Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ben Bernanke blogt

Ben Bernanke blogt

Oud centralebankpresidenten die zich met het huidige beleid bemoeien, dat is altijd goed voor headlines en ophef. Meestal doen ze dat in een sporadisch interview of in het lezingencircuit

Ben Bernanke maakt het ons nog veel makkelijker: hij gaat bloggen! De architect van het grootste financiële experiment in de geschiedenis - QE - schreef vanochtend zijn allereerste stukje: 

Now that I’m a civilian again, I can once more comment on economic and financial issues without my words being put under the microscope by Fed watchers. I look forward to doing that—periodically, when the spirit moves me—in this blog. I hope to educate, and I hope to learn something as well. Needless to say, my opinions are my own and do not necessarily reflect the views of my former colleagues at the Fed.

Het lijkt me dat Bernanke een tikje onderschat hoeveel gewicht zijn woorden nog steeds in de schaal leggen, maar aan de andere kant is het te prijzen dat hij zijn mening niet onder stoelen of banken wil steken. 

Degelijk en keurig

Verwacht overigens geen polemieken tegen het huidige Fed-beleid, daar is Bernanke te keurig voor. Zijn eerste volledige bijdrage is een degelijke economische uiteenzetting over de lage rente en waarom die volgens hem niet "kunstmatig laag" is.  

Miocht u de behoefte voelen: schreeuwen tegen Bernanke mag, er is een reactiemogelijkheid, maar Bernanke is wijs genoeg om slechts een aantal "selected comments" leesbaar te tonen onder zijn artikelen. 

Wij zullen het melden als Bernanke wat interessants te melden heeft, hier kunt u zelf zijn blog volgen. 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 10 apr Slotcall: Inflatie- en rentepaniek, maar AEX zet stoïcijns zijn recordreeks voort 1
  2. 09 apr AEX opent lager en houdt vooral de adem in voor wat er later gaat komen 2
  3. 05 apr "Dit is waarom ING en ABN Amro het beter doen dan de markt" 10

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links