Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

M7: "Fasten your Siebel"

In deze nieuwe aflevering van The Magnificent Seven aandacht voor:

 • Ad Schellen (Ohra),
 • Felix Lanters (ABN Amro).


  Schellen: Fasten your Siebel
  "Bill Gates’ Microsoft is omringd met onzekerheden. Komt er een opvolger van besturingssysteem Microsoft XP en zo ja, wanneer? Of beperkt het bedrijf zich voorlopig tot een update?"

  "Bovendien ligt Microsoft overhoop met bijna alle mededingings-autoriteiten ter wereld. Vanwege deze onzekerheden hebben we een deel van ons belang in Microsoft afgebouwd en geïnvesteerd in Siebel."

  "De afgelopen jaren stonden in het bedrijfsleven in het teken van efficiencyverbetering en kostenbesparing, maar met het aantrekkende economische klimaat komt er voor ondernemingen nu meer ruimte om de blik op omzetvergroting te leggen. Investeringen die daarop gericht zijn trekken aan."

  "Siebel past hier uitstekend in. Het bedrijf maakt software voor client management systemen, met andere woorden: leer uw klanten kennen. Behalve Microsoft verkochten we ook een andere reus die last krijgt van lemen voeten, Intel. We ruilden dat in voor Fairchild Semiconductors." Meer.


  Lanters: Watts down, doc?
  "Wij denken een draai naar defensievere aandelen te zien. Misschien nog niet de langverwachte, maar wel een stap in die richting. Daarop anticiperen we al een tijd door geleidelijk te schuiven van de cyclische sectoren naar defensieve groeiaandelen. Zo hebben we de overweging in it, die ons in 2003 geen windeieren legde, nu verder afgebouwd."

  "LogicaCMG opereert moeizaam, maar verbetering van de economie en oplopende it-investeringen kunnen het herstel aanjagen. Het is een bedrijf met een hefboomeffect, dat bovengemiddeld reageert op positieve ontwikkelingen. Positief is de grote exposure in het Verenigd Koninkrijk en bovendien is de sms/mms-technologie een soort wild card."

  Recente ontwikkelingen rond de dollar en Koninklijke Olie leiden niet tot mutaties. De dollar is bezig met een logische correctie. We verwachten in de loop van het jaar een verdere verzwakking. Het opstappen van Philip atts is geen reden om de onderweging aan te passen. Het gaat om groei en aanwezige reserves, niet om wie er op welke stoel zit.” Meer.


  The Magnificent Seven
  Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste fondsbeheerders
  Klik hier voor de IEX.nl Beleggingsfondsen Sectie
  Klik hier om te reageren en te discussiëren

  Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl • Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl

  Auteur: The Magnificent Seven

  It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

  Meer over The Magnificent Seven

  Recente artikelen van The Magnificent Seven

  1. aug '04 M7: Campingironie
  2. jul '04 M7: "Dik verdienen"
  3. jul '04 M7: Felix vertrekt

  Gerelateerd

  Reacties

  Plaats een reactie

  Meedoen aan de discussie?

  Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

  Gerelateerde instrumenten

  1. Intel Corp 56,070 24 jun
   +0,810
   +1,47%
  2. Microsoft Corp 266,690 24 jun
   +1,415
   +0,53%
  3. Royal Dutch Shell A 17,620 15:55
   +0,186
   +1,07%

  Dagelijkse nieuwsbrief

  Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

  Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

  Gesponsorde links