Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

M7: Veilige havens

In de nieuwste aflevering van Magnificent Seven is het woord aan fondsbeheerders Ivan Nyssen (Capital at Work) en Felix Lanters (ABN Amro): over veilige investeringen in woelige beurstijden: grondstoffen en farmacie.


Ivan Nyssen: Van Belgische bodem
"De sector basismaterialen krijgt zware klappen. Het afgelopen jaar teerde die industrie op de alsmaar aantrekkende vraag vanuit China, maar sinds de regering in Beijing liet weten oververhitting van de economie te willen voorkomen, heeft met name deze sector een koude douche gehad.

Dat biedt goede instapkansen. Het Belgische Umicore is zo’n bedrijf dat er goed voor staat, maar recent heeft geleden onder de scherpe correctie in de markt.

Het bedrijf rapporteerde een bijzonder gunstige trading update over het eerste kwartaal, waarbij het exacte cijfers overigens achterwege liet, en profiteert bovendien van de prijsstijgingen van diverse metalen, met name zink. Daarnaast handelt het aandeel op de beurs met een forse discount ten opzichte van de concurrentie.

De kosten worden goed in de gaten gehouden en Umicore voert een adequaat valuta-hedgebeleid. 85 Procent van de dollar-exposure wordt in 2004 gehedged tegen de koers van 0,91 euro (Euro-USD). Voor het hele jaar voorziet Umicore een nettoresultaat (EBITA) van 245 tot 260 miljoen euro. De analistenconsensus lag op 190 miljoen euro..." Lees meer.


Felix Lanters: Schuilen in farmacie
"In Europa zien we een goede winstgroei, maar door het sentiment komt de koerswinst-verhouding van veel aandelen nu onder druk. Farmacie is nog steeds een aantrekkelijke sector. Met name de bedrijven Roche, Novartis en GlaxoSmithKline. De voorziene groei vor de bedrijven zit nog niet in de koers verdisconteerd, en de komende jaren zien er goed uit.

Voor Novartis is het goed dat ze naast Aventis hebben gegrepen. Over de overname van Aventis door Sanofi Synthélabo zijn we niet enthousiast. Een typisch Franse oplossing en die zijn niet noodzakelijkerwijs het beste. Novartis behoort ook zonder Aventis tot de betere Europese farmaceuten. Goede productgroei, volop medicijnen in ontwikkeling, weinig aflopende patenten.

Naast farmacie zijn we ook positief over een bedrijf als Numico. Het klimt uit een diep dal, maar er lijkt weer een visie te zijn. Nummico kan zich nu herpakken tot het bedrijf waarover iedereen aan het einde van de vorige eeuw zo lovend was. Duidelijke targets, duidelijke strategie. We hebben onze positie dan ook recent verhoogd.

De hoge bèta-aandelen hebben we juist afgezwakt. STMicro kampt met lage verwachtingen en heeft bovendien een grote exposure naar Nokia, dat momenteel worstelt met zijn mobiele telefoontjes..." Lees meer.


The Magnificent Seven
Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste fondsbeheerders
Klik hier voor de IEX.nl Beleggingsfondsen Sectie
Klik hier om te reageren en te discussiërenMagnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nlMagnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl

Auteur: The Magnificent Seven

It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

Meer over The Magnificent Seven

Recente artikelen van The Magnificent Seven

 1. aug '04 M7: Campingironie
 2. jul '04 M7: "Dik verdienen"
 3. jul '04 M7: Felix vertrekt

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Sanofi 87,600 24 jun
  +0,480
  +0,55%
 2. Umicore 49,400 24 jun
  +0,440
  +0,90%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links