Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Letterlijk een Schaaij-effect!

Letterlijk een Schaaij-effect!

 

Geert Schaaij naar de beurs!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, wat ontzettend leuk. Hoe u ook over hem denkt, wat hij is zacht uitgedrukt niet onomstreden, er komt in ieder geval weer een interessant aandeel bij op Euronext. Zoveel is wel zeker. Al is het alleen maar omdat Schaaij meteen groot inzet. Toe maar!

U hebt het nieuws gezien: Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC) wordt de ronkende naam van het verkochte Roto Smeets. VCN wordt volgens Schaaij het nieuwe HAL, maar dan op kleine schaal. Dat klopt: Schaaij heeft 85,6% van de aandelen, vergelijkbaar met de familie Van der Vorm in HAL :-)

Zonder gekheid, net als HAL en ook Peter Paul de Vries' Value8 wil Schaaij van VNC een beleggingsfonds maken. Alsof we Warren Buffett van Berkshire Hatahway horen praten. ANP:

Onder VNC zal een aantal bedrijven ,,komen te hangen'' die voldoen aan een drietal basisprincipes. ,,Ze moeten winst draaien, ze moeten groeimogelijkheden hebben en iedereen moet ze kunnen begrijpen'', aldus Schaaij.

Misschien zondag bij Harrie Mens? Helaas, maar uiteraard logsich dat er nog geen mededingen van Schaaij zijn over mogelijke deelnemeningen. Op zijn Beursgenoten kijk ik waar hij zoal in belegt. Veel, maar daar valt weinig van te maken wat zijn focus of specialisme is. Net als bij Value8.

Hoe anders is dat bij HAL, dat vooral belegt in brillen - intussen via GrandVison al nar de beurs gebracht - en in de Nederlandse maritieme en offshore-industrie. HAL zit voor eenderde in Boskalis-Westminster (en indirect nu dus ook in Fugro), SBM Offshore en voor bijna de helft in Vopak.

Hoe dan ook, net als De Vries bij Value8 moet de naam Schaaij voldoende zijn denk ik om voor continu nieuws, reuring, aandacht en daarmee wellicht ook liquiditeit voor het aandeel VNC te zorgen. Nu nog waarde scheppen, de koers laten outperformen en een mooi dividend betalen, Geert!

Nog één ding. De naam van het nieuwe fonds verwijst uiteraard naar de legendarische Verenigde Oostindische Compagnie en West Indische Compagnie. Vergelijkbaar is voorlopig nog een heel ander verhaal. In haar hoogtijdagen was de VOC tegen huidige maatstaven zeven biljoen dollar waard!

We wensen je heel veel succes met het evenaren of overtreffen hiervan, Geert :-) Ter vergelijking de volgende waardes:

 • Berkshire Hathaway: 358,75 miljard dollar
 • HAL: 12,39 miljard dollar
 • Value8: 91,25 miljoen dollar

 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Value8

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DGB Group N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Berkshire Hathaway

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
wijnboer
0
Mijn 1e werkgever in de automatisering(1969!) was VCN, Verkoop Computersystemen Nederland, onderdeel van Kon Philips. Leuk om die afkorting terug te zien als beleggingsvehikel.
[verwijderd]
0
Wat vind je nu van Gal. A J Kamp?
Gisteren veel aandacht in negatieve zin van u.
Wat doet dan uw mening ertoe.
Klopt vaak toch niet.
2hansome
0
Gezellige ironie? Dampend cynisme? Premature conclusies? Dolkomische ondertoon?
Kan het artikel niet geheel op waarde schatten.

Maakt ook niet uit: GS zal zich de ballen uit zijn broek lachen. Want hij weet de jungle die Beleggen heet WEL op waarde te schatten.
Want waar 84,95% van het beleggingsvee zich naar de slachtbank laat leiden heeft GS op basis van feiten en analyses in het Drentse land een weldadige ranch waar van alles groeit & bloeit.

Zou er maar fluks instappen, geachte scribent.
De VNC kan uw redding betekenen van een rot pensioen! ;)

Disclaimer: Heb ZERO belang m.b.t. GS. Ben echter enthousiast over zijn aanpak, zoals ik dat ook was & ben t.a.v. PP's V8.
[verwijderd]
0
Beleggers opgepast: waarschijnlijk zijn de voorwaarden voor betaling van het bod als volgt: tegen INLEVERING van aandelen Roto Smeets volgt uitbetaling van € 4,124. De aandelen ben je dan kwijt.

Daarmee is mogelijk dus iedere koers boven € 4,124 nu weggegooid geld.

[verwijderd]
0
AJK is blijkbaar van mening dat Value8 geen focus of specialisme heeft. Wellicht toch eerst even pagina 7-15 jaarverslag 2014 Value8 lezen voordat je dingen opschrijft.
[verwijderd]
0
Van die 7 biljoen is maar weinig overgebleven.....
...........de gouden bocht stond toen stijf van de rijkdom.
Pitmans
0
Als ik hem was zou ik wat gaan doen in zeepjes, Apple reselling of het tweede beursgenoteerde recyclingbedrijf gaan introduceren. Wat een succesnummers laat de man na als hij zich er zelf mee bemoeit.

De retoriek en insteek van dit conglomeraat in oprichting doet meer denken aan DVRG van snor Sjors Toth dan V8 of HAL.

En z'n voornaam heeft ie qua klank dan ook al mee.
nestel
0
Leuk! Weer een lege huls op de beurs erbij...
Toegevoegde waarde : nul komma nul.
Gelijd door een laag rond cijfer! (Mijn mening). Ja , gelIJd, met een lange IJ. De pijn gaat u natuurlijk leiden, dat spreekt voor zich. LEIden met een korte EI, omdat iedereen er weer intrapt en zich er dus heen laat leiden. Spreekt voor zich dat de lange IJ dan niet lang op zich laat wachten. GS is dan allang uitgestapt en de rest laat zich raden...

Wordt vast ( nu wel een keer) een beurspareltje... Schudt hoofd. Dat dit überhaupt mag!
Zum k...
Overvloedgolf
0
Geert Schaaij heeft een naam hoog te houden en zal dan ook zijn best doen om een succes hiervan te maken. Hij zet hoog in door zoiets op te zetten, en dan nog met zo'n naam als Verenigde Nederlandse Compagnie. Ik vind het dapper.
[verwijderd]
1
mdekoning
0
quote:

Pitmans schreef op 8 mei 2015 om 17:45:


Als ik hem was zou ik wat gaan doen in zeepjes, Apple reselling of het tweede beursgenoteerde recyclingbedrijf gaan introduceren. Wat een succesnummers laat de man na als hij zich er zelf mee bemoeit.

De retoriek en insteek van dit conglomeraat in oprichting doet meer denken aan DVRG van snor Sjors Toth dan V8 of HAL.

En z'n voornaam heeft ie qua klank dan ook al mee.


Ach, met het conglomeraat Vivendi (of Vivenda, daar wil ik af wezen) hebben we mooie tijden beleefd. Goede en slechte, dat wel. Dat zal ongetwijfeld met ome Geerts nieuwe parel ook gaan gebeuren. Ik neem aan dat Mens Harry één van de participanten van dit nieuwe vehikel is.....?
2hansome
0
Nestel, Pitmans, SM ..... nog één er bij en jullie kunnen kwartetten.
Wat een Vinex gereutel.

Nog één keer: DOE wat GS tipt. Heus!
9 van de 10x deed/doe je jezelf een plezier.

Maar ja, die heerlijke betweters onder de batavieren, die willen graag zero risico.
En hanteren de zeis. Maaiveld enzo
hap
0
quote:

van Capelle54 schreef op 8 mei 2015 om 21:32:


[...]

Ik neem aan dat Mens Harry één van de participanten van dit nieuwe vehikel is.....?


Harry Mens had participaties in alle oplichters die hij in zijn programma aanprees.
[verwijderd]
0
Niemand zit op deze onzin te wachten!
Beleggers willen waardeaandelen en geen luchtkastelen.
Er zijn al genoeg van dit soort waardeloze aandelen genoteerd, zoals Dico en Lavide.
Roan3009
0
Inspelen op "vergrijzend"Nederland!
Zaadveredeling!
Energie toekomst!
Even wat brainstormen voor Geert.
Jan O
0

Geert Schaaij is betrouwbaar. Ik volg hem al decennia en dat heeft mij rijk gemaakt. Zeer slim in aandelen/optie strategieën. En de pareltjes niet te vergeten!!!Natuurlijk is hij een persoonlijkheid en zijn er mensen die niks met "hem" hebben. Dat is een kwestie van smaak. Zelf hou niet van grijze muizen, maar dat is geen reden zo negatief te zijn over deze personen.Geert heeft zijn sporen verdiend, en met deze stap verrast hij wederom iedereen. Ik vind het geweldig. Arend Jan mooi artikel. Geert kom op met your next step...
relpinda
0
De KOOP TIPS van deze week van GEERT zijn:

USG, BRUNEL, GRAND VISION en PHILIPS.

m.i. vwb USG en BRUNEL, zeg ik JA

GV is al flink gestegen en eerst nog maar eens de cijfers over een jaar zien!
PHI deze krijgt nog meer klappen te verwachten!

LZA
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 22:10 Liveblog: Netflix en Brexit 5
 2. 08:05 BeursVandaag: We zijn er bijna
 3. 15 okt Liveblog: Brexit (!), Fugro, SOX... 6

Gerelateerde instrumenten

 1. Berkshire Hathaway 209,290 -0,04%
 2. DGB Group N.V. 0,760 -1,30%
 3. HAL Trust 137,000 0,00%
  Ga naar: Hefboomproducten
 4. Value8 5,500 -0,36%

Gesponsorde links