Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina?!

Ordina?!

 

Ordina is dé overnamekandidaat van de Nederlandse beurs. Het is nog altijd de grootse IT-dienstverlening van Benelux, maar is goedkoop en ligt er hapklaar bij voor een grote partij.

Dat Ordina ook vanochtend weer als een speer gaat, verbaast u vast niet meer. Gebeurt vaker bij dit speculatieve aandeel dat al een tijdje flirt met de pennystock-status. Wat opvalt is dat op dit uur nu al twee keer de gemiddelde omzet van de laatste tijd er doorheen is.

Misschien heeft dat wat te maken met het optreden van Selwyn Duijvestijn van MarktGevoel in BusinessClass van Harry Mens van gisteren? Kijk mee vanaf 07:45 minuten. Het is heel kort, hooguit een minuut en veel meer dan bovenstaande quotes zegt hij niet, maar u ziet nu de koers en omzet.

We kennen de discussie van Geert Schaaij van Beursgenoten, die ook vaak kleine aandelen fors in bewegingen zette naar aanleiding van zijn optredens bij Mens. Moet je het in een publieksprogramma als BusinessClass over kleine, soms speculatieve aandelen met vaak weinig omzet en free float hebben?

Oordeelt u maar. Nu is overigens die omzet niet zo'n probleem bij Ordina, maar er valt over dit aandeel op zijn zachtst gezegd wel iets meer te zeggen dan dat het goedkoop is en er hapklaar bij ligt. Anders zou het namelijk niet goedkoop zijn en er hapklaar bij liggen.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kompas 26 oktober 2015 11:19
    Beste Arend Jan,

    Je geeft aan dat er op zijn zachtst gezegd wel iets meer te zeggen is over het aandeel Ordina dan dat het goedkoop is en er hapklaar bij ligt. Maar met die constatering beëindig je vervolgens jouw betoog?!

    Wil je ons dan ook deelgenoot maken van wat er naar jouw mening meer te zeggen is over het aandeel Ordina??

  2. erjee-ff 26 oktober 2015 13:19
    quote:

    JansenH5 schreef op 26 oktober 2015 10:54:

    Bij Ordina hebben ze nog veel te lang Java gebruikt en veel mensen daarvoor. Hopeloos. Ik zou niet weten wat je daarmee moet beginnen na een overname, behalve overladen met schulden en dumpen.
    Da´s maf. In de analisten call van een paar maanden terug wilde Breedveld nog fors inzetten op Java als expertisegebied.

  3. MartijnN1932 26 oktober 2015 16:21
    Waarschijnlijk weet men hier niet dat alle bouwstenen van Android gebasseerd zijn op de ontwikkeltaal Java en dat de Java programmeurs niet te vinden zijn in de markt :de goede dan he.

    wat zou je dan denken iedereen .Net zo sterk heeft microsoft het niet weten te brengen en zal het ook nooit redden.

  4. Achteraf gezien... 13 november 2015 11:12
    quote:

    JansenH5 schreef op 26 oktober 2015 10:54:

    Bij Ordina hebben ze nog veel te lang Java gebruikt en veel mensen daarvoor. Hopeloos. Ik zou niet weten wat je daarmee moet beginnen na een overname, behalve overladen met schulden en dumpen.
    Ja, Java wordt natuurlijk helemaal niet meer gebruikt. Kijk maar eens op de lijst van meest gebruikte programeertalen...

    www.tiobe.com/index.php/content/paper...
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links