Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Big fat Greek elections

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. ljjls 17 september 2015 11:33
    quote:

    M357 schreef op 17 september 2015 10:44:

    Gek dat niemand het hier nog over heeft! Hervormingen etc. gaat natuurlijk niet werken dus wordt het een nog grotere puinhoop dan het nu al is. Eind van het liedje is dat Griekenland alsnog vertrekt..
    Ja, en de polarisatie tussen links en rechts zal ook in de rest van de EU toenemen. Door vluchtelingenproblematiek en anti-eu sentiment. En het is te hopen dat de pluchezitters eerder tot inkeer komen dan destijds in Duitsland.
  2. [verwijderd] 17 september 2015 11:41
    Grappig dat iedereen zich zorgen maakt over de uitkomst van de zoveelste verkiezingen!
    Valt het dan niemand op, dat er maarliefst 300 zetels in de kamer zijn te verdelen!!!!! (voor zo'n kleine economie!).

    Dat is twee maal het aantal in Nederland en geeft het "echte probleem" van Griekenland al aan......bureaucratie. Iedereen is ambtenaar of werkt voor de overheid. Helaas zal dat wel nooit veranderen....dus nog vele verkiezingen zullen volgen. Gelukkig krijgen ook daarna geheel traditie getrouw ex kamerleden wachtgeld. Raar he, dat de Grieken nooit hun schulden kunnen terug betalen!
  3. info_124 17 september 2015 13:31
    Dit Griekse probleem is niet van de laatste generatie, doch ziekt al 120 jaar, zie
    www.bild.de/politik/ausland/athen/tsp...

    www.shz.de/nachrichten/deutschland-we...

    Het is al heel lang Griekse traditie kampjes-aan-ambtenarengevoel te leven. Zie ook dat TV-programma van de Chinezen in de containerhaven van Piraeus: onder Chinese leiding gaat het perfect, doch onder Griekse... niets te doen.
    Conservenfabrieken enz: velen dicht door wanbeleid.

    Beter einde met een schok dan schokken zonder eind als nu het geval is. Jammer, dan maar een tweede vluchtelingenstroom naast de Syriërs ( echter, die willen WEL hard werken, liefst met Duitse mentaliteit )
  4. [verwijderd] 17 september 2015 13:50
    Coalitie Syriza en ND wordt door Syriza uitgesloten. Maar wat is nog zeker in Griekenland? Heronderhandelen van de bailout gaat Syriza niet meer doe, maar er zijn wel zaken die zij anders mogen invullen. Hier gaan ze - als ze tot een coalitie komen - wel gebruik van maken. Daar zit Europa echt op te wachten met de vluchtelingencrisis!
  5. ljjls 17 september 2015 17:22
    Griekenland had niet in de EU gemogen.
    Griekenland had geen leningen moeten krijgen.
    Griekenland had failliet moeten gaan.
    De turken hadden heel Griekenland moeten overnemen.
    De USA had 40 jaar geleden heel Arabie moeten overnemen.
    Als je het van de finaciele kant bekijkt.
    Echter: er wordt politiek bedreven. Macht. Anst voor de russen, hielenlikkerij naar de USA, slappe knieen in de EU zoals gewoonlijk.
  6. [verwijderd] 17 september 2015 21:52
    De Grieken kunnen mijn achterste kussen. Als zij straks gestemd hebben gaan wij ook stemmem. Ik stem op Merkel, VVD, en ik stem tegen Sapin, Frankrijk en Gore Grieken... die gasten zitten er niet voor de verenigde staten van europa.... die zitten er voor maximaal halen en grabbelen... tot ziens tzatzikistan... adieu
  7. forum rang 5 theo1 18 september 2015 11:52
    Wat ze in Griekenland dan weer wél kunnen, is verkiezingen organiseren en kabinetten formeren. Ze zijn behoorlijk vlot met de uitslag en een kabinet formeren in 3 dagen... In Nederland mag je blij zijn als ze in 3 maanden een min of meer concreet resultaat hebben.

    Als je in een land met de geografie van Griekenland op zo korte termijn verkiezingen kunt organiseren, de stemmen tellen en een kabinet formeren, dan moet er toch veel meer mogelijk zijn? Dat land kan veel meer, als ze maar willen.
  8. [verwijderd] 21 september 2015 13:51
    quote:

    theo1 schreef op 18 september 2015 11:52:

    Wat ze in Griekenland dan weer wél kunnen, is verkiezingen organiseren en kabinetten formeren. Ze zijn behoorlijk vlot met de uitslag en een kabinet formeren in 3 dagen... In Nederland mag je blij zijn als ze in 3 maanden een min of meer concreet resultaat hebben.

    Als je in een land met de geografie van Griekenland op zo korte termijn verkiezingen kunt organiseren, de stemmen tellen en een kabinet formeren, dan moet er toch veel meer mogelijk zijn? Dat land kan veel meer, als ze maar willen.
    Misschien gebeurt er ook wel veel meer, maar dan zwart. Zodat ze volgens officiele cijfers 'arm' zijn en dus geld vangen van (en minder afdragen aan) de EU.

    In de EU geldt: de beste oplichter wint.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links