dergelijke ontwikkelingen een bedreiging.

Hoge waarderingen

Het bedrijfsleven speelt hier op in: zo zijn er securitybedrijven die technologie op de markt brengen waarmee van tevoren kan worden bepaald of een bepaalde aanbieder of producent risico loopt op het internet. Een belangrijke subtrend binnen het thema Connectiviteit is de veiligheid van internetnetwerken.

Het gaat vaak om kleinere bedrijven die recent naar de beurs zijn gebracht. Veelal zijn het zeer snel groeiende, maar verliesgevende bedrijven, met een extreem hoge waardering. Voordat wij in zo'n snelle groeier beleggen, zien we graag een verbeterde kasstroom en een gezonde winstgroei.

De dominante speler

“Als bedrijf bied je een bepaalde voorsprong of innovatie, maar er kan altijd een ander bedrijf komen met een nóg betere propositie. De vraag is wie er op termijn als dominante speler overblijft,” zegt Zondag.

Natuurlijk belegt hij graag in het bedrijf dat nummer één wordt, maar dit is op de zeer snel ontwikkelende markt voor internetsecurity nog onduidelijk. Het risico op een verkeerde keuze met te hoge waarderingen vindt Zondag te groot.

Obam belegt echter wel indirect in het thema. “Cisco produceert en levert bijvoorbeeld netwerkapparatuur aan overheden en het bedrijfsleven voor data- en internetverkeer. Het bedrijf biedt daarbij ook vele security-oplossingen en heeft andere bedrijven aangekocht om dat onderdeel te verbeteren."

"Ik sluit niet uit dat we in de toekomst ook direct in deze belangrijke ontwikkeling gaan beleggen. Nu profiteren we indirect van het opwaarts potentieel, maar we lopen ook beduidend minder risico.”  

Meer Beleggingsideeën van
BNP Paribas OBAM

Sander Zondag is CIO van het Global Equity Investment Centre waar OBAM onder valt. De fondsbeheerders van BNP Paribas OBAM laten u graag zien waar volgens hen wereldwijd de beste beleggingskansen liggen en hoe zij hier op inspelen.


Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies. Lees hier de volledige disclaimer van BNP Paribas Investment Partners.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links