Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING naar Turkije?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Carafin 29 mei 2015 11:47
    Na Fidabank is nu ook ING in de running voor HSBC Turkiye
    Na eigenaar, Husnu Ozyegin, van Fidanbank is nu ook de Nederlandse ING Bank geeintresseerd in HSCB. Met ING zijn al verscheidene gesprekken gevoerd en de officiële bod zal op 9 juni uitgebracht worden. Aan de andere kant zijn er ook geruchten dat het Chinese ICBC, die Tekstilbank heeft gekocht, ook geeintresseerd is in HSBC
  2. [verwijderd] 29 mei 2015 11:52
    de vertaling...

    Hüsnü Ozyegin dan Fibabanka in handen van in Nederland gevestigde ING Bank werd geleerd dat streven naar de HSBC Turkije. HSBC maakte de verschillende onderhandelingen tussen Turkije en ING Bank, en 9 verklaarde dat het voorstel officieel werd gepresenteerd in juni. Aan de andere kant Tekstilbank het gebied van de Chinese ICBC ook naar verluidt betrokken bij HSBC.

    Na de krimp in Turkije gaan nu op zoek naar commerciële bankactiviteiten te verkopen in de retail banking-activiteiten van HSBC en de Britten die bijna streef gevoerd. Fibabanka eigenaar Hüsnü Ozyegin na sell van gisteren Tekstilbank Volgens de ICBC woordvoerder beweerde ook dat de Chinese krant gebieden beginnen de onderhandelingen met HSBC. Ten slotte heb ik geleerd dat de in Nederland gevestigde ING Bank om haar activiteiten in Turkije om meer concurrentie in deze context en in de verkoop van HSBC Turkije wil zijn op de agenda te breiden. HSBC maakte de verschillende onderhandelingen tussen Turkije en ING Bank, en 9 verklaarde dat het voorstel officieel werd gepresenteerd in juni. Door de aankoop van de Oyakbank in 2007, volgens de informatie van bronnen dicht bij het ??betreden van de markt, ING Bank Turkije, ING Groep onlangs een ontmoeting met het management om hun strategie in Turkije te bepalen. Turkije om sterker te concurreren in de markt als gevolg van deze vergadering werd besloten om te groeien door middel van acquisities. In dit verband werd het eerste contact gelegd met HSBC Turkije.

    KOMT UIT BRAZILIË
    Volgens de informatie van bronnen dicht bij het ??bepalen van de HSBC Turkije markt te verlaten gesprekken. HSBC Turkije wordt besproken voor de verkoop van alle operaties met ING Bank. Voor een tijdje zal de laatste week van de bank HSBC haar activiteiten te verkopen in Turkije, waaronder, zonder te spreken Braziliaanse verkoop eenheid kwam tot een verklaring dat de evaluatie van de strategische opties. HSBC CEO Stuart Gulliver, tenslotte, Turkije zei dat in februari, Brazilië, Mexico en de Verenigde Staten ', totdat de operatie is de trend van de senior managers van de bank door het bespreken in een bijeenkomst van twee weken en zei dat de afzetmogelijkheden.
    CONSOLIDATIE VERWACHT
    1,5-2 winstgevendheid als gevolg van maatregelen van de regering vorig jaar, op gedempte binnenlandse consumptie voor koeling van de economie zal naar verwachting binnen de reikwijdte van de verschillende fusies en overnames in de banksector te vallen. Vertegenwoordigers van de industrie uitgedrukt voor wat tijd door de fusie en overname activiteiten in het bijzonder lijkt waarschijnlijk handen van buitenlandse banken te veranderen. Belangrijke aandeelhouders in de afgelopen week in deze context, de Israëlische Bank Hapoalim Bank had op positief uit zijn diverse interviews komen. ING Bank Turkije beheer van onze vragen voor gesprekken over de overname van HSBC Turkije "kan geen commentaar geven op speculatie en geruchten", antwoordde ze.
    32 miljoen verlies in het eerste kwartaal
    HSBC ging de Turkse markt in 1990, kondigde in 2014, £ 55.900.000 verlies. In 2013 daalden de totale activa van de Bank om 33800000000 £ in het niveau van £ 36230000000. Volgens de gegevens van de Vereniging van Banken van Turkije, HSBC takken, welk nummer 316 maart 2015. Met ingang van maart 2014 in dezelfde periode het aantal werknemers daalde ook 5000 536'y daalde met 291, 5000 967. HSBC Turkije heeft aangekondigd £ 32.000.000 verlies in het eerste kwartaal van 2015. Volgens de geconsolideerde resultaten van het eerste kwartaal naar de Bank van het schip was £ 20000000000 van leningen en vorderingen stegen met 3,4 procent ten opzichte van eind 2014. De totale activa van de bank in het eerste kwartaal gedaald tot £ 33600000000 tot 33800000000 £ in 2014.

    Er zijn meer dan 316 ING-kantoren
    Turkije op de markt in 2007. Tegen het einde van 2014, ING Bank meer dan 6.000 medewerkers en heeft 316 vestigingen. Met ingang van 31 maart 2015, ING Bank lening grootte van £ 32800000000, terwijl de deposito's van £ 20200000000, de totale activa bereikte 43500000000. Aan het einde van 2014, de aandeelhouders van ING Bank's eigen vermogen van 3,5 miljard TL, die nog steeds 246 miljoen winst over dezelfde periode.
  3. MoTuncer 29 mei 2015 12:51
    Misschien is het Arend Jan Kamp ontgaan dat Turkije de afgelopen decennia is verdrievoudigd en dat er geen enkele bank falliet is gegaan tijdens de bankencrisis? Dat ze in 2023 bij de top 10 grootste economien ter wereld willen horen en dat ze hard op weg zijn. Dat Turkije een energiehub en een aviation hub aan het worden is. Tel daarbij op het percentage hoogopgeleide turkse jongeren die steeds meer verdienen en smachten naar bank- en verzekeringsproducten. Dan lijk me dit meer dan een verstandige keus. ING Is al in TR en blijkbaar smaakt het naar meer.
  4. [verwijderd] 29 mei 2015 15:22
    HAHAHAHA - het is de meest vreemde aktie van ING die je je maar kunt voorstellen. Nog voordat ArendJan Kamp met dit stukkie kwam had ik al gepost op het nieuws-bericht dat het een hele vage zet is van ING.
    VAAG ??? JA - vooral omdat Turkije nou niet bepaald bekend staat om stabiliteit in eigenlijk elk opzicht !!!
    Wie zich aangesproken voelt en boos wordt die onderschrijft alleen maar mijn stukje en geeft zelfs aan dat er in Turkije een mentaliteit is van korte tenen en vreemde manier van "zaken doen".

    OOK ligt het vlak naast Griekenland...en JA...als het in Griekenland branden gaat dan vrees ik dat het in de omliggende landen en dus ZEKER OOK in Turkije niet rustig blijft.....wedden ??!!
    Leer mij de turken en hun manier van handelsdrijven kennen....
    Maar goed....ING zal ING niet zijn als ze na de ellende zich WEER in de ellende stoppen.

    Hebben ze inderdaad alle schulden aan de NL-staat afbetaald.
    Hebben ze voor BRUSSEL zich aan alle regeltjes en beperkingen gehouden.
    Dus ING is weer "VRIJ"....en kijk wat het doet....ik volg het niet !!
    Heeft ING dan echt helemaal NIETS geleerd ???
    Zijn er geen VEEL betere en risico-mijdende aktiviteiten elders die voor ING minstens net zo interessant zijn dan dit avontuur in Turkije ??
    ING leeft blijkbaar graag "op het randje" en neemt het allemaal niet zo nauw en serieus is mijn gevoel.

    Ik mag hopen dat er geen stront in Griekenland uitbreekt ALS...ALS het land failliet gaat en geen steun meer krijgt vanuit de EU (en terecht !!).
    En ik mag hopen dat er dan in de REGIO geen ellende van komt.
    ING gaat zichzelf wel HEEL ERG in de risicovolle aktiviteiten storten door hiermee in zee te gaan met HSBC (ook nou niet een Bank met een smetteloze reputatie !!).

    Ik zeg je nu...er komen straks ook weer VETTE BONUSSEN en salarisverhogingen waar je steil van achterover slaat.
    Ook op dat vlak is er al on-enigheid geweest en HAAST men bij ING zich om het "goed te praten en te verdedigen".

    ECHT WAAR....waar is ING nou helemaal mee bezig ??
    Hoe respectloos en achteloos is men daar eigenlijk ??
    Ik vrees dat we nog meer gekkigheid van ING kunnen verwachten...
    Onbegrijpelijk om dat JUIST NU te doen...juist nu alle ellende eindelijk na jaren van overeind houden achter de rug is...ongelofelijk !!
  5. relpinda 31 mei 2015 16:38
    @zepolna, Ik ben het dit keer niet met je eens.
    En wel hierom:
    Na het aantal Surinamers en Antillianen zijn het de Turken (die mensen met Turksbloed) het grootste aantal wat in Ned. woont, werkt en belasting betaald, etc.

    Helemaal niet zo gel dus dat ING ook in Turkije aanwezig is. Daarbij is Turkije zeker een opkomend/welvarend land en in alle opzichten veruit beter dan hun buurland Griekenland.

    Ook daar zijn de hervormingen van de mensen volop in beweging en is Turkije van 50 jr geleden niet meer het Turkije van nu.

    Ik heb er wel vertrouwen in dat ING daar goede zaken zal doen en dat dat een hele positieve bijdrage zal leveren aan de BV Ned.

    En vwb het anti-bonussen cultuur van Ned., zijn de Ned. dan ook wel erg uniek in hoor t.o.v. de rest van de wereld. Ik zeg daarmee niet dat ik het bonussenbeleid daarmee goed keur! Maar wie van de aandeelhouders gaat naar de ALV's toe om duidelijk zijn afkeur hierop uit te spreken? Niemand!

    LZA

    (heb geen positie in ING).
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links