Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX.nl Dageraad: Nieuwe wegen AEX

De Amerikanen hadden er gisteren zin in en daarom ziet er naar uit dat we vandaag goed van start gaan. Daalden Akzo Nobel, ING, Philips en Reed Elsevier gisteren aan het einde van de dag als gevolg van de herweging van de AEX, deze verliezen zijn op Wall Street weggepoetst.

Het bedrijfsnieuws stelt vandaag niet veel voor. Ex-AEX's LogicaCMG presenteert haar jaarcijfers, terwijl Wegener en Hagemeyer voor morgen op het programma staan, maar daarmee hebben we het ook gehad.

Van het macro-front valt ook weinig nieuws te verwachten. De Duitse cijfers (detailhandel, machine orders) zijn te volatiel, terwijl de cijfers van de Amerikaanse autoverkopen doorgaans niet als echte market movers bekend staan.

Herweging AEX

Haute cuisine financieringstrucs
Het woord nu is aan Onno, met zijn nieuwtjes over de Lokale Markt voor IEX.nl’s nieuwe beursspel, de Kempen Smallcap Challenge.

De lokale markt wordt steeds meer een dorpsmarkt nu ook Delft Instruments ons gaat verlaten. Tenminste, als het aan Alpinvest en Delft zelf ligt. Eerstgenoemde wil een bod van 17,50 euro per aandeel uitbrengen, slechts een geringe premie boven de koers van vrijdag. Speculatie dat er uiteindelijk een hoger bod uitrolt is niet ondenkbaar.

Er komt ongetwijfeld verzet tegen dit karige bedrag, zoals Onno onlangs ook bij Hitt zag. Mogelijk dat Athlon of Neways vandaag (dinsdag) voor de titel Smallcap van de Dag gaan, omdat beiden hun jaarcijfers presenteren. Onno is bij Athlon benieuwd naar een eventuele outlook voor 2004, omdat hij voor dat jaar een winststijging van circa 10% verwacht.

Onno hoopt ook stilletjes dat Neways in het tweede halfjaar van 2003 weer in de zwarte cijfers terecht is gekomen. Speculanten kunnen hun hart ophalen aan het aandeel TIE, nu bekend is geworden dat een groot deel van de schuld wordt geconverteerd in aandelen tegen 0,50 euro per stuk. Het aandeel steeg daarop 20% gisteren.

Normaliter loopt het de koers bij het begin van de handel wat verder op. Het eigen vermogen van TIE blijft nog even negatief, maar dat kan de pret niet drukken in de haute cuisine van de financieringstrucs anno 2004.


Columns
Klik hier om gratis mee te spelen in de Kempen Smallcap Challenge
Lukas Daalder - Vooruitblik: Veel
Onno - Mister Small Cap
Klik hier om te reageren en te discussiëren

De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 15:30 IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links