Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bitcoin gaat verdwijnen

Bitcoin gaat verdwijnen

Meestal schrijf ik over dividendaandelen of laat ik mijn licht schijnen op de waardering van de beurs, maar ik zoek regelmatig ook naar klappers. Welke nieuwe technologieën gaan in de toekomst de wereld veroveren?

Met een klein plukje geld, lees weinig risico, probeer ik dan een heel hoog rendement te behalen. Elektronisch geld is zo’n investering. De bekendste is de bitcoin en Ik denk niet dat het de toekomstige standaard voor elektronisch geld zal zijn.

De hoofdreden is dat de geschiedenis ons geleerd heeft dat de eerste bekende, vaak niet de grote winnaar zal zijn.

Voorbeeld

Ik pak om dat duidelijk te maken meestal het voorbeeld van zoekmachines in de jaren negentig erbij. In 1994 liet Altavista zien hoe gaaf zoekmachines zijn. Dit is de manier waarop de mens in de toekomst informatie gaat opzoeken.

Google begon een paar jaar later en werd met stip de meest gebruikte zoekmachine. Ik ben daarom altijd van Bitcoins afgebleven, terwijl de grafiek wel schreeuwde om er in te stappen.

Grafiek Bitcoin
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

In het afgelopen jaar heeft de koers van Bitcoin net zo veel verloren als de gehele parabolische stijging aan het einde van de grafiek. Speculanten zijn een hoop geld verloren.

Wachten

Ik denk dat de volgende technologie in elektronisch geld wel eens heel erg groot kan gaan worden. Ik wacht daarom met spanning af tot de volgende variant van elektronisch geld bovenkomt drijven. B

eleggen, maar ook speculeren werkt het beste als je dit zonder emoties doet. Ik wacht daarom tot dat een grote Amerikaanse online retailer betaling met deze nieuwe munt mogelijk maakt.


Karel Mercx is zelfstandig beleggingsspecialist. . De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

bitcoin

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BTC/EUR

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
24 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Hoi Karel,

Leuk artikel, via google gevonden!
Ben het redelijk met je eens.

Ben via google op dit artikel gekomen omdat een bepaalde cryptocoin mijn aandacht heeft gewekt.

Mijn eerste scrypt-coin minder heb ik 2 jaar geleden gebouwd. Sha-256 bitcoin minen was toen niet rendabel meer ivm hoge difficulty. Alternatieve coins waren toen nog goed te minen via multipool.us Had r toen een leuk zakcentje aan overgehouden. Waarden tussen de 18-30 bitcoin. En dat was voor de top van 1000dollar. Juiste moment ingeleverd gelukkig. Met de tijd was het zelfs niet eens meer de moeite waard om mijn 12 gpu kaarten aan te zetten. Trekt tog zoon 5x1000 watt! Machines uitgezet en had hier en daar nog wat alt-coins over en 2 bitcoin op cryptsy.com

Rond january 2015 tog nog FF kijken op cryptsy en het viel mij op dat zelfs lite coin 2e munt na bitcoin een flinke val naar beneden had gemaakt. En daar in tegen darkcoin gelijk aan litecoin stond. Meeste altcoins halen niet eens de dollar beurs. Alleen ruilen tegen btc. In de tijd dat btc aan top stond lag de koers rond 1000 dollar en litecoin 10dollar.

Btc bitcoin nu $244
Ltc Litecoin nu $1.7
Drk Darkcoin nu $ 5.46! (Darkcoin rebranding heet nu Dash)

Nog nooit heeft een altcoin, litecoin verslagen. Denk dat met de nieuwe eigenschappen van deze alternatieve munt btc voorbij gaat met een klein jaartje. Dashcoin vroegere darkcoin is verzenden van transactie egt anoniem. Daarnaast maakt Dashcoin gebruik van x11 algoritme en niet het ASIC gevoelige sha-256 of scrypt algo.

Het is een verbetering op btc. Staat nog in de kinderschoenen. Nergens nog retail betaling mogelijkheid gezien. Nu al litecoin voorbij en inmiddels 28 miljoen waard! coinmarketcap.com/currencies/darkcoin/

Kroq
0
Ik denk dat u zich hierop verkijkt mijnheer Merckx. Qua acceptatie en bekendheid heeft bitcoin een enorme voorsprong op andere initiatieven. Ik sluit niet uit dat er in de toekomst nog meer digitale munten in omloop zullen komen en ook gebruikt gaan worden. Ik verwacht zelfs dat banken zich in de strijd rondom cryptocurrencies zullen gaan mengen, want laten we eerlijk wezen, de wijze van transacties (snelheid EN kosten) zijn vele malen beter dan de huidige manier van de gevestigde financiële partijen.

JP Morgan is er nu openlijk mee bezig. thenextweb.com/insider/2015/03/03/why...

Bitcoin is slechts een paar jaar oud. Zie het als internet in het jaar 1995. De werking ervan (vooral de Blockchain technologie) zal pas over een paar jaar echt duidelijk worden. Ik denk dat de huidige prijs op lange termijn een geweldige kans is op in te stappen. Ik verwacht tevens dat tijdens een nieuwe crisis (die er natuurlijk sowieso komt) mensen Bitcoin als een serieus alternatief zullen overwegen.

Ik deel uw mening dus niet en denk dat Bitcoin weldegelijk een belangrijke rol zal blijven spelen. De adoptie van Bitcoin door grote partijen (DELL, Expedia, Wordpress, Amazon) zal de verdere ontwikkeling van de digitale munt alleen maar verder helpen. Zie ook www.bitcoinvalues.net/who-accepts-bit...

Het feit dat er geen nieuwe munten kunnen worden bijgemaakt, lijkt mij voor de langere termijn (met Centrale Banken die uit paniek overal de geldpers aanzetten) ook een goede USP. We zullen het meemaken. Lijkt me leuk om dit topic over 5 jaar hier nog eens te plaatsen.
24 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: bitcoin

Column door: Karel Mercx

Karel Mercx is zelfstandig beleggingsspecialist. Tussen 2007 en 2013 heeft Karel veel ervaring opgedaan in de beleggingswereld als redacteur van het blad Beleggers Belangen. In de twee jaar daarna ...

Meer over Karel Mercx

Recente columns van Karel Mercx

  1. jul '15 Jammer dat dalingen voorbij zijn 3
  2. mei '15 Blijf van goud af 31
  3. mei '15 Gouden tijdperk op komst 13

Gesponsorde links