Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Online seminar: vergrijzing en vastgoed

Online seminar: vergrijzing en vastgoed

Vastgoed staat al een tijdje hernieuwd in de belangstelling; het is een iets minder grillige categorie dan de aandelenmarkt en levert rendementen die op het moment duidelijk beter zijn dan die op veilige obligaties.

In de continue afweging tussen risico en rendement die iedere belegger maakt bevindt vastgoed zich op dit moment in een sweet spot: de lage rente dwingt beleggers om wat meer risico te gaan nemen, maar niet iedereen voelt zich comfortabel met een vól-in-aandelen-strategie. 

Volgens cijfers van JP Morgan Asset Management zijn beursgenoteerde vastgoedfondsen sinds 2010 één van de beste beleggingscategorieën in de markt. En in de categorie "altenatives" moet direct vastgoed over de laatste 10 jaar alleen private equity voor laten gaan in gemiddeld jaarrendement. 

Seniorenvastgoed

Leuk, maar net als in andere asset classes geldt: het ene vastgoed is het andere niet. Dat weten vastgoedbeleggers die al wat langer meedraaien dan de laatste paar jaar maar al te goed. Zo hebben kantoren en industrieel vastgoed het in grote steden in de laatste 20 jaar veel minder goed gedaan dan huizen en winkels, om maar eens wat te noemen.

En de winkel- en kantorenmarkt staan ook nog eens onder druk door de opkomst van online winkelen en flexwerken. Je moet in de vastgoedmarkt dan ook goed weten waar je mee bezig bent. Welke grote trends spelen er, hoe zeker kun je zijn van de verwachte opbrengsten en welke risico's liggen er op de loer?

Dit worden volgens een onderzoek van pwc op dit moment gezien als de "best bets" in de markt:

Een duidelijke eerste plaats is er voor "retirement living", wat gezien de vergrijzing misschien ook wel logisch is. En laat ik daar nu net vanavond een online seminar over mogen presenteren. Van 20:00 tot 21:00 uur, spreek ik, live vanaf de IEX-redactie, met de oprichter van het Belfort Retirement Estate, Bart Hostens.

Uiteraard gaan we het hebben over de kansen in die markt voor seniorenhuisvesting en de demografische drivers daarachter, maar ook de risico´s komen uitgebreid aan bod, evenals de ins en outs waar je als belegger op moet letten in deze sector. Meekijken? U kunt zich opgeven via deze link - en ook nu uw eventuele vragen al stellen!

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 03 mei Welkom op de vernieuwde voorpagina van IEX.nl
  2. 09 apr Zo leert u succesvol handelen 1
  3. 26 mrt BREKEND: AEX virtueel boven de 700 18

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: Online seminar
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare