Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Grondstoffen in vuur en vlam

Grondstoffen in vuur en vlam

 

ArcelorMittal en Aperam gaan weer eens lekker vandaag. De laatste tijd zitten grondstoffenaandelen in de lift. Leuk dat collega Arend Jan Kamp en Nico Inberg ook dit onderwerp morgen in een online seminar behandelen. Laten we eens wat grafieken van grondstoffen en grondstoffenaandelen bekijken. Beginnen we met staalhedgefund ArcelorMittal :-)

 

 

Aperam is een lekker volatiel aandeeltje. Heerlijk om in te handelen met die forse bewegingen, want als u wilt handelen heeft u beweging nodig. Misschien ook een leuke om in te handelen voor de Slimste Belegger?

 

 

Nemen we het bekendste aandeel van het Damrak ook even mee, want uiteindelijk is Royal Dutch Shell als energieconcern ook een grondstoffenaandeel. Wat een enorme bewegingen de laatste tijd.

 

 

De Koninklijke is natuurlijk het bruggetje naar de échte grondstoffen. We beginnen met oliesoort WTI, de Amerikaanse ruwe olie. De oliesoort schoot eind augustus in 3 dagen tien dollar omhoog. De laatste weken schommelt de koers tussen pak 'm beet 44 en 50 dollar.

 

 

Goud stijgt vandaag naar het hoogste punt sinds juli dit jaar. Een uitbraak, of is dat nog te vroeg? Zelf zie ik goud meer als een valuta, omdat het zo liquide is. Je kunt goud tegen iedere valuta ruilen en dat is niet met iedere grondstof mogelijk. Toch blijft het officiëel een grondstof.

 

 

Wat de koersen gaan doen durf ik niet te zeggen, maar misschien dat Nico Inberg en Arend Jan Kamp hun visie op de markten kunnen laten zien tijdens het online seminar morgen om 20:00 uur. Hier kunt u zich aanmelden.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Gerelateerd

grondstoffen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aperam

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Over passende titels gesproken:

SBM Offshore: The Spark That Will Light Up The Oil
voor wie het gisteren op het SBM forum gemist heeft :

seekingalpha.com/article/3564456-sbm-...

prachtig artikel waarin de situatie van SBM prima beschreven wordt

gr kc
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: grondstoffen

Column door: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte va...

Meer over Nick Bakker

Recente columns van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gesponsorde links