Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De turbostrategieën van John Beijer

Hoe belegt u in turbo's?

De IEX Turboweek wordt mede mogelijk gemaakt door Commerzbank 

Hoe kunt u als particuliere belegger een aandelenstrategie invullen met behulp van turbo’s? Wij vroegen expert John Beijer om hier iets meer over te vertellen. Aan de hand van een praktisch voorbeeld legt Beijer uit hoe u turbo’s kunt inzetten.

“De toenemende populariteit van turbo’s komt in mijn ogen door een aantal belangrijke punten: Vanwege het hefboomeffect kan in korte tijd en met een relatief kleine investering een hoog rendement behaald worden. U kunt inspelen op verwachte dalingen of stijgingen, terwijl u het aandeel niet hoeft te kopen,” legt Beijer uit.“Daarbij is het vrij eenvoudig en een stuk goedkoper.”

“Stel dat u als belegger een strategie wil met het aandeel Shell. De koers is behoorlijk gedaald en u bent ervan overtuigd dat er nu kansen liggen voor een herstel. Dan kunt u ervoor kiezen om aandelen te kopen, bijvoorbeeld 100 aandelen, van 25 euro, dat is totaal een investering van 2500 euro. U wilt 10% rendement maken, dus uw koersdoel is dan 27,50 euro. Uw winst is dan 250 euro.”

Minder investeren, zelfde resultaat

U kunt echter ook kiezen voor een turbo long met een hefboom van 5, zegt Beijer. “Deze turbo kost bijvoorbeeld 5 euro. U koopt dan 100 turbo`s van 5 euro. Dat is in totaal een investering van 500 euro. Als Shell met 10% stijgt, dan stijgt de turbo met 50%. Immers, als Shell 1% stijgt, dan stijgt de turbo met een hefboom van 5, uiteraard 5%. De conclusie is dat u met één vijfde van de investering hetzelfde resultaat behaalt, namelijk 250 euro winst.”

Beijer wijst erop dat turbo’s niet alleen kunnen worden ingezet bij aandelen, maar ook bij grondstoffen, indices en valuta.“Uiteraard kunnen turbo's ook gebruikt worden als bescherming tegen grote dalingen op de beurs. Stel, u verwacht een forse daling. U kunt twee dingen doen: u verkoopt uw aandelen, of u koopt een turbo short als bescherming. Indien u kiest voor een turbo short met een wat grotere hefboom, kunt u zelfs nog winst maken bij een eventuele daling.”

Vraag neemt toe

“Ik merk dat door de behoorlijke turbulentie op de wereldwijde markten de vraag naar turbo’s aan het toenemen is. Beleggers kunnen heel eenvoudig inspelen op de verwachte bewegingen in de financiële markten."

"Beleggers willen daarnaast steeds meer gebruikmaken van spreiding in hun portefeuille. Ik werk graag met de turbo’s van de Commerzbank. Commerzbank heeft een enorm breed scala aan turbo’s, waaronder Best- en Limited-turbo’s. Hiermee kunnen onze klanten wereldwijd beleggen en zo inspelen op verwachte bewegingen in de markt.”


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 17:31 Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML de Halculator en nog veel meer
  2. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  3. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Charlemagne 9 november 2015 11:53
    Wellicht dat Beijer ook even had moeten vermelden dat een turbo uitgestopt kan worden en dan ben je grotendeels of zelfs geheel je geld kwijt. Dit verhaal is wel erg eenzijdig en heeft geen aandacht voor de nadelen. Met een hefboom van 5 lig je er bij de eerste de beste calamiteit op de beurs uit en hoppa, centjes foetsie. Het casino is gezelliger Beijer!

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links