Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

M7: "Nokken met Nokia"

In deze nieuwe aflevering van The Magnificent Seven aandacht voor:

  • Jorik van den Bos (ING),
  • Jaap Westerling (Optimix).


    Westerlings harde schijf
    "Ik ben momenteel negatief over de Finse mobieltjesmaker Nokia. Ik heb daarom gisteren een shortpositie ingenomen en met dat geld de aankoop van harde schijffabrikant Seagate gefinancierd."

    "Nokia deed het in de laatste twee maanden goed en wist zich ook in de afgelopen week te onttrekken aan de tech-correctie. Deze week zie ik echter fundamentele ontwikkelingen die mij zorgen baren."

    "Op de 3G conferentie, die deze week wordt gehouden in Cannes, hebben zowel Vodafone als T-Mobile zich negatief uitgelaten over de huidige kwaliteit van de 3G handsets. Die zijn niet goed genoeg om aan hun klanten aan te bieden. Voor Nokia zijn deze nieuwe en dure mobieltjes belangrijk voor haar winstgevendheid."

    "Een vertraagde introductie lijkt mij onwenselijk. Bovendien heeft de zich snel voltrekkende consolidatiegolf in de mobiele telecommarkt negatieve implicaties voor Nokia. Minder aanbieders leidt tot lagere subsidies op mobieltjes. Nokia is met een k/w van 20 ten slotte niet overdreven goedkoop." Meer.


    Van den Bos' cash
    "Vorige week zei ik het al: op goed nieuws kan Koninklijke Olie omhoog. Sinds 18 januari is de koers met 6% gestegen. De berichten uit Kazachstan gaven dat zetje, maar een reden om lyrisch te worden is er nog niet. De investering (29 miljard euro) is fors en is er pas na achttien jaar uit."

    "De stijgende olieprijs helpt Olies ook, vooral omdat de dollar aantrok. Enthousiaster ben ik over TIM (Telecom Italia Mobile). Dat bedrijf heeft een dividendrendement van 5% en genereert cash als water. De winstcijfers zijn goed, de omzet steeg in het vierde kwartaal van 2003 met 10% en het aantal abonnees met 14%."

    "Mogelijk kan de onderneming een kleinere speler op de markt overnemen, vanwege de financiële flexibiliteit. mmo2 is denk ik alleen een maatje te groot voor haar. TIM zelf is overigens geen overnameprooi, vanwege het grote belang dat Telecom Italia in de onderneming heeft." Meer.


    The Magnificent Seven
    Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste fondsbeheerders
    Klik hier voor de IEX.nl Beleggingsfondsen Sectie
    Klik hier om te reageren en te discussiëren

    Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl



  • Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: The Magnificent Seven

    It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

    Meer over The Magnificent Seven

    Recente artikelen van The Magnificent Seven

    1. aug '04 M7: Campingironie
    2. jul '04 M7: "Dik verdienen"
    3. jul '04 M7: Felix vertrekt

    Gerelateerd

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links