Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De turbostrategieën van John Beijer

De turbostrategieën van John Beijer

De IEX Turboweek wordt mede mogelijk gemaakt door Commerzbank 

Hoe kunt u als particuliere belegger een aandelenstrategie invullen met behulp van turbo’s? Wij vroegen expert John Beijer om hier iets meer over te vertellen. Aan de hand van een praktisch voorbeeld legt Beijer uit hoe u turbo’s kunt inzetten.

“De toenemende populariteit van turbo’s komt in mijn ogen door een aantal belangrijke punten: Vanwege het hefboomeffect kan in korte tijd en met een relatief kleine investering een hoog rendement behaald worden. U kunt inspelen op verwachte dalingen of stijgingen, terwijl u het aandeel niet hoeft te kopen,” legt Beijer uit.“Daarbij is het vrij eenvoudig en een stuk goedkoper.”

“Stel dat u als belegger een strategie wil met het aandeel Shell. De koers is behoorlijk gedaald en u bent ervan overtuigd dat er nu kansen liggen voor een herstel. Dan kunt u ervoor kiezen om aandelen te kopen, bijvoorbeeld 100 aandelen, van 25 euro, dat is totaal een investering van 2500 euro. U wilt 10% rendement maken, dus uw koersdoel is dan 27,50 euro. Uw winst is dan 250 euro.”

Minder investeren, zelfde resultaat

U kunt echter ook kiezen voor een turbo long met een hefboom van 5, zegt Beijer. “Deze turbo kost bijvoorbeeld 5 euro. U koopt dan 100 turbo`s van 5 euro. Dat is in totaal een investering van 500 euro. Als Shell met 10% stijgt, dan stijgt de turbo met 50%. Immers, als Shell 1% stijgt, dan stijgt de turbo met een hefboom van 5, uiteraard 5%. De conclusie is dat u met één vijfde van de investering hetzelfde resultaat behaalt, namelijk 250 euro winst.”

Beijer wijst erop dat turbo’s niet alleen kunnen worden ingezet bij aandelen, maar ook bij grondstoffen, indices en valuta.“Uiteraard kunnen turbo's ook gebruikt worden als bescherming tegen grote dalingen op de beurs. Stel, u verwacht een forse daling. U kunt twee dingen doen: u verkoopt uw aandelen, of u koopt een turbo short als bescherming. Indien u kiest voor een turbo short met een wat grotere hefboom, kunt u zelfs nog winst maken bij een eventuele daling.”

Vraag neemt toe

“Ik merk dat door de behoorlijke turbulentie op de wereldwijde markten de vraag naar turbo’s aan het toenemen is. Beleggers kunnen heel eenvoudig inspelen op de verwachte bewegingen in de financiële markten."

"Beleggers willen daarnaast steeds meer gebruikmaken van spreiding in hun portefeuille. Ik werk graag met de turbo’s van de Commerzbank. Commerzbank heeft een enorm breed scala aan turbo’s, waaronder Best- en Limited-turbo’s. Hiermee kunnen onze klanten wereldwijd beleggen en zo inspelen op verwachte bewegingen in de markt.”


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

Commerzbank

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

turbo's

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Turboweek

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Charlemagne
0
Wellicht dat Beijer ook even had moeten vermelden dat een turbo uitgestopt kan worden en dan ben je grotendeels of zelfs geheel je geld kwijt. Dit verhaal is wel erg eenzijdig en heeft geen aandacht voor de nadelen. Met een hefboom van 5 lig je er bij de eerste de beste calamiteit op de beurs uit en hoppa, centjes foetsie. Het casino is gezelliger Beijer!


bergen333
0
"Vraagt neem toe"

Moeilijk he, dat Nederlands. Basisschooldiploma op zak?

Verder een eenzijdig reclamepraatje voor turbo's en dan met name van de Commerzbank. Een disclaimer zou hier wel zo fatsoenlijk zijn geweest, IEX!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De r...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 01 apr Beleggersvertrouwen naar laagste... 8
  2. 31 mrt IEX-actie: Rabobank is kerngezond 65
  3. 31 mrt Rabocertificaten: doe mee aan de... 125
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare