Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Kiest u Royce Tostrams als coach?

Kiest u Royce Tostrams als coach?

Aanstaande maandag gaat de spannendste beleggingscompetitie van Nederland van start, de Slimste Belegger 2015. 

Als deelnemer aan de Slimste Belegger maakt u niet alleen kans op mooie prijzen – waaronder de hoofdprijs van 5.000 euro – maar kunt u dit jaar ook veel leren van de vijf professionals die tijdens het spel als beleggingscoach gaan optreden.

Elke speler kan ervoor kiezen om plaats te nemen in het team van één van deze vijf coaches, al kunt u kunt tijdens het spel wel alle coaches blijven volgen. 

Introducing: Royce Tostrams

Wie die vijf coaches zijn? Wij hebben ze de afgelopen weken één voor één aan u voorgesteld. Als laatst richten we vandaag de aandacht op coach Royce Tostrams, eigenaar en oprichter van de Tostrams Groep.

Hoe ben jij in het beleggingsvak gerold? 

"Als technisch analist werk ik al ruim 30 jaar als professional in het vak. 16 jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen en tegenwoordig werken we in een klein team. We kijken alleen naar de trends. Dat betekent dat we dus alleen maar kijken naar de koersinformatie en niet naar de economische omgevingsfactoren. Op basis van de koerspatronen beoordelen wij of iets geschikt is of niet geschikt is om in te beleggen."

Wat ga je doen tijdens de Slimste Belegger-competitie?  

"Wat ik in de competitie wil gaan doen is tweeledig. Enerzijds wil ik voorlichting geven, dus een stukje educatie. Ik wil uitleggen welke systemen je kunt gebruiken als je wilt beleggen. Ten tweede wil ik ook aangeven wat op dit moment de meest concrete beleggingskansen zijn die je kunt benutten. Daarvoor zal ik elke dag proberen iets te vinden waarmee beleggers wat kunnen verdienen."

"Naast dat mijn systeem is gebaseerd op trends, is het voor mij ook heel belangrijk wat je kunt verdienen. Dus wat is mogelijkerwijs je winstpotentieel en dat vergelijk ik altijd met wat je in het slechtste geval zou kunnen verliezen, want er is altijd een mogelijkheid dat je verliest. Stel dat je 10% kan winnen en 10% kan verliezen, dan vind ik het niet interessant om zo’n trade te doen. Ik wil altijd minimaal twee keer zoveel kunnen verdienen als ik kan verliezen."

"Die risk reward-ratio zoals dat heet gebruik ik ook om mijn hefboom uit te kiezen. Want we werken bij de Slimste Belegger met turbo’s en turbo’s hebben een hefboom. Hoe hoger je hefboom, hoe speculatiever je positie, en hoe beter je risk reward-ratio, hoe hoger je hefboom kan zijn. Beleggers kunnen van mij dus van alles verwachten; lage hefbomen, hoge hefbomen; het ligt er maar net aan hoe het technische plaatje er uitziet."

Waar komt jouw passie voor beleggen vandaan? 

"Alweer zo’n 30 jaar geleden ben ik als particuliere belegger begonnen en ik vond dat zo leuk dat ik heb besloten mij er helemaal in te verdiepen. Ik ben toen naar Amerika gegaan en heb daar bij een broker ontzettend veel geleerd. Ik begon als telefonist waarbij ik Europese klanten moest helpen. Later werkte ik als trader. Ik heb daar vooral veel geleerd over technische analyse, wat van het begin af aan eigenlijk mijn passie was. Vervolgens ben ik bij Robeco gaan werken en heb ik bij de Rabobank gewerkt, om bij ING mijn professionele carrière ‘in dienst van’ af te sluiten en voor mezelf te beginnen."

'Ik heb dus eigenlijk als belegger wel alle kanten van het vak gezien. Ik ben trader en vermogensbeheer geweest, heb onderzoek gedaan, ik ben als particuliere belegger begonnen en ik heb ook bij ING andere handelaren geholpen en ondersteund bij hun beleggingsbeslissingen. Dat was allemaal heel leuk en ik vind het gelukkig nog steeds leuk. Beleggen is eigenlijk niets anders dan elke dag weer een puzzeltje oplossen. De ene keer zijn ze lastiger dan de andere keer, maar het geeft voldoening dat je het soms gewoon heel goed doet en andere mensen ermee kan helpen.' 

Meld u aan voor de Slimste Belegger 2015


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 03 jun Hardlopers nemen weer koppositie in
  2. 02 jun Experts: optimisme is weer een beetje terug, maar liefde voor Shell is bekoeld 10
  3. 01 jun Twee derde belegt in crypto

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links