Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het wordt moeilijker

Op de bodem was het als contrair trader geen probleem. Maar nu wordt het langzaam maar zeker moeilijker. Immers een paar maanden gelden was goed nieuws goed voor de beurs en was de markt klaar voor een renteverhoging.

Daarna werd slecht nieuws slecht voor de beurs want toen was er geen sprake van een renteverhoging en dat was slecht... Maar nu is slecht nieuws ineens weer goed geworden want dat betekent dat we voorlopig geen renteverhoging krijgen. Ja u hoort het goed geen renteverhoging is nu weer goed voor de beurs.

Kortom u moet er bovenop zitten en een amateur-psycholoog zijn om het allemaal te snappen. De AEX is weer in een weerstandszone gekomen en hoewel mijn koersdoel in de zone 450 tot 480 ligt lijkt de snelheid er al weer even uit.

Nu is het natuurlijk extreem hard gegaan en zitten er weer bijna 50 punten op gemeten van de low. Kortom technisch gezien, heb ik koopsignalen in de AEX, maar kijkend naar de beweging sta ik ook niet te kijken als we een rustmomentje gaan krijgen.

Grafiek Twindicator AEX Index” border=

 

De Duitse DAX heeft ook een koopsignaal gegeven. Zowel in de EB-indicator als in de Twindicator.

Grafiek DAX Index” border=

 

Ook de Amerikaanse S&P 500 heeft een koopsignaal gegeven en voorlopig ligt er geen weerstand van betekenis.

Grafiek S&P 500” border=

 

Go-pro goes-down

Ik ben er eerlijk in dat de experts die positief zijn op dit aandeel me lange tijd geïrriteerd hebben. Je moest namelijk wel heel veel fantasie hebben om positief op dit aandeel te willen zijn.

In eerdere columns en op Twitter gaf ik GoPro regelmatig als short en nu staan ze op een all time low en dat kan natuurlijk best een all time lower worden. Toch zou ik op deze niveaus, gezien het totale marktsentiment, nu niet meer short willen.

Grafiek GoPro” border=

 

Amba oftewel Ambarella maakt chips voor onder andere de GoPro-camera. Gezien de trend van de robotisering en auto’s die zonder bestuurder kunnen rijden denk ik dat er meer en meer vraag komt naar camera’s. We willen zien wat de apparaten zien.

Ambarella is meegegaan met de daling in Gopro, maar maakt wel echt winst dus wellicht is het wel leuk om dit aandeel te kopen. Ik heb een longpositie in het actief offensief fonds. Het is een beetje een vallend mes, maar nu circus Renz er niet meer is moeten we wat als acrobaat toch?

Grafiek Ambarella” border=

 

Vorige week was er ruzie over data tussen Europa en Amerika. Er zijn veel Amerikaanse bedrijven die problemen hebben met deze wetgeving. Zo heeft Google volgens mij ook problemen met privacy en clouddata. Dat is overigens niet te zien aan de koers, die heeft weer een koopsignaal gegeven.

Grafiek Google” border=

 

Facebook heeft nog wel een short en zal ongetwijfeld ook problemen gaan ondervinden met de veranderingen in privacy-wetgeving.

Grafiek Facebook” border=

 

Das Auto of was Auto?

Volkwagen heeft afgelopen week een mooi herstel laten zien en ik heb dan ook wel weer mijn posities gesloten. Het herstel kan veel verder doorzetten maar al het nieuws maakt mij altijd een beetje onrustig.

Grafiek Volkswagen” border=

 

De hele sector is overigens mee aan het herstellen en daarom heb ik nog wel posities in de Ishares Stoxx Europe 600 auto-tracker.

Grafiek Ishares Stoxx Europe 600 auto-tracker.” border=

 

Een andere leuke gok is CVEO. Dit aandeel is als cateraar van de oliesector erg gelinked aan de olieprijs maar nu de olieprijs al een tijdje oploopt komt het mogelijk ook weer een beetje goed met dit aandeel.

Grafiek CVEO” border=

 

Voor de beren

De afgelopen week zond de NPO de documentaire De Forecaster uit. Als u de uitzending heeft gemist, kunt de film ongetwijfeld bij uitzendinggemist of op de site van de VPRO nog zien. Het is een film van Armstrong en hij wijst terecht naar de enorme schulden in de wereld en helemaal die van de overheden.

 Ik ben zelf wel extreem negatief op vastgoed. Als u de grafiek van Adler Real Estate bekijkt dan wilt u maar één ding en dat is vol short.

Grafiek Adler Real Estate” border=

 

Kortom, de huidige beurs is voor ieder wat wils.


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 oktober 2015 09:05
    Misschien is de situatie bij KLM wel een voorbeeld dat men door de werkelijkheid gedwongen wordt te veranderen: de personeelsopbouw is dat van een omgekeerde piramide, werd me verteld. Ik denk meer aan de piramide vd NL bevolking: veel managers bovenin en weinig personeel onderin en dat schijnt al tijden zo te zijn. Veertig jaar geleden las ik al daarover maar men is onverbeterlijk want gedrag van mannen is dat van alpha-mannen kopiëren. Nu is men gedwongen te veranderen, alleen de Fransen begrijpen dat nog steeds niet. Met schulde van landen idem dito: het zal afgedwongen worden maar niet door politici. Overigens , in Dld lees ik allerlei geruchten mbt vreemdelingen dat er een immigrantentax geheven zal worden om de kosten van immigratie te kunnen bekostigen. Het gerucht alleen al moet voor beleggers een waarschuwing zijn om uit te kijken met de DAX.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links