Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Wall Street reden tot zorg

Ik zie tal van indicatoren die onrust aangeven, maar niet een wijst op grote paniek. Wall Street is wel een aandachtspuntje. Aan het einde van deze onrustweek loop ik alles langs.

   • De VIX-index, Europa's paniekbarometer, veert stevig op vanaf voormalige bodems. Ook de Nederlandse VIX-index herstelt vanaf de bodems van dit voorjaar. De onrust onder beleggers neemt toe, maar er is geen sprake van paniek.
   • De Nederlandse beurs blijft, net als de overige Europese aandelenmarkten, in een zijwaartse trading range hangen, met weerstand in de zone 506-510 en steun rond 455-464. Technisch bezien is de markt wat verzwakt nadat de herstelfase van de voorgaande weken is gebroken, maar dramatisch is het niet. De langetermijnuptrend is nog intact.
   • Als we het omzetprofiel beoordelen dan valt wel op dat de dalingen met hoge omzetten gepaard gingen. Woensdag werd de forse koersdaling van de AEX begeleid door een volume van bijna 150 miljoen stukken, met een waarde van 2,4 miljard euro, dat is 50% boven een gemiddelde omzetdag. De moneyflow, die de onderliggende geldstromen meet, krult in de afgelopen twee dagen iets omlaag wat aangeeft dat er sprake is van enige kapitaalvlucht.
   • De Advance/Decline ratio van de Nederlandse beurs beweegt al sinds medio juli zijwaarts, dat geeft aan dat het aantal stijgende en dalende fondsen per saldo in evenwicht blijft.
   • Wat kan Wall Street ons vertellen? Wall Street (Dow Jones index) laat een zwakker beeld zien dan de Europese beurzen. De Dow vormt al sinds begin mei lagere koerspieken en koersbodems, er is sprake van verkoopdruk. Ook is een horizontale sten rond 17.600 gebroken. Wij verwachten een verdere koersdaling naar de steun op 17.037,76 (bodem van 2 februari). Technisch niet onbelangrijk is dat het stijgende trendkanaal vanaf 2011 onder druk staat, bovendien is de Dow onder de 200-dagenlijn gebroken.


VIX

AEX

Advance decline AEX

Nederlandse moneyflow

Winstnemingen laten sporen achter

Samenvattend stel ik vast dat de winstnemingen van de afgelopen dagen in Europa hun sporen achterlaten, maar dat er nog geen sprake is van grote schade. Het kortetermijn technisch verloop bij de andere Europese beurzen volgt nagenoeg hetzelfde pad volgt als de Nederlandse beurs.

Op Wall Street is het technische beeld veel zwakker, daar lijkt ook het lange termijn plaatje te bezwijken. Wall Street biedt wel reden tot zorg.

 

Dow Jones


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX Volatility Index

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
John H
0
zou het snuf? of ben je weer door de ratten besnuffeld?

ik zie nog geen bevestiging in de eurusd idd
[verwijderd]
0
Je werd wakker en trof een onbekende roze Samsung onder je kussen?

quote:

snuf13 schreef op 17 aug 2015 om 00:43:


Ben net ff besnuffeld is wel lekker:))):)))
John H
0
beurzen flink up heren. eurusd door 1.1090. volgende stop 1.1050

ms pogingkje long straks.

wel hamertje op de 1h.
Go with the flow
0
Goede morgen op deze regen en wind overgoten ochtend, eerst even down en dan stevig up
Haager
0
Spx faalt keer op keer om de 2097 te breken, mogelijk dat deze eerst wel de 2069, dan niet de 2040-2045 of zelfs de 2035 wil bereiken voordat het weer up gaat.
Dax niet te enthusiast dus, mogelijk vormd hij dubbele bodems met een daglaag van +-10800-10850, zelfs een test van de 1064x lijkt mij mogelijk, dit is dan - aangezien MACD nu opwaarts wil - een BTFD.
John H
0
k short eurusd er weer terug in. verlies op de eurusd hedge bijna weggewerkt ( 60 nog ). thanks voor het hamertje :)

aan de nzd heb ik niet durven aankomen. had zelfde moeten doen. had alleen hamertje op de 1m. eurusd op de 1h.

ook teveel tegelijk. dat kan ik niet. ben geen vrouw :)
Longshortercc
0
John H
0
Longshortercc
0
Ik vermoed vandaag een +1% dagje. Openen op 477, daling naar 475 en vervolgens de pas maken naar de 479. Rond opening van de dow gaan we weer wat naar beneden, maar om 18:30 staan we op de 479.
Ole Elliottwave
0
quote:

shorter6 schreef op 17 aug 2015 om 08:03:


ok dat wordt geen groene dag. geen long voor mij. eurusd net een big candle up.


Goede morgen,

Er zijn erbij die een daling van de Dow van meer dan 17% voorspellen

Gr

Haager
0
quote:

Ole in het berenbos. schreef op 17 aug 2015 om 08:38:


[...]

Goede morgen,

Er zijn erbij die een daling van de Dow van meer dan 17% voorspellen

GrDat komt 4 keer per jaar voorbij, maar correcties >=10% vinden alleen op andere beurzen plaats, niet in de VS zolang deze nog hun status van wereldheerser behouden.
dree53
0
Bedankt voor de tips, het is dus beter om eerst te wachten tot de volatiliteit daalt en de premie lager van de 500 is en het verschil van de te verkopen call groter is de 520. Ga het is proberen en vraag me af waar ik die volatiliteitsmeter kan vinden???.Bij ing kun je geloof ik niet in turbos handelen??
Karimata
0
quote:

Karimata schreef op 17 aug 2015 om 10:15:


Long Dax de 10669


Alles eruit met gem 0.35 winst.
640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 08:15 TA: Duncan, Duinen en DSM 11
 2. 17 mei TA: Technisch herstel biedt hoop 103
 3. 16 mei TA: AEX is oversold 94

Gesponsorde links