Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eerste Hulp Bij Beursdalingen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. sebpb 7 mei 2015 13:17
    allemaal wel mooi leuk en aardig, maar had eind feb 70% geliquideerd en op de wal getrokken want die dag dat je wist dat zou komen kon niet uitblijven.
    Maar die dag liet zooooo lang op zich wachten dat je dan stiekem toch weer "long" gaat.
    Godzijdank wel zoals vidoque met Philips maar bewijst maar weer eens dat momentum ALLES bepaald.
  2. forum rang 5 theo1 7 mei 2015 14:35
    quote:

    seb78 schreef op 7 mei 2015 13:17:

    allemaal wel mooi leuk en aardig, maar had eind feb 70% geliquideerd en op de wal getrokken want die dag dat je wist dat zou komen kon niet uitblijven.
    Maar die dag liet zooooo lang op zich wachten dat je dan stiekem toch weer "long" gaat.
    Godzijdank wel zoals vidoque met Philips maar bewijst maar weer eens dat momentum ALLES bepaald.
    En dat is precies het risico van proberen vooruit te lopen op een "onvermijdelijke" correctie: uiteindelijk zal die vast wel komen, maar je weet nooit wanneer en op welk niveau. Je loopt een levensgroot risico dat je eindeloos zit te wachten en uiteindelijk toch duurder uit bent.

    Ik verkoop helemaal niks en als dit nog wat verder doorzet, koop ik er misschien wat dividendaandelen bij.
  3. ovanspaend 7 mei 2015 14:46
    Neerwaartse druk zal mijn inziens nog wel even aanhouden. De koersen zijn vooruit gelopen op sterk economisch herstel, het sterke herstel blijft uit: matige cijfers VS, China en redelijke cijfers Europa. Van winst nemen is nog nooit iemand arm geworden. Brexit, grexit, QE, oplopende rentes, EUR/USD, volatiliteit neemt toe en dat is nooit goed voor de koersen. Bedrijfscijfers vallen ook wel tegen algemeen: Arcelor, AMG, Philips ga zo maar door. Blijft wel interessante markt zo.
  4. forum rang 6 matad 7 mei 2015 17:15
    Beste Arend,
    Vertel er a.u.b bij dat een stoploss inleggen geen enkele zin heeft.
    Mijn eerste aandelenaankopen had ik, zo´n 25 jaar geleden, allemaal ingedekt met een stoploss mede op advies van de bank. Dacht veilig te zitten. Tot er een behoorlijke minikrach in oktober 1987 plaatsvond. Ik hoop dat ik de juiste datum heb geprikt. Ik werd in een dag tijd opgezadeld met enorme verliezen. Wat gebeurde? Ik was in de veronderstelling dat mijn ingelegde stoploss de laagste koers was waarop mijn aandelen werden verkocht. Mijn teleurstelling was enorm dat het tegenovergestelde bleek. Er was een aandeel dat net voor de stoploss (op vrijdag) 84 gulden noteerde. Toen de beurs op maandag opende zakte dit aandeel meteen naar 60 gulden. Mijn stoploss stond op 75 gulden. Dus ik kreeg 60 gulden uitgekeerd terwijl ik dacht dat het minimaal 75 gulden zou zijn. Doordat de beurs bij opening meteen (bekende paniek) het laagste punt bereikte was ik met mijn stoploss direct de klos. Dit is mogelijk een heel ander verhaal waar je lezers iets aan hebben. Een stoploss is gewoon weggegooid geld en biedt geen enkele bescherming.
  5. HJ deTuinman 7 mei 2015 18:08
    Eens met Matad; doe zelf nooit aan stoploss! Die handelaren/computers doen niks liever dan zo'n stoploss kraken en daarna weer omhoog.
    Als je graag belegt, dan kun je beter zoveel mogelijk met je vingers aan de knoppen zitten of je aandelenbezit beschermen met wat putjes op de AEX.
    Gedekte calls schrijven is ook vaak lucratief voor individuele aandelen.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links