Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Misser in België dreigt voor BAM

Misser in België dreigt voor BAM

BAM Groep dreigt een grote opdracht voor de bouw van een nieuw voetbalstadion in België mis te lopen. Voetbalclub Anderlecht heeft zijn steun opgezegd voor het nieuwe stadion dat in Brussel moet verrijzen.

"De Raad van Bestuur heeft alle elementen van het dossier grondig geëvalueerd waarna zij heeft besloten dat het huidige project niet meer verzoenbaar is met de visie op de verdere ontwikkeling op lange termijn van de club," zo berichtte de club vandaag.

Het nieuwe Eurostadion zal in principe door BAM Groep en het Belgische Ghelamco worden gebouwd en moet in 2018 klaar zijn. In 2020 zullen in het stadion wedstrijden worden gespeeld voor het Europese Kampioenschap voetbal.

De opdrachtwaarde van het project is niet eerder bekend gemaakt, maar naar verwachting gaat het om een bedrag van circa 300 miljoen euro. BAM was vooralsnog niet beschikbaar voor een commentaar. Op een uitbundig gestemd Damrak koerste het aandeel BAM Groep vrijdag 2,6% hoger.

 


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet.

Meer over ABM Financial News

Recente columns van ABM Financial News

 1. jan '16 Wat wil Fir Tree met Delta Lloyd?
 2. dec '15 "Analisten goed voorbeeld in 2015" 5
 3. sep '15 Misser in België dreigt voor BAM 20

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20 Posts
| Omlaag ↓
 1. Naap 25 september 2015 13:42
  Een woordvoerder van BAM liet weten dat het bedrijf om tafel gaat met Ghelamco om de gevolgen van het besluit van Anderlecht in kaart te brengen. Hij zei ook dat BAM als onderaannemer nog geen contracten rond de bouw van het stadion in het orderboek heeft staan.

  Daarnaast moet het stadion sowieso gebouwd worden. Niks aan de hand dus..
 2. forum rang 7 €d_Modus Vivendi 25 september 2015 14:13
  Als we alle nieuws gaan plaatsen van opdrachten die er niet of nog niet of nooit zullen komen of waarvoor een offerte wordt uitgebracht, kun je wel aan de gang blijven.
  Dit is een non-issue dat nooit in de koers verwerkt is geweest en uiteraard ook nooit in de portefeuille heeft gezeten.
  Anderlecht heeft gewoon niet genoeg geld voor de huur, dat hebben ze kennelijk al besteed aan topvoetballers ;)
  Een terugval van de koers slaat dus HELEMAAL NERGENS op en is ten faveure van de beursmaffia die argeloze beleggers op het verkeerde been tracht te zetten.
 3. forum rang 7 €d_Modus Vivendi 25 september 2015 14:31
  quote:

  Naap schreef op 25 september 2015 13:42:


  Een woordvoerder van BAM liet weten dat het bedrijf om tafel gaat met Ghelamco om de gevolgen van het besluit van Anderlecht in kaart te brengen. Hij zei ook dat BAM als onderaannemer nog geen contracten rond de bouw van het stadion in het orderboek heeft staan.

  Daarnaast moet het stadion sowieso gebouwd worden. Niks aan de hand dus..
  http://nieuws.vtm.be/stadion/159827-geen-eurostadion-rsca-trekt-zich-terug

  even afluisteren
 4. Naap 25 september 2015 16:56
  1. Brussel Schepen van Sport - Alain Courtois - geeft zelf aan "In ieder geval komt er een stadion".
  2. Daarnaast is er een enorm belang voor de Belgische voetbalbond dat dit stadium er komt.

  Ik vermoed dat Anderlecht dit nu gebruikt als breekijzer om lagere kosten (huur etc) voor de Club zelf te bedingen.
 5. forum rang 5 Vidoque 25 september 2015 18:03
  quote:

  welshterrier schreef op 25 september 2015 14:58:


  wat een waardeloze titel, zo krijg je het aandeel wel omlaag


  Ik heb het eerder vermeld. Bij IEX werken geen vakmensen, het zijn eerder aapjes met scheermesjes. Deze site wordt In de lucht gehouden door de forumleden. Een voorstel is ons te laten betalen, anders schrijven we ons uit.
 6. forum rang 6 manuss 26 september 2015 09:39
  "Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen"

  @}mijn commentaar op bovenstaande voetnoot van ABM Financial News(AFN) waarmede AFN zich tracht vrij te pleiten van : ("niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of aanbeveling van bepaalde beleggingen") is dat AFN bij deze door de mand is gevallen. Deze berichtgeving over BAM is onvolledig , suggestief en probeert hiermede beleggers opzettelijk op het verkeerde been te zetten! Cunclusie: redactie ABM Financial News gaat zeer onzorgvuldig om met het publiceren van haar nieuws-berichten.

  Bij deze verzoek ik vriendelijk doch dringend aan de redactie van AFN haar foutieve suggestieve berichtgeving achterwege te laten. Eventueel wil ik AFN hierbij helpen.
 7. forum rang 6 manuss 26 september 2015 12:47
  ONDERSTAAND HET JUISTE EN VOLLEDIGE BERICHT:

  vr 25 sep 2015, 11:27
  Anderlecht stapt uit stadionproject Brussel
  BRUSSEL (AFN) -
  De Belgische voetbalclub Anderlecht werkt niet langer mee aan de bouw van een nieuw stadion in Brussel. Dat liet de club vrijdag in een verklaring op zijn website weten. Bij de bouw van de nieuwe voetbaltempel is de Nederlandse bouwonderneming BAM betrokken.
  Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over BAM Groep Koninklijke

  In juni werd al duidelijk dat Anderlecht het project, waar zo'n 300 miljoen euro mee is gemoeid, mogelijk de rug wilde toekeren. De club was de beoogde hoofdgebruiker van het nieuwe stadion maar vond naar verluidt de huur te hoog. Destijds liet hoofdaannemer Ghelamco weten nog mogelijkheden tot een oplossing te zien.
  Het nieuwe stadion komt in de plaats van het Koning Boudewijnstadion, voorheen het Heizelstadion, en moet plaats bieden aan ruim 60.000 toeschouwers. De Belgische nationale ploeg gaat er zijn thuiswedstrijden afwerken. Ook worden er wedstrijden gespeeld tijdens het Europees kampioenschap voetbal in 2020.
  Een woordvoerder van BAM liet weten dat het bedrijf om tafel gaat met Ghelamco om de gevolgen van het besluit van Anderlecht in kaart te brengen. Hij zei ook dat BAM als onderaannemer nog geen contracten rond de bouw van het stadion in het orderboek heeft staan.
 8. forum rang 4 analyse_A3CD 26 september 2015 22:04
  quote:

  cha44 schreef op 25 september 2015 19:53:


  Opvallend dat er zo een dubieus artikel in de media verschijnt nét op het moment dat er weer een hedgefunds in BAM zit..
  Nog opvallender dat zij IEX gebruiken.
  Met medewerking van de redactie,IEX ???? Zijn er wat envelopjes geschoven ???

  Welk hedgefunds zit er in BAM??
20 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. BAM Groep Koninklijke 1,065 25 sep
  -0,005
  -0,47%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare