Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dit is mijn Club

Het nieuws komt uit Frankrijk vandaag. Accor heeft de bijna 30 procent die de familie Agnelli en de Franse staatszakenbank – daar bestaat zoiets nog - in vakantiebedrijf Club Med bezaten overgenomen voor 250 miljoen euro. Daardoor staat Accor vanochtend 3.75% lager, op 33 euro, en Club Med 11% hoger op 38.

Wat is hier het verhaal?

Het gaat al een tijd slecht met Club Med. De oprichter, Gilbert Trigano, en zijn familie werden uit het bedrijf verwijderd, Eurodisney-hersteller Philippe Bourguignon kwam aan het bewind en de grootaandeelhouders, waaronder de familie Agnelli, ontsloegen op hun beurt Bourguignon weer en stelden Henri Giscard d'Estaing, inderdaad, de zoon van, als topman aan.

Club Med was intussen erg goedkoop geworden.

De leegte na Agnelli
Een waardering van een small cap, rond de 800 miljoen euro, voor een uitstraling van een large cap. Al een tijdlang gaan er stemmen op om het hotellerie-gedeelte van de Club uit te besteden aan een hotelier.

Accor is een marktleider op dat gebied en het bedrijf is eveneens Frans. Club Med zou zich dan kunnen toeleggen op de kerntaak, het verzorgen van het publiek, marketing, locaties, entertainment enzovoorts.

Koers Club Med

Vandaag stapte Accor in de ring, handig gebruik makend van de leegte na het overlijden van de twee gebroeders Agnelli. Eerder verkochten de Agnelli's hun andere bekende Franse deelname, Chateau Margaux.

Deel drie van de Club Med saga begint, op papier is de combinatie goed. Eerder, in een stuk in maandblad Quote, gaven we aan hoe goedkoop Club Med was. Eigenlijk is dat nog steeds het geval, als de exploitatie maar verbetert en er geen terroristendreiging of SARS zou zijn.

Dat de markt Accor afwaardeert omdat ze tegen een spotprijs – 30% tegen 250 miljoen- één van de bekendste merken ter wereld gekocht hebben, lijkt ons een klassieke korte termijnreactie.

Koers Accor


Klik hier om te reageren en te discussiëren



Michael Kraland is mede-oprichter van IEX.nl. Hij woont in Parijs, is vermogensbeheerder in Amsterdam en is met name actief in de hedge fund sector. Kraland schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Hij handelt vaak in beleggingen waar hij over schrijft en zijn posities kunnen op elk moment veranderen. In dat geval meldt hij of hij zelf of voor zijn cliënten actief is in een genoemd fonds. Uw reactie is welkom op kraland@iex.nl.

Michael Kraland is medewerkre van het eerste uur en aandeelhouder van IEX.nl. Hij woont in Parijs, was als partner verbonden aan een Amsterdams vermogensbeheerder en is met name actief in de hedge fund sector. Kraland schreef zijn columns op persoonlijke titel. Hij handelt vaak in beleggingen waar hij over schrijft en zijn posities kunnen op elk moment veranderen. In dat geval meldt hij of hij zelf of voor zijn cliënten actief is in een genoemd fonds.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Kraland

Michael Kraland (1950, politicoloog, MBA Insead '77) is sinds '91 werkzaam in de financiële sector na een eerdere carrière in de industrie. Hij was tot 2005 columnist en minderheidsaandeelhouder van IEX.nl. Kraland was tevens beheerder van de IEX.nl Polderportefeuille met Frank van Dongen. Daarnaast schrijft hij sinds 1992 e...

Meer over Michael Kraland

Recente artikelen van Michael Kraland

  1. apr '05 Twee gezichten van Mammon
  2. mrt '05 Zeepbel? Geen kunst aan
  3. mrt '05 Recht voor z'n RAB

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links